RKDEO blijft ook na drie duels nog ongeslagen

zondag, 8 oktober, 2017 - 23:06

 

Meer foto’s kijk via Facebook

 

Door een 3-1 zege op ROAC nestelde RKDEO zich in de top drie van de ranglijst. Met zeven punten uit drie duels mag van een uitstekende start gesproken worden. Gemakkelijk ging het tegen ROAC echter zeker niet, want de overwinning kreeg pas in de slotfase gestalte.

 

Achtmaal eerder troffen RKDEO en ROAC elkaar in competitieverband en nog nooit wist het team uit Rijpwetering te winnen. Ook in het negende duel bleef RKDEO aan de goede kant van de score. Daar zag het de eerste helft nog niet naar uit, want veertig minuten lang was er sprake van een typische 0-0 wedstrijd. Er waren kleine mogelijkheden voor bijvoorbeeld Tommy Simonis en Loek van As, maar over het algemeen genoot het publiek meer van het rustige herfstweer dan van spectaculaire momenten. Hoekschoppen waren er wel voldoende : negen stuks, maar tot direct gevaar leidde het nooit. De laatste minuten van het eerste bedrijf maakten echter de voorgaande veertig meer dan goed. Eerst was er een goede voorzet van Fahmie Labari, waar Tommy Simonis niet goed de voet tegenaan kreeg en zodoende zijn halve inzet voorlangs zag gaan. Nog in dezelfde minuut kon verdediger Sander Kuipers net op tijd ingrijpen om Loek van der Star het scoren te beletten en vrijwel direct daarop was RKDEO weer aan de beurt. Na een fraaie actie schoot Rob van Hagen de bal op de paal, waarna de rebound van Alexis Koutsis door een verdediger werd geblokt. En nog voor de thee knalde Rob van Hagen op aangeven van Rick de Bruijn de bal op de vuisten van doelman Dammes van der Poel.

In de tweede helft vielen er wel doelpunten, al had RKDEO daar toch wat hulp bij nodig. Na een combinatie tussen Fahmie Labari en Izzy Rosini schoot Rob van Hagen andermaal op doel en blokte aanvoerder Freek Heemskerk zijn inzet op de doellijn. Volgens arbiter Van Sprang gebeurde dat met de arm en met die beslissing was niet iedereen het eens. Rob van Hagen benutte het buitenkansje vanaf elf meter en opende de score, 1-0. Lang kon RKDEO niet van die voorsprong genieten, want binnen vijf minuten lag de gelijkmaker in de touwen. Na een half verwerkte hoekschop kopte Loek van der Star de bal met een boog over Dennis Hendriks heen in de verre hoek, 1-1.

Ondanks wat pogingen over en weer bleef die stand zo’n dikke twintig minuten op het bord  staan. In de slotfase besliste RKDEO toch het duel in haar voordeel. Tien minuten voor tijd onderschepte Rick de Bruijn in zijn eigen verdediging een foutieve pass en stoomde op richting ROAC-doel. Na een korte combinatie met Tommy Simonis tikte De Bruijn de bal met zijn grote teen onder de uitgelopen doelman Van der Poel door en zette RKDEO weer op voorsprong, 2-1. De ROAC-doelman speelde daarna een belangrijke rol bij het ‘in de wedstrijd houden’ van zijn team. Hij hield Tommy Simonis van de derde treffer af en liep tweemaal voldoende indrukweekend uit om de lobjes van invaller Hayden Bergen naast en over zijn domein te zien verdwijnen.

Terwijl de blessuretijd al was ingegaan bracht trainer Jeroen Struijs debutant Devin Krul binnen de lijnen voor Fahmie Labari en Krul werd absoluut de man van de laatste minuten. Binnen de kortste keren had hij een gele kaart te pakken voor het hinderen van Van der Poel (ook Mitchell Boere kreeg geel voor zijn reactie op Krul daarop), maar een minuutje later tikte Krul de 3-1 na een voorzet van Hayden Bergen van dichtbij binnen en besliste op die manier de wedstrijd.

 

RKDEO Razende Reporter

© Dick den Hollander

 

De wedstrijdgegevens:

RKDEO-ROAC    (0-0)      3-1

56. Rob van Hagen 1-0 (strafschop), 60. Loek van der Star 1-1, 82. Rick de Bruijn 2-1, 90+3. Devin Krul 3-1.

 

Scheidsrechter: Van Sprang.

Gele kaarten: Devin Krul (RKDEO), Mitchell Boere (ROAC).

Toeschouwers: 250.

 

Opstellingen:

RKDEO: Hendriks, Rosini, Kuipers, Seffelaar, De Bruijn, Paats, Ruinard, (86. Luscuere), Van Hagen, Labarie, (90+1. Krul), Simonis, Koutsis, (74. Bergen).                    

ROAC: Van der Poel, De Haas, Boere, Van As, Freek Heemskerk, Bax, Van den Bosch, (57. Van der Geest), Hupkes, Van Seggelen, Van der Star, Dick Heemskerk, (77. Wagter).

 

Overige uitslagen:

Foreholte-Teylingen                      0-2

DSOV-GDA                                  2-0

HVV-TAC’90                                 0-3

VUC-Pancratius                            3-0

Alphen-DOSR                               2-2

KDO-Laakkwartier                        afgelast

 

De stand in de tweede klasse C:

TAC ’90                                          3-9

DSOV                                             3-7

RKDEO                                            3-7

VUC                                                3-6

Teylingen                                        3-4

ROAC                                             3-4

HVV                                               3-4

KDO                                               2-3

Foreholte                                        3-3

Pancratius                                       3-3

DOSR                                             3-2

Laakkwartier                                   2-1

Alphen                                           3-1

GDA                                               3-1

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.