RKDEO beslist de wedstrijd tegen Foreholte in tien minuten.

zondag, 19 november, 2017 - 22:06

 

Meer foto’s kijk via Facebook

 

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Foreholte was er een indrukwekkende minuut stilte in verband met het overlijden van Henk Hooijmans en Marianne Kemp. Henk was oud bestuurslid en erelid van RKDEO en Marianne was een van de pioniers op het gebied van het damesvoetbal bij RKDEO.

Beide ploegen begonnen de wedstrijd aftastend tot in de vierde minuut, een flitsende aanval van RKDEO over rechts met een dito voorzet Rob van Hagen de gelegenheid gaf de 1 – 0 aan te tekenen. In de tiende minuut kreeg Foreholte een corner die werd afgeslagen, uit een snelle counter van RKDEO wist Tommy Simonis de 2 – 0 te scoren.

Opvallend was dat als RKDEO een aanval opzet, Foreholte direct met elf man achter de bal ging spelen. Een concept dat nauwelijks tot een succesvolle tegenaanval kan leiden. In het eerste kwartier volgt er nog een aanval over rechts, Tommy Simonis mist net de 3 – 0 en uit de daarop volgende corner komt niets voort.

Tomas Pietro laat zich vervolgens op eenvoudige wijze op de eigen helft van de bal zetten, wat leidt tot een bijna kans voor Foreholte. Langzaam komt Foreholte wat beter in de wedstrijd wat overigens niet tot kansen leidt. RKDEO krijgt vervolgens nog wat halve kansjes en mogelijkheden die niet tot gevaar leiden. Wat betreft het aantal corners steekt Foreholte RKDEO naar de kroon. Wat wel gevaarlijk is dat RKDEO de bal veelvuldig en onnodig op de keeper terug speelt, dat is vragen om moeilijkheden. Een minuut voor rust volgt er nog een snelle aanval van RKDEO opnieuw over rechts, maar de bal wordt in het strafschopgebied weggewerkt.

In de eerste tien minuten van de tweede helft golft het spel heen en weer zonder dat er sprake is van echte kansen. Vermeldingswaard zijn nog een aanval over rechts waarbij Tomas Prieto de bal in de handen van de keeper schiet. In minuut 64 moet Dennis Hendriks voor het eerst daadwerkelijk in actie komen naar aanleiding van een schot op doel van Foreholte. Een minuut later komt Tom Bleijswijk van Foreholte zonder kaart goed weg na een harde overtreding op een speler van RKDEO.

Foreholte kan niet beter en RKDEO past zich aan het niveau van Foreholte aan. Ook de wissels in respectievelijk minuut 71 Wouter Nolles voor Patrick Roukema van Foreholte en in minuut 73 Luuk Goedbloed voor Alex Koutsis leiden niet tot wijziging van het spelbeeld. In de tweede helft worden twee doelpunten van RKDEO in verband met buitenspel afgekeurd, waarbij de laatste op basis van een vlagsignaal, een doelpunt van opnieuw Tommy Simonis, op zijn minst dubieus is.

In de laatste tien minuten is het tijd om onderling wat onvriendelijkheden uit te wisselen, waartoe overigens gezien het beeld van de wedstrijd geen enkele aanleiding bestaat. Een minuut voor het verstrijken van de officiƫle speeltijd wordt Rick de Bruijn wegens kramp vervangen door Twan Greeve. Na het bijtellen van vier minuten blessuretijd fluit scheidsrechter Mank, die kan terugkijken op een nagenoeg foutloze leiding, af. RKDEO heeft gewonnen maar zal volgende week opnieuw thuis tegen KDO uit een ander vaatje moeten tappen, als het niet tegen een ongeluk op wil lopen.

 

RKDEO Razende Reporter

© Henk Hoogweg

 

De wedstrijd gegevens:

RKDEO – Foreholte 2-0 ( 2-0)

Scoreverloop: 4. Rob van Hagen 1-0, 10. Tommy Simonis 2-0.

De opstellingen:

RKDEO: Hendriks, Rosini, Seffelaar, Kuipers, de Bruijn (90+2. Greeve), Prieto, Bergen, Paats, Simonis, van Hagen, Koutsis (72. Goedbloed)

Foreholte: Guyt, van Dam, Spreeuw, Roukema (70. Nolles), Jongbloed, Admiraal, Brabander, Bleijswijk, Guijt, Schiebroek, Arroyo.

Scheidsrechter: Dhr H.S.J. Mank

Gele kaarten: Brabander en Roukema (beide Foreholte)

Toeschouwers: 250

 

De uitslagen van 19 november

RKDEO – Foreholte             2-0

HVV – Teylingen                 3-5

VUC – ROAC                      2-1

KDO – DSOV                      1-5

TAC’90 – Laakkwartier        3-0

Alphen – GDA                    1-3

DOSR – Pancratius             2-0

 

De stand na 19 november

DSOV                      8-20

RKDEO                    8-16

TAC’90                    8-15

VUC                        8-14

DOSR                      8-14

GDA                        8-13

Pancratius                8-12

Teylingen                 8-11

KDO                        8-11

ROAC                      8- 9

Alphen                    8- 7

HVV                        8- 7

Laakkwartier            8- 5

Foreholte                 8- 4

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.