RKDEO blijft in het spoor van koploper TAC ‘90

zondag, 15 oktober, 2017 - 22:48

 

Meer foto’s kijk via Facebook

 

Door een zwaarbevochten 3-4 overwinning op Teylingen blijft RKDEO in het spoor van de tot nu toe ongenaakbare koploper TAC ’90. Samen met DSOV (ook tien punten) en VUC (negen) vormt RKDEO het trio directe concurrenten van de Haagse nummer één in de tweede klasse C

Het duel tussen Teylingen en RKDEO was absoluut reclame voor het amateurvoetbal. Negentig minuten lang gebeurde er van alles: een opeenstapeling van kansen, fouten, mooie acties, doelpunten en gemiste mogelijkheden. Het spel was lang niet altijd goed, maar het verveelde geen seconde. Bovendien zorgde het scoreverloop voor spanning, vanaf het begin tot aan het einde.

Het was eigenlijk al een wonder dat het eerste doelpunt pas halverwege de eerste helft viel. Voor die tijd had RKDEO al via Alexis Koutsis, Rob van Hagen en Tommy Simonis kunnen scoren, waarbij twee van die kansen werden veroorzaakt door foutieve terugspeelballen. Maar ook Teylingen had toen al via Lasse van Wijk en Marc van der Vlugt de score kunnen openen. Uiteindelijk deden de gastheren dat na ruim twintig minuten. Na een half verwerkte hoekschop belandde de bal bij de tweede paal voor de voeten van de geheel vrijstaande Van Wijk, die meteen raak schoot, 1-0. Snel daarna had ook de 2-0 kunnen vallen, maar Jari Seffelaar stond precies op de juiste plek om het schot van Pascal de Ridder nog net voor de doellijn weg te werken.

Weer een paar minuten later stond RKDEO op gelijke hoogte. Na een hoekschop van Donny Paats liet Guy Luscuere de bal langs zich heen gaan en kopte Rob van Hagen zijn en RKDEO’s eerste treffer van de middag binnen, 1-1. Aan de scoringsdrift van RKDEO’s aanvoerder kwam vanmiddag bijna geen eind, want nog voor de thee lag ook zijn tweede (en alweer de vierde in deze competitie!) in de touwen. Daar ging wel een lawine van kansen en gebeurtenissen aan vooraf. Na een knappe actie stuitte Alexis Koutsis op doelman Zonjee, werd de rebound van Rob van Hagen geblokt en vervolgens werd Tommy Simonis onderuit gehaald op de rand van het strafschopgebied. Alsof het hem geen enkele moeite kostte, krulde Van Hagen de toegekende vrije trap binnen, 1-2.

Direct na de rust had RKDEO de wedstrijd al in het slot kunnen gooien, maar schoot Alexis Koutsis op aangeven van Tommy Simonis over. Daardoor bleef Teylingen in de wedstrijd en kwam het na zeven minuten zelfs weer langszij. Jari Seffelaar maakte een overtreding op Jaap Zwetsloot en Dirk Zwetsloot benutte de penalty feilloos, 2-2. Lang kon Teylingen daar niet van genieten, want binnen het kwartier was de score weer in Nootdorps voordeel. Donny Paats nam doelman Zonjee onder vuur en vanuit een bijna onmogelijke hoek en met wat hulp van een verdediger schoot Tommy Simonis de rebound alsnog binnen, 2-3.

Maar ook deze vreugde bleek van korte duur. Scheidsrechter Van der Kraan wees na een valpartij van Sander Kuipers en Lasse van Wijk opnieuw naar de stip. Waar de eerste strafschop terecht leek te zijn, had deze veel weg van een cadeautje. Dirk Zwetsloot maakte daar geen probleem van en passeerde Dennis Hendriks opnieuw vanaf elf meter, 3-3.

Bij de derde penalty van de middag was het de beurt aan RKDEO. Met nog een kwartier te gaan stuurde Izzy Rosini Alexis Koutsis de diepte in en hij werd binnen de beruchte lijnen door Miro Acimovic ten val gebracht. Nu mocht Rob van Hagen vanaf de stip aanleggen en met zijn derde treffer (wedstrijdbal mee naar huis genomen, Rob?) zette hij RKDEO op een 3-4 voorsprong.

Dat het na dik negentig minuten nog steeds 3-4 stond, mocht ook een mirakel genoemd worden. Met name invaller Hayden Bergen profiteerde in de slotfase van de ontstane ruimte, maar wist dat niet in een bevrijdende vijfde treffer om te zetten. Ook Tommy Simonis vond doelman Zonjee nog een keer op zijn weg. Door die krappe marge bleef het tot aan het einde toe spannend, maar eigenlijk paste dat wel bij deze aantrekkelijke en onderhoudende wedstrijd.

RKDEO bleef met 4-3 aan de goede kant van de score, komt nu op tien punten na vier wedstrijden (vorig seizoen stond de teller na negen duels pas op negen punten) en blijft keurig op de derde plaats staan.                 

 

RKDEO Razende Reporter

©Dick den Hollander

 

De wedstrijdgegevens:

Teylingen-RKDEO           (1-2)      3-4

23. Lasse van Wijk 1-0, 31. Rob van Hagen 1-1, 40. Rob van Hagen 1-2, 52. Dirk Zwetsloot (strafschop) 2-2, 58. Tommy Simonis 2-3, 65. Dirk Zwetsloot (strafschop) 3-3, 76. Rob van Hagen (strafschop) 3-4.

 

Scheidsrechter: Van der Kraan.

Gele kaarten: Vooijs, Van Wijk, De Ridder (allen Teylingen), Krul, Hendriks, Paats (allen RKDEO).

Toeschouwers: 200.

 

Opstellingen:

Teylingen: Zonjee, Vooijs (46. Acimovic), Van de Nouland, Bob van der Vlugt, Dirk Zwetsloot, Van der Krogt, De Ridder, Van Beek (63. Ritzen), Van Wijk, Mark van der Vlugt, Jaap Zwetsloot.

RKDEO: Hendriks, Rosini, Kuipers, Seffelaar, De Bruijn (75. Krul), Paats, Luscuere, Van Hagen, Labari (56. Bergen), Simonis, Koutsis.                    

 

Overige uitslagen:

ROAC-DSOV                                                 1-4

TAC ’90-Alphen                                           8-4

Laakkwartier-HVV                                      3-2

GDA-Foreholte                              3-1

Pancratius-KDO                                           1-0

DOSR-VUC                                                    1-3

 

De stand in de tweede klasse C:

TAC ’90                             4-12

DSOV                                              4-10

RKDEO                              4-10

VUC                                                 4-  9

Pancratius                                      4-  6

Laakkwartier                                 3-  4

Teylingen                                       4-  4

GDA                                                 4-  4

HVV                                                 4-  4

ROAC                                              4-  4

KDO                                                 3-  3

Foreholte                                       4-  3

DOSR                                               4-  2

Alphen                                            4-  1

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.