RKDEO 1 klopt taai KDO uiteindelijk met duidelijke cijfers

woensdag, 29 november, 2017 - 09:00

 

Meer foto’s kijk via Facebook (met dank aan John van de Sande)

 

Voor de tweede achtereenvolgende week mocht RKDEO 1 op eigen grond proberen een driepunter te scoren, om de druk op koploper DSOV er op te houden en de concurrentie vanaf plaats 3 op afstand te houden. Tegenstander was KDO uit De Kwakel, vlakbij Uithoorn, een voor RKDEO totaal onbekende tegenstander. KDO promoveerde  afgelopen seizoen in West 1 naar de 2e klasse, maar werd voor dit lopende seizoen door de KNVB ingedeeld in een West 2 poule. Tot nu toe nam de formatie met wat wisselende resultaten en uitslagen een 9e positie in. Onze RKDEO-selectie moest op zaterdagavond al flink aan de bak, toen er door de groep een 3-gangen diner voor 80 gasten in het eigen clubgebouw verzorgd werd. Dat was in ieder een groot succes, maar de vraag was of dat geen effect zou hebben op het spel van een dag later. Het 2e elftal had in de vroege middag al een goed voorbeeld gegeven met 1-0 winst op koploper Quick 2.

 

In de startopstelling was Guy Luscuere, door de afwezigheid van Rick de Bruijn (vakantie) terug in het centrum van de defensie. De overige 10 namen waren identiek aan die van de wedstrijd van een week eerder tegen Foreholte. Vanaf het beginsignaal leek het of ons vlaggenschip inderdaad nog wat op gang moest komen en een flinke kans voor Thijs Plasmeijer die na een bal over de defensie op het RKDEO doel af kon. Met een flinke inspanning maakten Izzy Rosini en keeper er Dennis Hendriks er een corner van. Deze wake-up call was wel besteed aan RKDEO, want vanaf dat moment nam de formatie van trainer Struijs het heft in handen en werden de bezoekers met verzorgd voetbal en aanvallen over de vleugels op eigen helft gedrukt. Er kwamen gelijk kansen en na een kwartier ook twee doelpunten snel achter elkaar. In de 15e minuut kon een inzet van Rob van Hagen na een corner van Donny Paats nog geblokt worden, maar de rebound werd bij de 2e paal door Sander Kuipers op diezelfde paal gekopt. Daarna stond Hayden Bergen vlak voor het doel op de goede plek om 1-0 in te schieten.

Een minuut later was het alweer raak: Guy Luscuere zette met een lange trap linker-aanvaller Alexis Koutsis aan het werk, die de bal in 2 pogingen weer voor de voeten van Bergen bracht. De rechterspits kon nu vanaf een meter of 12 snoeihard met links de 2-0 binnen knallen. Na zo’n 20 minuten luwde de aanvalsstorm van RKDEO wat en kon KDO iets beter in de wedstrijd komen. Dat leverde in de 31e minuut weer een prima kans voor Thijs Plasmeijer op die vanaf de rechterflank op kan stomen richting de RKDEO-doelman. Nu redde Hendriks met de benen en de aanval werd gelijk overgenomen door RKDEO, waar Hayden Bergen de mee gekomen verdediger Sander Kuipers vrij speelde. Zijn voorzet werd begrepen door Alexis Koutsis, die van KDO alle tijd kreeg om aan te leggen voor een geplaatst schot in de linkerhoek en zo stond na 32 minuten ook de 3-0 op het bord. RKDEO hield daarna het gas er op en leek bij een van de volgende corners weer tot scoren te komen, maar bij een door KDO naar voren getrapte bal, werd in de RKDEO defensie niet goed getimed en kon Matthijs van Rijn over links ontsnappen en maatje Joeri Stange aanspelen die keeper Hendriks handig verschalkte. Zo stond in de 37e minuut ineens de verassende 3-1 op het bord. Dat gaf de Kwakelaars nieuwe energie en uit een vrije trap, een minuut later, moest de bal zelfs van de doellijn gehaal worden, nadat Hendriks al geklopt was. De rust werd bereikt met 3-1.

