RKDEO 1 onnodig onderuit bij VUC

zondag, 3 december, 2017 - 23:38

 

Meer foto’s kijk via Facebook

 

Na twee thuisoverwinningen op rij, mocht RKDEO 1 vandaag aantreden bij VUC, dat ook dit jaar weer de ambitie heeft om te promoveren naar de 1e klasse. Dat probeert het, zoals gewoonlijk, met een flink aantal versterkingen van buitenaf. Tot aan vandaag leverde dat een 5e plaats op, 4 punten achter ons vlaggenschip, dat met een selectie die voor 90% uit zelf opgeleide spelers bestaat een mooie 2e plaats bezette. Met een goed resultaat lonkte er voor RKDEO uitzicht op een prettige winterstop.

In de basisopstelling ontbrak vandaag doelman Dennis Hendriks, die na afgelopen weekeinde te veel last had van een vervelende heupblessure. Dat stelde 1e jaars senior Gino Epskamp in staat om vandaag zijn competitiedebuut te maken voor RKDEO 1. In de defensie startte vandaag Twan Greeve voor het eerst dit seizoen, terug van lang blessureleed. Met een formatie, waarin 8 spelers van 21 jaar en jonger opgesteld stonden, werd er afgetrapt.

De eerste 10 minuten verliep de wedstrijd zonder veel bijzondere momenten, het was duidelijk dat beide teams wat aan het aftasten waren. Na een kwartier nam RKDEO meer initiatief en wist het de vleugelspelers beter te bereiken. En vooral Hayden Bergen op rechts werd vanaf dat moment een lastpost voor directe tegenstander Jim Raaff. Dat leverde in de 18e en 19e minuut dan ook bijna de openingstreffer op. Beide keren passeerde Bergen zijn directe tegenstander en gaf een voorzet. Tommy Simonis kon de eerste voorzet net niet afwerken en bij de tweede keer lukte dat Rob van Hagen net niet.

Drie minuten later de eerste kans voor VUC toen Youri Buwalda op links de ruimte kreeg om een voorzet te verzenden naar de 2e paal, waar Richard Versteden inkopte maar keeper Gino Epskamp paraat stond. In de 26e minuut scoorde VUC wel, maar die treffer werd door arbiter Van Horssen geannuleerd. Na een corner werd de bal uit een scrimmage rond de 5 meter lijn binnengeschoten, maar Van Horssen had op de doellijn staand hands van een VUC speler gezien.

Daarna nam RKDEO het heft echt in handen, met name door het uitstekende spel van Donny Paats en Tomas Prieto op het middenveld. Met gedurfd en verzorgd spel werd VUC teruggedrongen en het had wat overtredingen nodig om de boel te ontregelen. Na zo’n overtreding in de 30e minuut, zo’n 10 meter buiten de 16 wat aan de linkerkant, ging Tommy Simonis achter de bal staan. Zijn schot, een prachtige wreeftrap, zeilde naar de bovenhoek, maar VUC doelman Steven Verstraten kreeg er nog wat vingertoppen tegenaan en de bal kwam via de onderkant lat weer terug in het veld. Daar leek Hayden Bergen al koppend het vonnis alsnog te kunnen voltrekken, maar dat bleek toch te moeilijk.

Ook in het kwartier dat volgde was RKDEO dreigend en leek een treffer een kwestie van tijd. Dat doelpunt kwam er wel, maar viel geheel onverwacht aan de andere kant. In de 45e minuut kon VUC speler Dennis van  der Poel de bal vanaf links voortrekken en timeden twee RKDEO verdedigers bij de voorzet naar de 2e paal niet goed. VUC spits Jergo Leijdekkers deed dat wel en knikte de 1-0 binnen, en daarmee kon een beter RKDEO de thee opzoeken met een onterechte achterstand.

