RKDEO wint topper tegen TAC’90

zondag, 29 oktober, 2017 - 22:57

 

Meer foto’s kijk via facebook

 

Vooraf was RKDEO-TAC ’90 al betiteld als een topper in de tweede klasse C en de wedstrijd bood alles wat van een dergelijk affiche verwacht kan worden: spanning tot de laatste minuut, strijd, fouten, prachtige momenten, mooie goals, een behoorlijk aantal toeschouwers en een lawine aan gele kaarten. RKDEO-TAC ’90 was een voetbalgevecht in de positieve betekenis.

Voorafgaand aan het duel was er aandacht voor het jubileum van RKDEO-aanvoerder Rob van Hagen. Hij speelde vorige week bij Pancratius zijn 250e competitiewedstrijd in het eerste elftal en werd door voorzitter Hans van Noppen in de bloemen en cadeaus gezet. Sinds die cijfers goed worden bijgehouden (vanaf beginjaren tachtig van de vorige eeuw) is Rob de zesde RKDEO-speler die de grens van 250 wedstrijden passeerde.

Na die huldiging ging de wedstrijd meteen los. Randell Labordus zorgde al in de eerste minuut namens de gasten voor een gevaarlijke voorzet en Hayden Bergen schoot op aangeven van Alex Koutsis rakelings naast. Daarna reageerde Dennis Hendriks adequaat op een inzet van Saad Rahmoune. Halverwege de eerste helft regende het vooral gele kaarten. Alexis Koutsis en Rahmoune kregen een dergelijke prent vanwege misbaar na een beslissing van scheidsrechter Waleveld en Sam Ruinard en Donny Paats na een iets te stevige overtreding.

Ondanks het intense karakter van de wedstrijd vielen er nauwelijks hoekschoppen te noteren en wellicht verklaarde dat het geringe aantal doelpunten. De eerste de beste hoekschop voor RKDEO leverde namelijk ook direct een treffer op. Vanaf links liet Alex Koutsis de bal indraaien en de inlopende Sander Kuipers kopte hard raak, 1-0. Het was voor hem zijn eerste competitiedoelpunt in het eerste elftal. Ook de tweede hoekschop leverde gevaar op; Tomas Prieto kon de bal echter niet de juiste richting meegeven.

Snel na de thee kwam TAC ’90 op gelijke hoogte en het deed dat via een schitterende treffer. Na een vlot lopende aanval over minstens vijf schijven schoot Fernando Couvreur de bal vanaf ruim twintig meter exact in de kruising, 1-1.

Minstens zo fraai was het antwoord van RKDEO een klein kwartiertje later. Opnieuw een aanval via verschillende stations en waar aan het einde ervan een schot van Hayden Bergen werd verwacht, koos hij voor een breedtepass naar Tomas Prieto, die eenvoudig binnen kon tikken, 2-1. Ook voor hem zijn eerste competitiegoal in RKDEO 1.

Met ongetwijfeld gemengde gevoelens moest jubilaris Rob van Hagen zich na ruim een uur geblesseerd laten vervangen door Guy Luscuere. Binnen een paar minuten volgde Rafik El Ousrouti (samen met  Rob topscorer van de tweede klasse C met vijf treffers) dat voorbeeld. Ook hij kon niet verder en Allan-Marc Engelhardt nam zijn plaats in.

Het laatste half uur stond bol van de spanning. TAC ’90 heeft in spelers als Randall Labordus en Saad Rahmoune een surplus aan techniek en passeerbewegingen, maar daar stelde RKDEO een hartverwarmende inzet en strijdlust tegenover. Bovendien konden Alexis Koutsis en Hayden Bergen via de counter regelmatig voor gevaar zorgen. Dat er niet meer gescoord werd, was eigenlijk een wonder, al had dat misschien met het uitvallen van beide topscorers te maken. RKDEO was met het verder uitblijven van doelpunten in ieder geval niet rouwig, want het bleef zo met 2-1 aan de goede kant van de score.

Na de zeperd vorige week tegen Pancratius zorgde de overwinning voor een mooi herstel. TAC ’90, dat de eerste vier wedstrijden zo overtuigend won, liep voor de tweede achtereenvolgende week tegen een nederlaag aan en zakte naar de derde plaats. RKDEO steeg van vier naar twee en ontmoet aanstaande zondag koploper DSOV in Vijfhuizen. Opnieuw een topper dus!

 

RKDEO Razende Reporter

©Dick den Hollander

 

De wedstrijdstatistieken

 

RKDEO-TAC ’90 (1-0)      2-1

23. Sander Kuipers 1-0, 48. Fernando Couvreur 1-1, 61. Tomas Prieto 2-1.

 

Opstellingen:

RKDEO: Hendriks, Kuipers, Seffelaar, Ruinard, Rosini, Paats, Van Hagen (62. Luscuere),  Labarie, Prieto, Bergen (86. Labari), Simonis, Koutsis.

TAC ’90: Spaan, Kailash Nandkoemarsing, Dogan, Ascencao, Prashant Randkoemarsing, El Ousrouti (68. Engelhardt), Jagbandhan (68. El Hadioui), Ramkisoen (89. Yildiz), Rahmoune, Couvreur, Labordus.

 

Scheidsrechter: R. Waleveld.

Gele kaarten: Koutsis, Paats, Ruinard, Prieto (allen RKDEO), El Ousrouti, Labordus, Rahmoune, Jagbandhan (allen TAC ’90).

Toeschouwers: 350.

 

Overige uitslagen:

Foreholte-DSOV                                          1-2

HVV-GDA                                                   2-1

VUC-Laakkwartier                                       1-1

KDO-ROAC                                                 1-1

Alphen-Pancratius                                       2-1

DOSR-Teylingen                                          1-0

 

De stand in de tweede klasse C:

DSOV                                              6-14

RKDEO                                            6-13

TAC ’90                                           6-12

VUC                                                6-11

Pancratius                                       6-  9

DOSR                                             6-  8

ROAC                                             6-  8

KDO                                               5-  7

Teylingen                                        6-  7

GDA                                               6-  7

HVV                                               6-  7

Laakkwartier                                  5-  5

Alphen                                           6-  4

Foreholte                                       6-  3

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.