RKDEO definitief in veiligheid na ruime zege op DONK

zondag, 14 mei, 2017 - 22:35

 

Meer foto’s via Facebook

 

Met een ruime zege op degradant DONK heeft RKDEO zich verzekerd van weer een jaar in de tweede klasse. De eerste vijftig minuten van het duel bleef het nog spannend, maar vanaf dat moment nam RKDEO ruim afstand.

Een gelijkspel zou ook voldoende zijn om de laatste concurrent Teylingen onder RKDEO te houden, maar daar wilde ons eerste elftal het niet op aan laten komen. Bovendien kende RKDEO een droomstart. Bij de eerste de beste dieptepass van Ryan Lugtigheid werd Luuk Goedbloed door Dave Tol ondersteboven gelopen en kende arbiter Van Horssen een strafschop toe. Ook als rechtsback klaarde aanvoerder Rob van Hagen deze klus eenvoudig en na 45 seconden stond de 1-0 op het bord. Omdat RKDEO niet verder afstand kon nemen, kreeg DONK de gelegenheid om na twintig minuten langszij te komen. Een afstandsschot van Jeffrey IJsselsteijn zorgde ervoor dat RKDEO weer opnieuw kon beginnen. Dat gevoel duurde niet lang, want drie minuten na de gelijkmaker schoot Luuk Goedbloed met links de bal onder doelman Van der Eem door en herstelde daarmee RKDEO’s voorsprong: 2-1.

Een klein kwartiertje later stond ook de 3-1 op het bord. Luuk Goedbloed werd op weg naar het Goudse doel door Mike Sluijter onderuit gehaald en Tommy Simonis zette zich achter de toegekende vrije trap. Met een mooie uithaal zwabberde de bal via de binnenkant van de paal in de touwen. De slotfase van de eerste helft gaf in ieder geval aan dat beide teams er nog wel voor gingen. Een gele kaart voor Jari Seffelaar en een opstootje tussen Rob van Hagen en Rik Boogaard (rustig gesust door Van Horssen) maakten duidelijk dat het geen zomeravondpotje was. Sam Ruinard had in de extra tijd nog een mooie kans, maar mikte via Van der Eem over.

Na de thee was het pleit snel beslecht. In de eerste zes minuten waren er kansen voor Izzy Rosini, Luuk Goedbloed, tweemaal Hayden Bergen en Tommy Simonis voor Guy Luscuere de wedstrijd definitief besliste. Hij onderschepte een breedtepass in de DONK-defensie en bleef ook voor doelman Van der Eem koelbloedig: 4-1. Vanaf dat moment ging het even heel snel, want vier minuten daarna bekroonde Hayden Bergen een goede voorzet van Luuk Goedbloed en nadat Tommy Simonis, Ryan Lugtigheid en Sam Ruinard nog wat mogelijkheden lieten liggen schoot Ryan Lugtigheid na iets meer dan een uur spelen na een overstapje van Hayden Bergen de 6-1 binnen.

Trainer Jeroen Struijs stuurde halverwege de tweede helft Chris Nieuwpoort, Quincy Tjaden en Ricardo Rosario Lopes Landim als vervangers van Ryan Lugtigheid, Luuk Goedbloed en man of the match Jari Seffelaar binnen de lijnen en dat zorgde voor weer wat nieuw aanvallend elan binnen het team. Uit de waterval van mogelijkheden werd echter niet meer gescoord en uiteindelijk was het DONK dat de score een nog wat aardiger aanzien gaf. Op aangeven van Charafeddine Akoub (die kort daarvoor nog een mooie gelegenheid had laten liggen) bracht invaller Roy van der Graaf de stand op 6-2. RKDEO had voor het trouwe thuispubliek, dat RKDEO-DONK boven de kampioensstrijd van Feyenoord verkoos, toch nog een slotakkoord. In de allerlaatste seconde scoorde Tommy Simonis zijn tweede treffer en zette daarmee niet alleen de 7-2 op het bord, maar wordt met een totaal van zestien goals naar alle waarschijnlijk ook mede-topscorer van de tweede klasse C.

Met 34 punten eindigt RKDEO op de negende plaats, terwijl het de meeste goals (63) van alle clubs in 2C weet te scoren.

 

RKDEO Razende Reporter

© Dick den Hollander

 

De wedstrijd gegevens:

RKDEO-DONK (3-1)     7-2

1.Rob van Hagen 1-0, 20. Jeffrey IJsselsteijn 1-1, 23. Luuk Goedbloed 2-1, 36. Tommy Simonis

3-1, 51. Guy Luscuere 4-1, 55. Hayden Bergen 5-1, 62. Ryan Lugtigheid 6-1, 80. Roy van der Graaf 6-2, 90. Tommy Simonis 7-2.

 

Scheidsrechter: W.T. van Horssen.

Gele kaarten: Seffelaar (RKDEO), Sluijter (DONK).

Toeschouwers: 200.

 

Opstellingen:

RKDEO: Hendriks, Van Hagen, Seffelaar (68. Nieuwpoort), Greeve, Rosini, Ruinard, Luscuere, Lugtigheid (68. Tjaden), Bergen,  Simonis, Goedbloed (68. Rosario Lopes Landim).

DONK: Van der Eem, Tol, Overkamp (32. Van Doeland), Sluijter, Berlijn, IJsselsteijn, El Yousfi (62. De Wit), Mellah, Jrezzi (62. Van der Graaf), Boogaard, Akoub.

 

De overige uitslagen:

RVC ’33-Den Hoorn                    2-1

TOGB-Foreholte                         5-1

ROAC-Delft                                4-0

Meerburg-Wippolder                   2-1

DOSR-Teylingen                         2-1

Concordia-Groeneweg                0-0

 

De eindstand:

Den Hoorn                              26-54 (kampioen)

RVC ’33                                  26-49 (verv. per. titel)

TOGB                                     26-47 (derde per.)

Wippolder                               26-41

Groeneweg                             26-37

Foreholte                                26-35

ROAC                                     26-35

Delft                                      26-35 (eerste per.)

RKDEO                                   26-34

Concordia                               26-33

DOSR                                     26-29 (p/d wedstr.)

Teylingen                                26-29 (p/d wedstr.)

Meerburg                                26-22 (degr.)

DONK                                     26-19 (degr.)

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.