Die onverwachte treffer moet er ingehakt hebben bij de jonge formatie van trainer Struijs, want RKDEO kwam onherkenbaar matig terug uit de kleedkamer. Er werd slordig gespeeld en matig ingegrepen in de verdediging. Jergo Leijdekkers kon, volledig vrijstaand, in de 49e minuut een halfhoge voorzet van Youri Buwalda alleen met de buik verplaatsen, maar zag de bal naast gaan. Drie minuten later werd VUC de bal bij het uitverdedigen zomaar in de voeten gespeeld en kon Denis van der Poel op Epskamp af. De gestifte inzet kon nog door Jari Seffelaar van de doellijn getrapt worden. Nog eens 2 minuten later kapte de vrijgelaten Van der Poel op rechts zijn tegenstander uit en kon met links inschieten. Nu kreeg Gino Epskamp er knap nog een handje onder om zo het schot tot corner verwerken. Trainer Struijs greep in en bracht Rick de Bruijn op de plaats van Twan Greeve. Nadat zowel Donny Paats als Jari Seffelaar terecht nog geel kregen voor wat onbesuisde overtredingen, kreeg RKDEO weer wat grip op de wedstrijd. In de 63e minuut kwam Luuk Goedbloed er bij en hij verving Alexis Koutsis. Goedbloed startte op de rechterflank en Hayden Bergen verhuisde naar links. VUC werd meer en meer onder druk gezet, maar veel echte kansen leverde het nog niet op. En tegelijkertijd moest de defensie bedacht blijven op tegenstoten, veelal over links via de handige Buwalda. Struijs besloot in de 78e minuut alles of niets te gaan spelen en haalde verdediger Sander Kuipers naar de kant om Guy Luscuere het middenveld te laten versterken. Met drie verdedigers moest het verder. Met een vlotte aanval over schijven werd Tommy Simonis in de 80e minuut vrijgespeeld, maar Steven Verstraten lag voor VUC op de goede plek om het harde schot te stoppen.

RKDEO dwong een aantal corners af en in de 83e minuut was het dan toch raak: Donny Paats trapte de corner en vanaf de penaltystip kopte Luuk Goedbloed hard de 1-1 binnen. Helaas was dat niet voldoende voor een punt, want in de 88e minuut kwam VUC toch weer op voorsprong. Een vrije trap werd vanaf de flank hoog richting de 16 getrapt. Twee RKDEO verdedigers gingen er half onder door en de bal kwam pardoes voor de voeten van de meegekomen VUC verdediger Jero Tellis, die vanaf een meter of 5 alsnog de 2-1 kon binnenschieten. In de tijd die resteerde probeerde RKDEO het wel, maar lukte het niet meer om nog een 2e gelijkmaker te scoren.

Op basis van de hele wedstrijd was een punt zeker verdiend geweest. Feit blijft dat we lastig tot scoren komen en daarmee ons goede veldspel in de 1e helft niet belonen. Resteren nog twee wedstrijden voor de winterpauze: volgende week HVV thuis en daarna Alphen uit, dat vandaag koploper DSOV haar 1e nederlaag toebracht. We zijn dus gewaarschuwd. Eerst volgende week de Koninklijke, dat vecht om boven de degradatiestreep te blijven. Met meer efficiency en hetzelfde goede spel als in de 1e helft vandaag moet dat kunnen, mannen!

 

RKDEO Razende Reporter
© Pieter Goedbloed

 

De wedstrijdstatistieken:
VUC – RKDEO 2-1 (1-0)
45. Jergo Leijdekkers 1-0; 83. Luuk Goedbloed 1-1; 88. Jero Tellis 2-1

 

De opstellingen:
VUC: Verstraten, Rodenburg, Tellis(88. van Vliet), Guzelmansur, Raaff, Muller, Versteden (70.van der Kleij), K. van der Poel, Leijdekkers, D. van der Poel (77.Aries), Buwalda
RKDEO: Epskamp, S. Kuipers (78. Luscuere), Seffelaar, Greeve (55. De Bruijn), Rosini, Prieto, Van Hagen, Paats, Bergen, Simonis, Koutsis (63. Goedbloed)

Scheidsrechter: W.T. van Horssen

Gele kaarten: Versteden (VUC), Seffelaar en Paats (beide RKDEO)

Toeschouwers: 150

 

De uitslagen van 3 december

VUC – RKDEO                              2-1

HVV – Foreholte                           0-0

KDO – GDA                                  2-0

TAC’90 – Pancratius                      3-1

Alphen – DSOV                            2-0

Laakkwartier – Teylingen              2-0

DOSR – ROAC                             0-1

 

De stand na 3 december

DSOV                              10-23

RKDEO                            10-19

TAC’90                             10-18

VUC                                 10-18

GDA                                 10-16

Pancratius                        10-15

Teylingen                         10-14

DOSR                              10-14

KDO                                10-14

ROAC                              10-13

Alphen                             10-11

Laakkwartier                    10- 8

HVV                                 10- 8

Foreholte                          10- 6

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.