RKDEO beloont zichzelf matig met een punt bij Laakkwartier

 

Meer foto’s kijk via Facebook

 

Twee seizoenen geleden troffen RKDEO en Laakkwartier elkaar voor het laatst in competitieverband. Dat seizoen verloor RKDEO beide wedstrijden en Laakkwartier promoveerde als kampioen van de 2e klasse naar de 1e klasse. Laakkwartier keerde na 1 seizoen al weer terug naar de 2e klasse en zag een leger aan spelers vertrekken naar elders. De gemiddelde leeftijd van de thuisploeg was vandaag 19,7 jaar. Dat de krachtsverhoudingen dit seizoen veranderd zijn, werd vandaag op het gezellige complex aan de Jan van Beersstraat in Den Haag wel duidelijk, maar aan het einde van de wedstrijd moest ons vlaggenschip toch met ‘slechts’ 1 punt naar huis.

RKDEO dat nog een behoorlijk aantal basisspelers mist door blessures en schorsingen (Jordy Pronk, Twan Greeve, Luuk Goedbloed, Hayden Bergen, Richard de Koning, Quincy Tjaden) schoot uit de startblokken en had na zo’n 10 minuten eigenlijk al op een comfortabele 0-2 voorsprong moeten staan. Alexis Koutsis was vanaf de 1e minuut erg gevaarlijk met zijn dribbels en stoomde in de 4e minuut op Lakwa doelman Veugelers af, wachtte lang met zijn inzet die daardoor nog geblokt werd en de bal kwam bij de 2e paal bij Fahmie Labari, die de bal voor zijn linker kapte maar ook treuzelde met zijn schot dat daardoor nog knap door Veugelers gekeerd kon worden. Twee minuten later liep Koutsis weer door de rood-zwarte defensie heen en legde in goede schotpositie voor Veugelers af op Tommy Simonis die niet tot schieten kwam. De verkeerde keuze na een prachtige actie.

Het spel van RKDEO zag er in het eerste half uur erg goed uit, waarbij de bal snel verplaatst werd en Laakkwartier er niet aan te pas kwam. Het leverde nog meer kansen, maar vooral geen treffers op. In de 15e minuut werd Rob van Hagen vanaf de flank met een breedtepass vrijgespeeld, maar ook nu werd het harde schot van de aanvoerder vanaf zo’n 20 meter door Allesandro Veugelers tot corner verwerkt. De redding van de Lawa doelman op een kopbal van Rick de Bruijn in de 20e minuut, na een vrije trap van Rob van Hagen, was zo mogelijk nog knapper. Na een half uur werd het veldspel wat slordiger, alhoewel ook een snelle uitbraak via Koutsis en Van Hagen in de 35e minuut door de Lakwa defensie nog net tot corner verwerkt kon worden. Het werd wat rommeliger, met ook nog een incident rond Donny Paats die naar de grond ging zonder dat er een bal in de buurt was. In de tussentijd moest rechterverdediger Maikel Lorsheijd er geblesseerd af en kwam Izzy Rosini als vervanger binnen de lijnen. Was er dan helemaal geen gevaar van Laakkwartier? Jawel, in de 41e minuut trad de gouden voetbalwet in werking; als je zelf niet scoort, doet de tegenstander het. De RKDEO-verdediging greep bij een Lakwa dribbel vanaf de linkerflank wat half in, de bal werd voorgezet richting de 2e paal en daar kon de meegekomen verdediger Gio Linnenbank de bal laag voorgeven voor het doel waar ex-RKDEO A1 speler Oktay Colakoglu de bal van dichtbij langs Dennis Hendriks frommelde. Zo haalde Laakkwartier een 100% rendement uit haar kansen en moest ons vlaggenschip met een 1-0 achterstand gaan rusten.

