RKDEO MEBU - Fight Cancer Voorbereidingstoernooi 

donderdag, 24 augustus, 2017 - 23:22

Heren:

RKDEO – GRAAF WILLEM 2 VAC

Na anderhalve week training kwam RKDEO 1 vandaag op het eigen MEBU voorbereidingstoernooi voor het eerst dit seizoen in actie tegen 3e klasser Graaf Willem 2 Vac. Trainer Struijs had een groep van 16 man  samengesteld, waarin ook plaats was voor nieuwelingen Alexis Koutsis (over van RKAVV) en Donny Paats (over van Laakkwartier). Ook voor Dani van Veen en Tomas Prieto, overgekomen uit eigen jeugd, was speeltijd ingeruimd.

De eerste helft was qua spelverhouding eigenlijk redelijk in evenwicht maar de gasten gingen met een riante 0-3 voorsprong naar de kleedkamer voor de rust. De eerste 2 kansen waren in het 1e kwartier nog voor RKDEO via Tommy Simonis en Izzy Rosini, maar in de 18e minuut kwam Graaf Willem aan de leiding toen Mark Van Kippersluis over de linkerflank richting de 16 meter marcheerde en de bal goed in de lange hoek schoot. Na weer een uitbraak over links in de 27e minuut eindigde een inzet van Graaf Willem op de paal, maar de terugspringende bal kon opnieuw ingeschoten waar aanvoerder Rob van Hagen het harde schot op de doellijn op de handen kreeg en de scheidsrechter een penalty moest geven, die door Joep Breimer benut werd: 0-2.

RKDEO bleef wel zoeken naar mogelijkheden maar creeerde maar weinig echte kansen. En vervolgens kreeg het vlak voor de rust nog een keer de deksel op de neus, nadat Graaf Willem na een afgeslagen RKDEO corner snel omschakelde en met 2 passes Burak Sarilcan vrij voor doelman Dennis Hendriks zette, die voor de 3e keer geklopt werd.

Er werd in de rust aan RKDEO zijde 5x gewisseld en zo ging er toch wel een flink andere formatie het veld op. Het was onmiddellijk duidelijk dat er zeker van achteruit meer energie in de ploeg aanwezig was en dat leverde 3 minuten na de rust al de 1-3 op toen Izzy Rosini de bal vanaf rechts laag voorgaf op de inlopende Rob van Hagen, die in 2 pogingen de bal binnen wist te schieten. Graaf Willem kwam er in de 2e helft niet meer aan te pas en het wachten was op meer RKDEO goals. Nadat er al wat kansen vermorst waren, was het in de 68e minuut weer raak. Linksachter Richard de Koning kwam dreigend de 16 meter in en werd door een Graaf Willem verdediger stevig onderuit gekegeld. De bal ging op de stip en nu benutte Rob van Hagen de penalty en bracht de stand op 2-3. Het was eenrichtingsverkeer naar het Graaf Willem doel en halve en hele kansen stapelden zich op.

De grootste was voor nieuwkomer Donny Paats die na een voorzet van Izzy Rosini vrij kon inschieten maar de lat raakte. RKDEO bleef de gelijkmaker zoeken maar de aanvalsgolven werden in de 86e minuut ruw onderbroken nadat Richard de Koning na een corner zwaar geblesseerd raakte aan de enkel. Na een onderbreking van ca. 10 miunuten was de onfortuinlijke De Koning, naar later bleek met gebroken enkel, in de kleedkamer en kon het aangeslagen RKDEO met 10 man (er mocht niet meer gewisseld worden) nog 5 minuten proberen wat aan de eindstand te doen. Dat lukte niet meer en dus ging Graaf Willem met 2-3 winst van het veld. In de shoot-outs die bij dit toernooi na iedere wedstrijd genomen worden, wist RKDEO wel met 4-2 te winnen. A.s. zondag staat er in de 2e wedstrijd van het toernooi al gelijk een heuse derby op het programma: RKDEO-OLIVEO. Een kans om een wat beter resultaat neer te zetten en verder te schaven aan vorm en de juiste formatie. Richard, wat een vreselijk begin van het seizoen….sterkte met je herstel de komende maanden!

Resultaten:

RKDEO – Graaf Willem II VAC 2-3, shoot outs: 4-2

 

Oliveo – HVV

In een gelijk opgaande strijd op het middenveld opende Oliveo met een doelpunt van Steven Vloeman de scoren. Mano Jongmans van HVV trok de stand weer gelijk. Eindstand 1-1.

Resultaten:

Oliveo – HVV 1-1, shoot outs 2-5

Tussenstand heren na wedstrijd 1:

1.       HVV 2+5 = 7 punten

2.       Graaf Willem II VAC  4+2 = 6 punten

3.       Oliveo 2 + 2 = 4 punten

4.       RKDEO 0 + 4 = 4 punten

 

 

 

Dames:

RKDEO – DSVP

 

Voor RKDEO begon dit thuistoernooi met een wedstrijd tegen de dames van DSVP. De bezoekers hadden het 1e kwartier meteen een aantal kansen. RKDEO kwam niet aan een goede opbouw toe. Na 20 min toch een kans voor Rosalie Smolders van RKDEO op de paal. DSVP speelde scherper en verzorgder en gingen de rust in met 3-0 voorsprong door doelpunten van Maritha Roeten, Madelon van Rijn en Kiki Boekwijt.

De 2e helft kwam RKDEO sterker terug uit de kleedkamer. In de 49e min scoort Ginger van der Voort de 3-1. Het antwoord kwam snel van DSVP in de 50e minuut, Demi Scherpenzeel scoorde de 4-1. RKDEO zorgde de 2e helft voor meer gevaar door de snelle links- en rechtsbuiten. Dit zorgde voor nog 2 doelpunten van Ginger van der Voort. Uiteindelijk ging DSVP naar huis met een terechte 5-3 overwinning. De shoot outs zijn geƫindigd in 3-3.

 

RCL – Jong ADO Den Haag

De 2e dameswedstrijd ging tussen RCL en de talenten van ADO Den Haag. Beiden uitkomend in de topklasse, dus aan elkaar gewaagd. Het vele publiek zag dat de eerste 10 minuten RCL onder druk stond. Jong ADO speelde heel scherp ondanks hun drukke programma deze week. Na een kwartier kreeg RCL wat meer grip op de wedstrijd. Daardoor ontstond een grote kans in de 25e minuut voor de ploeg uit Leiderdorp. Na een aantrekkelijke eerste helft gingen de clubs met een 0-0 richting de thee.

De tweede helft was duidelijk rommeliger met 2 grote kansen voor RCL. Maar de keepster van ADO hield haar doel schoon. Het was vooral een spel op het middenveld waarbij weinig gecreƫerd werd. Voor beide ploegen een goede oefenpot als voorbereiding op de competitie. De wedstrijd werd afgesloten met 0-0 waarna de shoot outs eindigden in 3-3.

 

Tussenstand dames punten:

DSVP                  5 + 3 = 8 punten

JONG ADO       1 + 3 = 4 punten

RCL                     1 + 3 = 4 punten

RKDEO               0 + 3 = 3 punten

 

 

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.