RKDEO kan het verschil niet op het scorebord krijgen

zondag, 5 november, 2017 - 23:56

 

Meer foto’s via facebook

 

In de strijd om de koppositie in de 2e klasse zondag was het een belangrijke wedstrijd van middag. Bij winst voor de bezoekers uit Nootdorp zouden we DSOV uit Vijfhuizen aflossen als koploper. Bij winst voor de thuisploeg was de 1ste periode een feit voor de Vijfhuizenaren.

Vanaf het eerste fluitsignaal was het dan ook gelijk een wedstrijd. Met een corner voor Deo in de 2e min (afgeslagen), een halve kans in de 3e min van DSOV (naast), een schot van de naar binnen gekomen Hayden Bergen van de punt van de 16 in de 5e min (ruim over) en een goede strakke voorzet van de diep gestuurde Rob van Hagen waar Tommy Simonis net niet bij kon. Was het een wedstrijd waar de kansjes zich in een hoog tempo opvolgen. Het gevoel dat de onze Nootdorpers een overwicht hadden in het wedstrijd beeld heeft eigenlijk de volle 90 minuten aangehouden. Maar helemaal op ons gemak stonden we ook niet echt omdat DSOV veelal met de lange bal vanachter uit direct de snelle rechtsbuiten Joey Carolina of de balvaste spits probeerde te bereiken om dan met snel handelen tot een doelpoging te komen. Een moment van concentratieverlies kon dus gelijk een tegentreffer opleveren.

In de ijver om een tegen aanval te blokkeren liep Hayden Bergen in de 16e minuut als eerste tegen een gele kaart aan. In de 21ste min kon Donny Paats met een steekbal Rob van Hagen richting het goal van de tegenstander sturen. Helaas kon die de bal niet de juiste richting meegeven om de 0-1 op het scorebord te noteren. Het was dan ook zuur dat en de 22ste min bij een opbouw van Deo op rechts balverlies werd geleden en de linkerspits de bal scherp voortrok waar Joey Carolina de bal bij de 2e paal kon inglijden, 1-0.

RKDEO ging gelukkig door waar het mee begonnen was vanmiddag. Aanvallen!! Het bleef oppassen voor de verdediging van onze jongens maar de kansen bleven komen voor DEO. Met in de 29ste minuut  een kopkans en de 30ste min een schot op de sterk spelende DSOV keeper Dennie van der Giezen bleven we kansen creĆ«ren.  In de 31ste min had Ruben Karelse er een gele kaart voor nodig om Donny Paats af te stoppen. Maar de bal wilde maar niet tegen het net eindigen.

In de 36ste min moest Joey Carolina zich laten vervangen met een hamstring blessure. Het is natuurlijk niet leuk voor zo’n jongen maar als reporter met een groot Nootdorps hart had ik niet het idee dat RKDEO daar minder van werd. Nadat nr 2 van DSOV Danny Rathebe voor de 3e keer een lichte overtreding nodig had om Alexis Kourtsis op links te stoppen vond scheidsrechter Wagner dat hij ook een gele kaart verdiend had. In de 41ste min dachten we dan toch met een 1-1 aan de thee te kunnen toen Rob van Hagen de keeper omspeelde en de bal vanaf links leek binnen te kunnen schuiven. Helaas kon de aanstormende verdediger Just van Wijk er zijn grote teen net iets eerder tegen krijgen zodat we toch met een minder prettig gevoel aan de thee konden.

In de 2e helft veranderde het spel beeld niet. Onze jongens voerden de druk nog iets meer op opzoek naar de 1-1 en DSOV loerde op een counter om de voorsprong uit te bouwen. In de 47ste min testte Alex de keeper nog eens. En in de 50ste min mocht DEO met een vrije trap aanleggen vanaf 20mtr. Het was vooral zoeken naar het gaatje in de hechte defensie van de formatie uit Vijfhuizen. In de 56ste en 59ste min was het Levi van Ooijen van DSOV die Dennis Hendriks testte en liep in de 61ste min tegen een gele kaart op na onbesuisd inkomen. En helaas is het een bekende voetbalwet van toepassing in de 71ste min. Een vrije trap voor de thuis ploeg op 1 meter buiten de “16” net iets links van de midden. Helaas weet Dennis Hendriks nu ook dat Jean-Pierre Kerkeboom van DSOV dynamiet in zijn rechter heeft. Strak langs de muur had ik het idee dat hij hem alleen maar gehoord heeft, 2-0.

In de 73ste min verving Fahmie Labari Hayden Bergen en in min 80 kwam Quincy Tjaden de leeg gespeelde Tomas Prieto vervangen om de druk op het doel van de gastheren te houden en hopelijk nog iets op te voeren. De mouwen werden nog eens verder opgestroopt om toch nog iets te forceren. Dit resulteerde met een bal vanaf 10 meter snoeihard op de lat door Quincy Tjaden na een goede voorzet van links een kopbal van Rick de Bruijn die Alex Koutsis vervangen had.

In de 89ste min had het ook nog 3-0 kunnen zijn als Martijn Nelis van DSOV iets rustiger met de vrije kans was omgegaan. In de 92ste min kregen we nog een kans om de eretreffer te noteren maar ook deze vrije trap vanaf 19 meter konden we niet achter de keeper uit Vijfhuizen krijgen. In de 95ste min vond scheidsrechter Wagner het genoeg en geƫindigde de wedstrijd.

 

RKDEO heeft een goede wedstrijd gespeeld en weet zeker dat we met deze instelling voor de bovenste plekken blijven spelen.

 

RKDEO Razende Reporter

© Wilco Vieveen

 

De wedstrijd gegevens:

DSOV-RKDEO 2-0 (1-0)

Scoreverloop: 22. Carlonia 1-0, 71. Kerkeboom 2-0.

 

De opstellingen:

DSOV:van der Giezen, Rathebe, Carolina, van Wijk, Goes(17.Noorman), Claassen, Carolina (41. Van Rijckevorsel), Kerkeboom, Karelse, Wilderom, van Ooijen (71. Nelis).

RKDEO: Hendriks, Kuipers, Seffelaar, Luscuere, Rosini, Prieto (73. Tjaden), Bergen (71. Labari), Paats, Simonis, van Hagen, Koutsis (84. De Bruijn).

 

Scheidsrechter: Dhr L. Wagner

Gele kaarten: Kerkeboom, Karelse, van Ooijen, Rathebe (allen DSOV), Bergen (RKDEO)

Toeschouwers: 350

 

De uitslagen van 5 november 2017

DSOV – RKDEO               2-0

ROAC – Foreholte           1-1

TAC’90 – DOSR               0-1

Teylingen – KDO             3-3

Laakkwartier – Alphen     1-3

GDA – VUC                     3-1

Pancratius – HVV            4-2

 

De stand na 5 november:

DSOV                                7-17 (P1)

RKDEO                              7-13

TAC’90                              7-12

Pancratius                         7-12

VUC                                  7-11

DOSR                                7-11

GDA                                  7-10

ROAC                                7- 9

KDO                                  6- 8

Teylingen                           7- 8

Alphen                               7- 7

HVV                                   7- 7

Laakkwartier                      6- 5

Foreholte                           7- 4

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.