Finaledag RKDEO Champions League 2017

 

Het is zondag 4 juni, 1e Pinksterdag, traditioneel DEO-dag met in de pauze de finalewedstrijden van de Champions League,waar we allen de afgelopen weken naar uitgekeken hebben. Het is heerlijk weer, het zonnetje schijnt . Gaat koploper Bayern München er vandoor met de cup met de grote oren of toch nog een verrassende ontknoping? De spelers hebben er erg veel zin in maar ook de ouders, grootouders, verzorgers, familie en vrienden, want de opkomst was weer geweldig. Niets is zo geweldig om de kleine sterspelers te zien voetballen in die mooie tenues.

 

Scheidsrechters Joost en Chris en Timo hadden vandaag de leiding. De wedstrijden werden opgeluisterd met commentaar van Dick den Hollander.

 

Zie hieronder de verslagen van de trainers.

 

Barcelona

Real Madrid - Barca: 5 - 1

"Winnen is leuk, verliezen niet erg" was dit jaar ons motto. We hadden immers de jongste en kleinste selectie. Maar wat hebben de trainers en jullie ouders genoten van jullie enthousiasme, werklust én - het allerbelangrijkste - PLEZIER dit jaar. Helaas was Real in deze wedstrijd te sterk. Van harte Real met de 5e plek, en Bayern met de hoofdprijs. Allebei dik verdiend!

 

Real Madrid

Wat een feest was het zondag op de R.K.D.E.O. familiedag, een groot springkussen, een ballonnenclown, schmink, maar daar lieten onze kanjers zich niet door van de wijs brengen! Helemaal klaar stonden ze voor de laatste wedstrijd van de Champions League en dan nog wel tegen onze trainingsmaatjes van Barcelona!! Allebei de ploegen gingen voor de winst!! Binnen enkele minuten werd er al een prachtig doelpunt gemaakt en stonden we met 1-0 voor.. Vlak daarna scoorde onze vrienden van Barcelona weer een tegendoelpunt.. Wat waren de 2 teams zeker aan het begin van de wedstrijd aan elkaar gewaagd!Real wist echter de verdediging dicht te gooien en nog wel een aantal keer prachtig te scoren! Door deze overwinning wisten we een mooie 5de plek te bemachtigen. Wat een geweldige competitie was dit! Bedankt R.K.D.E.O!!!!

 

Juventus

Juventus-Chelsea: 2-0

Eindelijk was de grote dag aangebroken. Vandaag stond de wedstrijd tegen Chelsea op het programma en werd er gestreden om de 3e plaats. Al weken keken de spelertjes van Juventus uit naar deze wedstrijd. De laatste training voor deze wedstrijd werd achter gesloten deuren afgewerkt en zag er hoopvol uit. Het was duidelijk, de mannen en vrouwen van Juventus waren klaar voor deze dag! Helaas ontbraken de twee vaste krachten Tobias en Geertje. Mede dankzij hen heeft Juventus een erg goed seizoen achter de rug. De spelertjes maakten zich op voor de wedstrijd terwijl het stadion aan de Sportparkweg volstroomde met voetballiefhebbers uit alle delen van de regio. In de voorgaande wedstrijden heeft Juventus indruk gemaakt en de harten van velen veroverd. Het stadion kleurde daarom ook voornamelijk zwart-wit en was ook het tricolore van de Italiaanse vlag her en der zichtbaar. Onder luid applaus van het publiek kwamen de spelertjes op, werden er handjes geschud en werd er getost voor de aftrap.

 

Juventus mocht de aftrap nemen en nadat het eerste fluitsignaal had geklonken ging de wedstrijd van start. Juventus begon furieus en nam direct het initiatief. Onder aanvoering van Floor trok Juventus naar voren. Met een mooie steekpass wist ze Levi, die zich goed losmaakte van zijn directe tegenstander, de diepte in te sturen. Levi haalde de achterlijn en wist met een puntgave voorzet Deux te bereiken. Deux aarzelde niet en nam de bal vol op de pantoffel. Zijn schot miste het doel op een haar na, maar de toon was gezet. In de minuten die volgden bleef Juventus druk op het doel van Chelsea houden, maar bleef de openingstreffer vooralsnog uit.

 

Chelsea probeerde met een verre uittrap van de keeper de eenzame spits van Chelsea in werking te stellen, maar de o zo stabiele defensie, onder aanvoering van Joa, was goed bij de les. Met groot vertoon van macht wist Joa de bal te heroveren. De blessuretijd van de eerste helft was inmiddels ingegaan en Juventus zette nog een keer aan. Ize werd op het middelveld aangespeeld en wist op snelheid de rechtsback van Chelsea te omspelen. Ize behield goed het overzicht en wist met een mooie voorzet Dane te bereiken. Met een bekeken schot probeerde Dane de doelman te verrassen, maar helaas ging zijn schot aan de verkeerde kant van de paal over de achterlijn. Direct hierop volgde het rustsignaal. In de rust gaf Joaquin zijn keepershandschoenen over aan Dane. De tweede helft was het Chelsea dat de aftrap mocht nemen. De bal werd direct de diepte in geschoten en over de rechterflank wist de aanvaller van Chelsea de bal op te pikken. Het schot dat volgde ging een metertje naast en Juventus was gewaarschuwd. De uittrap van Dane was ver en op maat. Syl kon de bal goed controleren en wist tussen twee verdedigers van Chelsea uit te breken. Zijn schot op de het doel werd goed geblokt door de Chelsea verdediging. De afvallende bal werd opgepikt door Floor en met een subtiele voetbeweging speelde ze zichzelf vrij. Het schot dat volgde was hard en goed geplaatst, echter was de keeper van Chelsea alert en wist de bal weg te stompen. Er volgde een scrimmage voor het doel en het was Deux die de bevrijdende openingstreffer op het scorebord wist te schieten: 1-0!

