RKDEO maakt goede start in competitie.

zondag, 24 september, 2017 - 23:09

 

Meer foto’s kijk via Facebook

 

Zondag 24 september is dan eindelijk het nieuwe competitie seizoen 2017-2018 van start gegaan. De voorbereiding was niet al te best, alle drie de bekerwedstrijden werden verloren, maar behaalde resultaten in het verleden geven geen garantie voor het heden. Het was de spelers duidelijk dat er uit een ander vaatje getapt moest worden dan de bekerwedstrijden.

De wedstrijd werd vooraf gegaan door een minuut stilte wegens het overlijden van Leen den Hollander op 80 jarige leeftijd.

Dat GDA ook voor het ophalen van punten naar Nootdorp was gekomen was direct in de vierde minuut duidelijk toen GDA aanvaller Mike van Toor opdoemde voor keeper Dennis Hendriks maar gelukkig werd afgefloten wegens buitenspel. Vlak daarna een corner van GDA die door Hendriks werd weggestompt. In de tegenstoot schoot Donny Paats (ex GDA) van afstand rakelings naast en waren alle rood-witten wakker en ontwikkelde zich een wedstrijd waarin RKDEO een licht overwicht had en zich voor de rust de betere kansen bij elkaar voetbalde. Waar GDA het vooral van dreiging via Rayvan van Alphen op de linkervleugel moest hebben, waren Rob van Hagen en Alexis Koutsis in resp. de 27e en 29e minuut heel dicht bij de openingstreffer. Ook Fahmie Labari, steeds dreigend vanaf de linker- en rechterflank, haalde in de 36e minuut na een dribbel vanaf links hard uit en GDA doelman Van Zee kon de bal nog net over de lat tikken.

Gescoord werd er echter niet en dus konden beide teams met de bekende brilstand op het scorebord gaan rusten.

Ook na rust waren de betere kansen voor RKDEO wat uiteindelijk na bijna een uur spelen resulteerde in een doelpunt. Rob van Hagen nam een vrije trap snel en passte hoog op nieuwkomer Alexis Koutsis op de linkerflank, die naar binnen trok en vanaf de rand van de 16 meter GDA keeper Bas van Zee klopte met een fraai schot in de verre hoek, 1-0. Even later leek GDA op gelijke hoogte te komen. Een corner van GDA werd door Maikel Lorsheijd weggewerkt maar kwam ongelukkiger wijze tegen zijn arm en arbiter Westhoff stond er met zijn neus bovenop en wees resoluut naar de stip. Mohamed Achalhi legde de bal op de stip en schoot via de uiterste vingertopjes van keeper Dennis Hendriks de bal op de paal terug in het veld en zo bleef de 1-0 op het scorebord staan.

Het zat RKDEO op dat moment dus even mee en de ploeg bleef goed combineren op de helft van GDA wat leidde naar een verdubbeling van de voorsprong. In de 71e minuut passeerde Alexis Koutsis op de rechterflank 2 verdedigers en zette voor richting de penaltystip waar Tommy Simonis fraai de 2-0 binnenschoot. Hierna leek het verzet van GDA gebroken en kreeg Rob van Hagen nog een goede kans na een een-twee met Tommy Simonis maar Van Zee stopte met de benen. In de 79e minuut, opnieuw na een voorzetje van Tommy Simonis wist Van Hagen wel te scoren maar de arbiter keurde de glaszuivere treffer af na weer een dubieus vlagsignaal voor buitenspel door de assisent-scheidsrechter van GDA.

Met nog tien minuten te gaan moest GDA de klus afmaken met 10 man. John Poeran had zijn handen vol aan onze snelle vleugelspelers en liep tegen zijn tweede gele kaart aan en kon dus vroegtijdig de kleedkamer opzoeken. In de 87e minuut moest RKDEO keepepr Dennis Hendriks nog een keer knap redden op een inzet van 3 meter, wat eigenlijk tot dan toe de enige serieuze GDA kans in de 2e helft was.

Terwijl de klok al op 90 stond kreeg GDA, na wat halfslachtig ingrijpen in de RKDEO defensie, toch nog de eretreffer die op naam kwam van Mohamed Achalhi, eindstand 2-1. Een goed begin van de competitie. Volgende week gaat ons vlaggenschip op bezoek bij Laakkwartier. Hopelijk komen veel supporters de mannen ook in die 2e wedstrijd steunen.

 

Degene die het programmaboekje goed hebben gelezen hebben misschien ook gemerkt dat het anwoord van de quizvraag niet is omgeroepen bij aanvang van de tweede helft. Het antwoord van de quizvraag is: FC Den Haag en VVV Venlo.

RKDEO Razende Reporter

© Sander de Hollander

 

De statistieken:

RKDEO – GDA 2-1 (0-0)

Scoreverloop: 57. Alexis Koutsis 1-0, 72. Tommy Simonis 2-0, 90. Mohamed Achalhi 2-1.

 

De opstellingen:

RKDEO: Hendriks, Lorsheijd (67. Rosini), Seffelaar, Kuipers, de Bruijn (81. Luscuere), Ruinard, Labari (84. Prieto), Paats, Simonis, van Hagen, Koutsis.

GDA: van Zee, Yilmaz (Okhuizen), Laari, Moreira, Poeran, Selier, Achalhi, Sensoy (70. Benali), van Toor (81. Kuijvenhoven), Yayli, van Alphen.

Gele kaarten: Lorsheijd, Simonis, Paats (allen RKDEO), Yilmaz, Kuijvenhoven (allen GDA)

Rode kaarten: Poeran (2x geel)

Scheidsrechter: Dhr R. Westhoff.

Toeschouwers: 250

 

De uitslagen van zondag 24 september:

RKDEO – GDA                           2-1

Foreholte – Laakkwartier            2-1

DSOV – Pancratius                     4-0

ROAC – Teylingen                      1-0

HVV – DOSR                              2-2

VUC – Alphen                             2-0

KDO – TAC’90                            0-4

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.