De 2e helft gaf eenzelfde spelbeeld als de 1e helft te zien. Verschil was wel dat de dribbels en acties van Alexis Koutsis vanaf links veelal vroeg stranden. Het jonge Laakkwartier bleef met veel mensen achter de bal en gokte op een snelle uitval. Als die er kwam was het voor RKDEO bijna steeds de net 20-jarige Jari Seffelaar die de zaken met zijn snelheid en inzicht op kon lossen. Ook in de 2e helft waren er weer kansen voor RKDEO. In de 52e minuut plaatste de goed spelende Donny Paats (ex- Laakkwartier), de bal net achter de defensie van de thuisploeg naar Rob van Hagen, die wel in kon schieten maar niet hard genoeg om doelman Veugelers te verschalken. Zes minuten later vond Alexis Koutsis aanvoerder Van Hagen met een steekpass diep in de 16 meter. Het eerste schot werd door een verdediger geblokt, de 2e poging opnieuw door de excellerende doelman. De meeste dreiging kwam in de 2e helft via de rechtervleugel waar Fahmie Labari het goed breed hield, maar te vaak vergat de snelle voorzet te geven. Toen hij dat in de 70e minuut wel deed, kwam Tommy Simonis net een voetje te kort om bij de 1e paal binnen te werken. Trainer Struijs besloot te wisselen. Chris Nieuwpoort, die eerder op de dag al een hattrick scoorde in het 2e elftal tegen de Lakwa reserves en Guy Luscuere kwamen erin voor Tommy Simonis en Sam Ruinard. En vanaf de 80e minuut ging linkerverdediger Rick de Bruijn samen met Nieuwpoort in de punt van de aanval spelen. Het werd nu de ballen erin pompen. Maar plotseling, in de 84e minuut, waren er kort na elkaar 2 grote kansen achter elkaar voor de thuisploeg. Beide keren kon Abdoel Azaouagh van dichtbij schieten, maar bij de eerste poging kon doelman Dennis Hendriks redden en de het 2e schot even later ging naast.

RKDEO bleef het proberen, en werd daarvoor in de 90e minuut meer dan terecht beloond. Izzy Rosini haalde slim een reservebal uit de ballentas van Laakkwartier, nadat de bal ver buiten de lijn getrapt was, en slingerde de vrije trap richting de rand 16 waar invaller Chris Nieuwpoort doorkopte en aanvoerder Rob van Hagen een verdediger met een lobje verschalkte en dat daarna herhaalde met doelman Veugelers. Eindelijk stond de meer dan verdiende 1-1 op het scorebord, waar vele rood-witte toeschouwers en waarschijnlijk ook die van de thuisploeg gedacht hadden dat hij niet meer zou vallen. In die stand kwam in de blessuretijd geen verandering meer. Qua veldspel en kansen had RKDEO aan de Jan van Beersstraat met 3 punten moeten vertrekken, maar het vergat vooral in de 1e helft de trekker over te halen. Hopelijk lukt dat de komende weken wel wat beter.

Volgende week staat er een thuiswedstrijd tegen ROAC op het programma, dat met 4 uit 2 voorlopig gelijk op gaat met ons vlaggenschip. Rest nog te vermelden dat er vandaag zeer sportief gestreden werd door 2 ploegen, ook getuige het feit dat arbiter Jung slechts twee geel hoefde uit te delen aan Aydin en Colakoglu van Laakkwartier.

 

RKDEO Razende Reporter
© Pieter Goedbloed

 

Laakkwartier – RKDEO 1-1 (1-0)
Scoreverloop: 41. Oktay Colakoglu    1-0 ; 90. Rob van Hagen  1-1

 

De opstellingen:
Laakkwartier: A. Veugelers, Kapirikan, Reebeen, Linnenbank, Van Alphen, Tetteroo, Attal Haoui, Aydin, Azaouagh, Belmakran, Colakoglu (80. Salhuteru)

RKDEO: Hendriks, Lorsheijd (33. Rosini), S. Kuipers, Seffelaar, De Bruijn, Ruinard (80. Luscuere), Van Hagen, Paats, Labari, Simonis (76. Nieuwpoort), Koutsis

 

Gele kaarten: Aydin en Colakoglu (beide Laakkwartier)

Scheidsrechter: Dhr. J.W. Jung

Toeschouwers: 250

 

De uitslagen van 1 oktober

Laakkwartier – RKDEO                1-1

TAC’90 – VUC                             1-0

Alphen – HVV                             1-2

Teylingen – DSOV                       3-3

GDA – ROAC                              2-2

Pancratius – Foreholte                 2-1

DOSR – KDO                              1-2

 

De stand na 1 oktober

TAC’90                               2-6

DSOV                                2-4

HVV                                  2-4

RKDEO                              2-4

ROAC                                2-4

VUC                                  2-3

Foreholte                           2-3

KDO                                  2-3

Pancratius                          2-3

DOSR                                2-1

GDA                                  2-1

Teylingen                           2-1

Laakkwartier                      2-1

Alphen                               2-0

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.