 

Chelsea moest nu komen en nam meer risico. Er volgde een paar aanvallen van Chelsea, maar deze werden goed afgeslagen door Ize en Joa. De spaarzame momenten dat Chelsea er toch doorheen wist te komen konden we rekenen op de goed keepende Dane. Een verre uittrap van Dane kwam bij Joaquin terecht. Hij omspeelde behendig de verdediging van Chelsea en kon aanleggen voor een schot. Met veel moeite wist de keeper van Chelsea het harde schot van Joaquin tot een corner te verwerken. De corner werd door Levi snel genomen en richting Joa gespeeld. Joa trok vanaf de zijkant knap naar binnen en wist met een bekeken schot de 2-0 binnen te schieten!

 

In de resterende minuten werd er niet meer gescoord en wisten Joa, Floor, Joaquin, Dane, Ize, Levi, Syl en Deux het duel professioneel uit te spelen. Na het laatste fluitsignaal sprongen de spelers elkaar in de armen en werd een zeer goed, leuk, gezellig en leerzaam seizoen met een dik verdiende 3e plaats afgesloten!

 

Chelsea

Op een zonovergoten speelveld traden de teams aan in de strijd om de bronzen medaille. Chelsea moest winnen van de kampioen van Italië om de derde plek veilig te stellen. Het was echter Juventus dat van meet af aan druk zette op de verdediging van Chelsea. Echte kansen leverde dat niet op voor de Italianen, maar anderzijds kon Chelsea nauwelijks van de eigen speelhelft afkomen, waardoor de keeper van Juve weinig te doen had in de eerste helft. De ruststand was dan ook 0-0.

 

Na het wisselen van helft begon de tweede helft met hetzelfde spelbeeld als de eerste: Juventus zette aan en Chelsea verdedigde. Halverwege de tweede helft was het dan toch raak. In het penaltygebied werden verwoede pogingen gedaan de bal weg te werken, maar uiteindelijk werd de bal uit de handen van de Chelsea doelman geschopt en in de touwen gewerkt. De spelers en trainers protesteerden nog vergeefs, maar de scheidsrechter was onverbiddelijk en keurde het doelpunt goed. Toen moest Chelsea wel komen en dat deden ze ook. Hierdoor vielen achterin wel gaten in de verdediging en daar wist Juventus met nog een paar minuten te spelen wel raad mee. Een hard schot door het midden landde in het doel. 2-0 was tevens de eindstand en Chelsea moest genoegen nemen met de vierde plaats. Na de teleurstelling verwerkt te hebben was iedereen trots op het resultaat dat deze jonge spelersgroep bestaande uit Dariush, Estelle, Jake, Riv, Borys, Daniël, Sven, Jurre, Mels en David bereikt hadden. Na afloop kregen ze een roos en een medaille. Op naar volgend seizoen!

 

Finale Bayern München-Borussia Dortmund: 4-1

Bayern München Onder luid geklap en gejoel van de toeschouwers komen de sterspelers met gezonde spanning het veld op. Na het zien van de wedstrijden om de 3e t/m 6e plaats wordt Bayern en Borussia door de selectie begeleid. Na een korte ceremonie begint de wedstrijd. Bayern weet al snel het 16 m gebied van Borussia te bereiken waar binnen enkele minuten het openingsgoal door Kenji wordt gescoord. Na de doeltrap komt Quinten met een perfect schot en weet het de keeper zeer moeilijk te maken die nog maar net de bal met zijn vingertoppen kan stoppen en de 2-0 weet te voorkomen. Na wat heen en weer gepas komt er een nieuw schot uit de benen van Quinten door het meegegeven effect kan de keeper de bal niet bereiken het 2e punt voor Bayern is binnen. Maar Borussia komt terug in de wedstrijd met een paar zeer gevaarlijke uitbraken. Echter is de centrale verdediging niet te stuiten en weet keer op keer de aanvallen te blokken. Bayern gaat met een 2-0 voorsprong de rust in.

