RKDEO sluit 2017 af met zevenklapper

zondag, 17 december, 2017 - 23:02

 

Meer foto’s kijk via Facebook

 

RKDEO sluit dit kalenderjaar 2017 af met een zevenklapper in de uitwedstrijd tegen AVV Alphen. Op het kunstgrasveld van Alphen, het hoofdveld was onbespeelbaar wegens sneeuw en vorst in de grond, was RKDEO over het gehele veld heer en meester en liep Alphen achter de feiten – en de RKDEO spelers – aan. Als de voorwaartsen van RKDEO nog wat scherper geweest zouden zijn was de stand zeker en vast in de dubbele cijfers beland. Met 0-7 op het scorebord wordt de eerste helft van het seizoen met een goed gevoel afgesloten en kunnen alle pijntjes en blessures herstellen en de selectie zich opladen voor de tweede seizoenshelft waar het zal gaan strijden in de top van de tweede klasse.

 

Voorafgaand aan de wedstrijd een minuut stilte wegens het overlijden op 88jarige leeftijd van Erelid Aad Kleijweg.

Zoals al aangegeven liet RKDEO er geen twijfel over bestaan dat het naar Alphen was gekomen om de volle winst weer mee naar huis te nemen. Vanaf minuut 1 was het eenrichtingsverkeer naar het Alphen doel waar de 19 jarige goallie Rick de Vries een lastige middag zou gaan krijgen. Als alle kansen en mogelijkheden beschreven moeten worden dan bent u waarschijnlijk 2x 45 minuten aan het lezen dus zullen we ons beperken tot de doelpunten en wat bijzonderheden. Feit is wel dat RKDEO keeper Dennis Hendriks in de eerste en tweede helft telkens één keer in actie moest komen bij een aanval van Alphen en in de eerste helft heeft hij een vrije trap van Alphen mooi naast gekeken.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Na 7 minuten een voorzet van Donny Paats op Hayden Bergen die in de loop zijn voet achter de bal krijgt en in de verre hoek ziet verdwijnen, …. en dat is één. Na de openingstreffer een aantal kansen voor RKDEO via Alexis Koutsis, Hayden Bergen, Tommy Simonis en Donny Paats totdat Hayden Bergen vanaf eigen helft vertrok met de bal aan de voet, enkele Alphen verdedigers simpel omzeilde en met buitenkant rechts keeper de Vries voor de tweede maal het nakijken gaf, …. en dat is twee.

Daarna weer een aantal kansen en mogelijkheden voor RKDEO maar 8 minuten voor rust wist dan eindelijk Donny Paats ook te scoren. Een pass van Alexis Koutsis vanaf de linkerkant werd diagonaal door Paats in de verre hoek geschoten, …. en dat is drie.

Vijf minuten voor rust werd de vooruitzichten voor Alphen nog slechter, van dichtbij kreeg verdediger Mohammed Yagoubi de bal tegen de arm en scheidsrechter Mourabit stond goed opgesteld en was resoluut in het tonen van de rode kaart en een penalty voor RKDEO. Aanvoerder Rob van Hagen was vanaf elf meter trefzeker, …. en dat is vier.

Vlak na rust konden de armen van de RKDEO aanhang wederom omhoog. Nadat Alexis Koutsis een aantal goede voorzetten had afgeleverd en enkele kansen zelf verprutst had was er nu een mooie combinatie in de 16m met Rob van Hagen en Koutsis weet te scoren, …. en dat is vijf.

Daarna moest het meegereisde publiek zich weer warmen aan het vermakelijke spel van RKDEO maar duurde het tot ca een kwartier voor tijd voordat de handen weer omhoog konden. Een voorzet van Hayden Bergen werd met het puntje van de teen beroerd door Tommy Simonis wat precies voldoende was om de bal in het doel te krijgen, … en dat is zes.

Nadat Hayden Bergen ook nog een keer de kruising had geraakt was het weer raak, nu was invaller Quincy Tjaden de gelukkige. Combinatie met andere invaller Guy Luscuere op Tjaden die de bal over keeper de Vries wipte en binnenkant zijnet scoort, … en dat is zeven.

Verder valt nog op te noteren dat Jordy Pronk weer zijn eerste minuten in de hoofdmacht heeft gemaakt doordat hij na rust de plaats innam van Jari Seffelaar en de onnodige gele kaart van rechtsback Sander Kuiper die in de 85e minuut te hard doorgaat op de arme keeper de Vries en daardoor geblesseerd uitvalt. Doordat Alphen al 3x had gewisseld een veldspeler de handschoenen aantrok maar verder veranderde de eindstand van 0-7 niet meer.

 

Wist u dat…. op 6 mei 2012 RKDEO op ditzelfde complex in de uitwedstrijd tegen AVV Alphen met 0-3 (doelpunten van Jacco Wevers, Jevon Blijd en Mitchell Tonkes) het kampioenschap in de 2e klasse pakte en promoveerde naar de 1e klasse. Helaas was dat avontuur van korte duur en degradeerde RKDEO na één seizoen weer terug naar de 2e klasse.

 

RKDEO sluit dus het kalenderjaar 2017 met gemengde gevoelens af. Begin van het jaar de schrik in verband met de brand van Nieuwjaarsnacht en momenteel de hoofdmacht op een mooie tweede plaats op de ranglijst met de honger naar meer. De selectie gaat lekker genieten van de winterstop en zich voorbereiden op de tweede helft van het seizoen waar de tegenstanders zich zullen beraden hoe RKDEO te verslaan is.

 

Vanaf deze plaats wensen wij alle mensen die RKDEO een warm hart toedragen een Zalig Kerstfeest en een Gelukkig Nieuwjaar.

 

RKDEO Razende Reporter

© Sander de Holander

 

De wedstrijd gegevens:

AVV Alphen – RKDEO 0-7 (0-4).

Scoreverloop: 7. Bergen 0-1, 18. Bergen 0-2, 37. Paats 0-3, 40. Van Hagen (penalty) 0-4, 47. Koutsis 0-5, 74. Simonis 0-6, 81. Tjaden 0-7.

 

De opstellingen:

AVV Alphen: de Vries, Moors (Fernane), Yagoubi, Egberts, Ruiter (Smits), Bolhandia (Mansoor), Boer, de Lange, Barraki, El Bouny, Fennich.

RKDEO: Hendriks, Kuipers, Seffelaar (46. Pronk), Greeve, Rosini, Prieto, Bergen, Paats (62. Luscuere), Simonis, van Hagen (68. Tjaden), Koutsis.

 

Scheidsrechter: Dhr N. Mourabit

Gele kaarten: Egberts (AVV Alphen), Kuipers (RKDEO)

Rode kaart: Yagoubi (AVV Alphen)

Toeschouwers: 100

 

De uitslagen van 17 december

AVV Alphen – RKDEO      0-7

HVV – KDO                    3-2

VUC – Teylingen             4-0

TAC’90 – DSOV              1-3

Laakkwartier – ROAC      1-0

Pancratius – GDA            2-2

DOSR – Foreholte           3-1

 

 

De stand na 17 december

 

 

pos

club

gespeeld

punten

1.

DSOV

11

26

2.

RKDEO

11

22

3.

VUC

11

21

4.

TAC'90

11

18

5.

GDA

11

17

6.

DOSR

11

17

7.

Pancratius

11

16

8.

Teylingen

11

14

9.

KDO

11

14

10.

ROAC

11

13

11.

Laakkwartier

11

11

12.

AVV Alphen

11

11

13.

HVV

11

11

14.

Foreholte

11

6

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.