RKDEO 1 leidt onnodige nederlaag tegen efficiënt Pancratius

zondag, 22 oktober, 2017 - 23:04

 

Meer foto’s kijk via Facebook

 

Na een prima seizoenstart met 10 punten uit 4 wedstrijden, stond vanmiddag voor RKDEO 1 een uitwedstrijd bij het onbekende Pancratius in Badhoevedorp op het programma. Tegen de verwachtingen in moest de equipe van hoofdtrainer Struijs vandaag met een 3-0 nederlaag terug naar Nootdorp. Een uitslag die doet vermoeden dat er een kansloze wedstrijd gespeeld werd, maar het tegendeel is waar. In grote delen van de wedstrijd was RKDEO ook vanmiddag de bovenliggende partij, maar gescoord werd er niet en Pancratius deed dat op cruciale momenten uit veel minder kansen wel.

RKDEO trapte vanmiddag met dezelfde basisformatie af als in het vorige duel tegen Teylingen. Opnieuw dus een basisplaats voor Guy Luscuere, op de positie van Sam Ruinard die na een korte vakantie vandaag in het 2e elftal acteerde. De wedstrijd was nog maar 2 minuten onderweg toen Pancratius de score al opende. Linkeraanvaller Richie van Hameren dribbelde vanaf zijn flank naar de punt van de 16 meter, werd niet echt gehinderd om te schieten en het ogenschijnlijk onschuldige schuivertje eindigde bij de verre paal in het net. Tsja, net begonnen en dan sta je gelijk 1-0 achter. Twee minuten later scoorde RKDEO ook. Alexis Koutsis bracht de bal vanaf links voor de goal waar spits Tommy Simonis eerst nog de lat raakte maar de terugspringende bal wel inkopte. De treffer werd echter door arbiter Verduijn geannuleerd, omdat zijn Pancratius assistent buitenspel had gezien. In het 1e kwartier liet RKDEO zich door Pancratius op veel plekken op het veld aftroeven op basis van felheid.

Na die openingsfase kreeg ons vlaggenschip grip op de wedstrijd. Op de linkervleugel werd Alexis Koutsis voor de defensie van de thuisploeg de lastpost die hij kan zijn. Aan de andere vleugel had Fahmie Labari een mindere dag, maar desondanks kwam er ook van die kant nog wel wat dreiging. Kansen kwamen er daardoor in de volgende 30 minuten volop. Maar helaas werd de trekker maar niet overgehaald. Schietkansen na goede aanvallen, kansen uit corners, schoten van de rand 16. Met wat kunst- en vliegwerk hield de thuisploeg stand. En aan de andere kant moest RKDEO in die eerste helft toch ook af en toe nog beducht zijn op een tegenstoot via de snelle en handige vleugelspelers. De toch weer ruim meegereisde RKDEO-aanhang was het er over eens: in de 2e helft moest het gewoon gaan lukken.

Na de rust kwam Hayden Bergen in het veld en  verving Fahmie Labari. Nu leek het onze ploeg die snel na het beginsignaal zou scoren. Een vrije trap van Rob van Hagen vanaf de linkerflank draaide richting doel maar eindigde naast de al kansloze Pancratius doelman Morsch tegen de paal en Tommy Simonis kon de rebound ook niet meer binnen werken. Twee minuten later was het helaas weer raak aan de andere kant: Van Hameren kreeg de gelegenheid om vanaf links hard en laag voor te zetten en Earvin Codfried was er vlak voor het doel eerder bij dan onze centrale verdedigers en prikte de bal bij de 2e paal binnen; 2-0.  Een enorme tegenvaller en dat was ook te merken aan het spel in de minuten daarna. Langzamerhand herpakte RKDEO zich.

Chris Nieuwpoort kwam linkerverdediger Rick de Bruijn in de 56e minuut vervangen wegens een blessure. Waarschijnlijk had trainer Struijs hem liever ingebracht voor extra power in de punt van de aanval, maar nu nam hij de positie van rechterverdediger Izzy Rosini over die naar links verhuisde. Twee minuten laten besloot Struijs alles of niets te gaan spelen door centrale verdediger Sander Kuipers in te wisselen voor extra middenvelder Tomas Prieto. Het middenveld was daarmee wel veelal in handen van RKDEO, dat ging jagen op een aansluitingstreffer.  Zonder echt goed te spelen kwam er ook weer dreiging in het spel, maar duidelijk minder echte kansen dan voor de rust. Voorzetten vanaf de vleugel waren er te weinig en als ze kwamen stonden er te weinig mensen in de 16 meter om het af te ronden. Rob van Hagen was er dichtbij met een vrije trap van net buiten de 16, maar de bal ging nu net naast en in de 79e minuut dook de aanvoerder na een steekpassje schuin voor het doel op, maar zijn schot/voorzet kon net niet binnen gewerkt worden. Kort daarvoor was de wedstrijd feitelijk al beslist toen arbiter Verduijn na een overtreding op Donny Paats gewoon door liet spelen en Pancratius invaller Browel Some profiteerde en de bal voorgaf waar de lange Bas Pel voor het doel binnen kon schuiven. Ook in de laatste 10 minuten werd er zeker nog wel gestreden voor een doelpunt en de vrije kans die Tommy Simonis in de 87e minuut nog kreeg had ook zeker wel de eretreffer mogen opleveren, maar ook nu stond het vizier onzuiver.

Zo eindigde Pancratius-RKDEO dus in 3-0 en is ons vlaggenschip weer terug in de realiteit. Als er vandaag gewonnen was, en dat had ook best gekund, was de koppositie een feit geweest. Tot nu toe ongenaakbaar TAC ’90 kreeg ook met 3-0 op de broek bij GDA en DSOV en VUC speelden gelijk tegen elkaar. Volgende week komt koploper TAC’90 op bezoek. Dan zal er scherper verdedigd moeten worden en als de kansen zich voordoen, met scherp geschoten moeten worden. In ieder geval verdienen de mannen de steun van veel supporters bij deze lastige opdracht.

 

RKDEO Razende Reporter
© Pieter Goedbloed

 

Wedstrijdgegevens:

Pancratius – RKDEO  (1-0) 3-0

2. Richie van Hameren 1-0 ; 48. Earvin Codfried 2-0 ; 75. Bas Pel 3-0

 

Opstellingen:
Pancratius: Morsch, Linger, Parris, Sweers, Miserus, Ruijter, Schet (73. Oosterhoff), Codfried(61. Some), Pel, Fenne, Van Hameren(82, Coenraad).
RKDEO: Hendriks, Rosini, S. Kuipers (60. Prieto), Seffelaar, De Bruijn (58. Nieuwpoort), Luscuere, Van Hagen, Paats, Labari (46. Bergen), Simonis, Koutsis

 

Scheisdrechter: dhr. J. Verduijn

Toeschouwers: 150

Gele kaarten: Linger, Pel (Pancratius)

 

 De uitslagen van 22 oktober

Pancratius – RKDEO       3-0

Foreholte – KDO            1-3

DSOV – VUC                  0-0

ROAC – HVV                  3-0

Teylingen – Alphen         4-2

Laakkwartier – DOSR      2-4

GDA – TAC’90                3-0

 

De stand na 22 oktober

TAC’90                5-12

DSOV                  5-11

VUC                    5-10

RKDEO                5-10

Pancratius           5- 9

Teylingen            5- 7

GDA                   5- 7

ROAC                 5- 7

KDO                   4- 6

DOSR                 5- 5

Laakkwartier       4- 4

HVV                   5- 4

Foreholte            5- 3

Alphen               5- 1

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.