KDO had de hoop op beter meegenomen uit de rust en gaf na de theepauze gelijk gas. Met ook snel resultaat. In de 49e minuut werd spits Matthijs van Rijn vanaf het middenveld richting strafschopgebied van RKDEO gestuurd. Verdediger Jari Seffelaar was in de buurt, maar kreeg geen kans om het duel aan te gaan omdat Van Rijn snel uithaalde en zijn fraaie schot bij de verre paal in het doel zag ploffen. Zo was het na een riante 3-0 voorsprong ineens 3-2. Trainer Struijs besloot Twan Greeve in het veld te brengen op de plaats van Guy Luscure. Daarna ontstond er een wedstrijd tussen 2 teams die allebei wilden scoren. Dat lukte RKDEO in de 59e minuut toen Tommy Simonis vanaf de rechterflank met een lage voorzet Hayden Bergen vond, die makkelijk kon afronden. De KDO-assistent had echter, volkomen ten onrechte, gevlagd voor buitenspel van Simonis en scheidsrechter Verhoeve besloot om het vlagsignaal over te nemen. Twee minuten later kwam RKDEO goed weg toen keeper Dennis Hendriks met een prachtige save een KDO-kopbal uit de bovenhoek haalde. Die telden velen langs de lijn al.

Weer wat minuten later brak Alexis Koutsis op links uit en trok voor richting de penaltystip waar KDO verdediger  Tino Kas de bal tegen de arm kreeg. Dat was althans hoe scheidsrechter Verhoeve het zag en de bal ging op de stip. Aanvoerder en topscorer Rob van Hagen benutte de penalty koelbloedig en zette in de 64e minuut de 4-2 op het bord. Dat gaf wat meer lucht natuurlijk. Luuk Goedbloed kwam in de ploeg voor Alexis Koutsis. Het werd in de laatste 25 minuten een heen en weer gaande wedstrijd, met wat kansen aan beide kanten en behoorlijk wat corners voor KDO, die dreigend waren maar niets opleverden. In de 88e minuut twijfelde verdediger Twan Greeve, op de huid gezeten door een KDO aanvaller, om terug te spelen op Hendriks. Met een overtreding werd Greeve van de bal beroofd, maar het mocht door van arbiter Verhoeve en nu stond er 1 passje verder plotseling een KDO spits voor Hendriks, die met een prima reflex nu weer een treffer voorkwam. In blessuretijd besliste RKDEO de wedstrijd definitief. Jari  Seffelaar speelde Luuk Goedbloed aan, die in een duel op de middenlijn de bal veroverde en hem liet overnemen door Tommy Simonis, die plotseling een vrij veld voor zich had. Die ruimte werd door de centrumspits goed benut en besloten met een enorme poeier vanaf de rechterflank die bij de 2e paal insloeg. Een fraaie 5-2 en dat was ook de eindstand.

Op basis van voetbalvermogen een meer dan terechte overwinning, maar de complimenten mogen zeker ook naar KDO dat niet opgaf en er voor RKDEO een lastige wedstrijd van maakte. Conclusie: na een teamprestatie op zaterdag ook weer een mooie driepunter op zondag. Koploper DSOV maakte geen fout maar 2 achtervolgers, TAC en VUC, deden dat wel. VUC is op het Kleine Loo a.s. zondag de volgende tegenstander. We zijn benieuwd wat ons zo goed presterende vlaggenschip daar kan laten zien. Als er weer als team gestreden wordt, hebben we ook genoeg individuele kwaliteiten om weer een goed resultaat te halen!

 

RKDEO Razende Reporter
© Pieter Goedbloed

 

De wedstrijdstatistieken:

RKDEO – KDO 5-2 (3-1)

Het scoreverloop: 15. Bergen 1-0. 16. Bergen 2-0, 32. Koutsis 3-0, 37. Stange 3-1, 49. Van Rijn 3-2, 65. Van Hagen (penalty) 4-2, 90+3. Simonis 5-2

 

De opstellingen:

RKDEO: Hendriks, Kuipers, Seffelaar, Luscuere (65. Greeve), Rosini, Prieto (Tjaden), Bergen, Paats, Simonis, van Hagen, Koutsis (68. Goedbloed).

KDO: Lingeman, Kortenhorst, Kas, Wessels, Klijn (Ruhe), Plasmeijer, Smits, van Rijn (Mensah), Hoving (Kok), Stange, Oudshoorn.

Scheidsrechter: Dhr. A.J. Verhoeve

Gele kaarten: van Hagen (RKDEO), Kas en Wessels (beide KDO)

 

De uitslagen van 26 november:

RKDEO – KDO                5-2

Foreholte – VUC             3-3

DSOV – HVV                  5-0

ROAC – Alphen              1-1

Teylingen – TAC’90         4-1

Pancratius – Laakkwartier6-0

 

De stand na 26 november:

DSOV                  9-23

RKDEO                9-19

GDA                    9-16

TAC’90                9-15

VUC                    9-15

Pancratius           9-15

Teylingen            9-14

DOSR                 9-14

KDO                   9-11

ROAC                 9-10

Alphen               9- 8

HVV                   9-7

Foreholte            9- 5

Laakkwartier       9- 5

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.