 

In de rust wordt het spel tactiek voor de tweede helft doorgenomen en bijgesteld. De tweede helft is begonnen en Bayern ziet een flitsaanval van borussia niet aankomen de spits is niet te stuiten en weet de keeper te passeren de 2-1 is een feit. Bayern pakt het spel echter razendsnel op en komt zeer sterk terug in de wedstrijd. Verdediger Keano komt door meerdere acties voor het goal en verzilverd dan ook zijn vlammend schot en zet zijn team op een 3-1 voorsprong. Maar Bayern zet nog een tandje bij als ook verdedigers Chakir de aanval kiest en de bal net niet tussen de doelpalen krijgt. Spits Quinten komt nog tot een uithaal maar ook net niet scherp genoeg. In de slotfase van de wedstrijd weet Keano vanuit het middenveld de linkerflank te bereiken en met een voorzet komt de bal binnen het bereik van Quinten, Quinten neemt de bal aan en draait om zijn stambeen heen en plaatst de bal laag in de linker hoek achter de doellijn en zet de eindstand op 4-1.

 

Na een seizoen van hard trainen heeft Bayern de overwinning van de Champions League naar zich toe weten te trekken met een 4-1 overwinning. De gedrevenheid van het team die zich tijdens het toernooi steeds meer heeft ontwikkeld mag zich zeker de verdiende winnaar noemen.

 

Borussia Dortmund

Toen ik om kwart voor twaalf aankwam op het voetbal, was het al een drukte van belang. Het is vandaag RKDEO-dag en verspreid over de velden is er op diverse plekken wat te doen. Langzaamaan komen de jongens van Borussia rond twaalven aan op het complex. We geven elkaar een hand en ik kijk ze aan, en zie hoewel ze zeggen van niet, een lichte spanning op hun gezicht. De tenues hangen klaar in de kleedruimte en na het omkleden nemen we even door wat we moeten doen als straks de muziek aangaat en we het veld op moeten. Wat duurt dat wachten lang!! Van ieder team gaan er 2 met de Nikies Champions League-vlag naar het hoofdveld en voor Borussia zijn dat vandaag Thomas en Tim. De muziek gaat aan en onder luid gejuich gaan de teams het veld op. De teams worden op de middellijn opgesteld en aan het publiek voorgesteld en veelvuldig gefotografeerd. Dan beginnen de wedstrijden tussen Real Madrid-Barcelona en Juventus-Chelsea.

 

Wij mogen tussen de velden in zitten en naar onze collega voetballers kijken. 5 minuten voor het eind van deze wedstrijd moeten we ons opstellen voor de hoofdtribune en daar staan mannen van de selectie klaar om de jongens naar het veld te begeleiden. De muziek gaat aan en daar gaan ze. Emre voorop, gevolgd door Deven, Thomas, Jayden, Desly, Rick, Milo en onze doelman Tim. Na het fotomoment gaan de jongens in de opstelling staan en fluit scheidsrechter Joost af. We gaan flink in de aanval, de bal gaat van Desly naar Jayden en Milo probeert een mooie passeerbeweging maar we zijn niet opgewassen tegen de verdediging van Bayern. De bal wordt onderschept en al snel weet Bayern op onze helft te komen, de bal bij Kenji te krijgen en maakt een mooie goal. 1-0 Rick en Desly trappen af. Zij spelen de bal via Thomas naar Emre en hij schiet naar Deven die via de zijlijn probeert naar de goal probeert te komen maar wederom word de bal onderschept en gaat Bayern er weer met de bal vandoor richting onze goal, een voorzet komt terecht bij Quinten die de kans niet onbenut laat, Tim weet te passeren en de bal in het net schiet. 2-0.

 

Dan begint de 2e helft. Bayern mag aftrappen en weet weer gevaarlijk voor het doel te komen. Desly onderschept de bal en komt tot de helft van het veld, hij geeft een voorzet aan Rick die er langs de lijn als een haas vandoor ging en de bal in het net schoof. 2-1. De spanning is weer helemaal terug. Milo en Thomas weten nog een keer gevaarlijk voor het doel te komen. Maar de verdediging van Bayern weet de aanval af te slaan, de bal te onderscheppen en de bal weer richting het doel van Borussia te schieten. Keano krijg de bal op zijn slof, schiet en Tim raakt de bal nog aan maar kan niet voorkomen dat de bal het achternet raakt. 3-1.

 

De tijd raakt op. De jongens zijn zich daar heel goed van bewust. Ook bij de ouders is de spanning op de gezichten af te lezen en proberen de jongens nog wat moed in te spreken. Weer een aanval op het doel van Bayern. Jayden speelt de bal via Thomas naar Desly die overal tegen een muur van verdedigers op loopt. De bal word onderschept en weer gaat Bayern met de bal richting het doel van Borussia. En weer weet Quinten net voor het eindsignaal een doelpunt te verzilveren. 4-1.

 

De scheidsrechter fluit af! Blijdschap bij Bayern en grote teleurstelling bij Borussia. Maar we hoeven niet teleurgesteld te zijn. We hebben een leuk toernooi gehad en we zijn als 2e geëindigd.

 

Jongens, ik wil tegen jullie zeggen dat ik onwijs trots op jullie ben dat we zover gekomen zijn en jullie bedanken voor een leuk seizoen. En Bayern, gefeliciteerd met het behalen van de beker.

 

Greetz, Aris

 


Terug naar de vorige pagina.