RKDEO lijdt eerste thuisnederlaag

zondag, 28 januari, 2018 - 23:17

 

Meer foto's kijk via Facebook

 

RKDEO begon het kalenderjaar 2018 met een teleurstelling: op eigen veld werd een 0-1 nederlaag tegen DOSR geleden. Daarmee kwam een einde aan een zeven wedstrijden durende reeks van zeges in thuiswedstrijden.

 

De wedstrijd werd voorafgegaan door een indrukwekkende minuut stilte voor Leo Hooijmans, die afgelopen vrijdag overleed. Het eerste elftal speelde daarom ook met rouwbanden.

Ook in het verleden speelde RKDEO over het algemeen moeizame wedstrijden tegen DOSR en die ‘traditie’ werd afgelopen zondag voorgezet. Toch waren er vooral in de eerste helft heus wel mogelijkheden voor RKDEO, maar ook DOSR mocht zich beroepen op wat kansen. De eerste kans was al na twee minuten voor Hayden Bergen, die echter een voorzet van Izzy Rosini niet kan afronden. Damian Hoogenboom schoot namens de bezoekers in de elfde minuut over en weer drie minuten later kon Izzy Rosini een gevaarlijke voorzet net voor de inlopende Bram Reijnders wegwerken.

Het dichtst bij een doelpunt kwam Alex Koutsis. Na een snelle counter wist hij wel doelman Van Vliet te passeren, maar nog voor de doellijn werkte Reno van Heiningen de bal weg. Kort daarna verdween een vrije trap van Tommy Simonis via de muur rakelings naast het doel en kon Hayden Bergen, prima aangespeeld door Donny Paats, zijn lob over Van Vliet niet de goede richting meegeven.

Ook de mooiste aanval van het eerste bedrijf, na een klein half uur spelen, leverde geen treffer op. Tommy Simonis legde de bal na een voorzet van Hayden Bergen precies neer voor Rob van Hagen, maar opnieuw verdween diens inzet net naast het doel.

Simonis was kort voor rust weer de aangever in een combinatie met Alex Koutsis. Doelman Van Vliet lag op het beslissende moment weer in de weg en wist Koutsis van scoren af te houden. Tussendoor zorgde een voorzet van Damian Hoogenboom nog voor het nodige gevaar: Mauro Wesselman kon zijn hoofd niet tegen de bal krijgen en Dennis van der Geest schoot van dichtbij over.

In de tweede helft had RKDEO wel een overwicht, maar bleef het aantal echte kansen beperkt. Na ruim een kwartier zorgde een prima steekpass van Donny Paats voor een goede mogelijkheid voor Rob van Hagen, maar weer wist Van Vliet zijn inzet te keren. RKDEO’s aanvoerder en topscorer kreeg tien minuten later opnieuw de bal binnen de zestien meter aangespeeld, kon niet tot een schot komen en zag uiteindelijk een pass op Tommy Simonis onderschept worden.

Het is nu eenmaal een wet in de voetballerij, dat wie zelf niet scoort, grote kans loopt het deksel op de neus te krijgen en dat overkwam RKDEO. Zeven minuten voor tijd wist Dennis Hendriks een eerste kopbal na een indraaiende vrije trap nog te keren, maar was vervolgens kansloos op de rebound van Bram Reijnders, 0-1. Protesten vanwege een vermeende overtreding vonden geen gehoor bij arbiter Westenbroek.

In de extra tijd (ruim vijf minuten, maar er was inderdaad nogal wat oponthoud geweest) kwam RKDEO nog dichtbij de gelijkmaker. Een gevaarlijke voorzet van Izzy Rosini werd echter bijtijds verdedigd en schoten van Jari Seffelaar en Jordy Pronk smoorden in een woud van verdedigers.

 

Door het puntverlies van zowel DSOV als VUC bleef de schade voor RKDEO nog enigszins beperkt, maar aan de andere kant bleef een goede mogelijkheid om in te lopen op de koploper onbenut. Aanstaande zondag speelt RKDEO in Loosduinen tegen GDA.             

 

RKDEO Razende Reporter

©Dick den Hollander

 

De wedstrijd gegevens:

RKDEO-DOSR (0-0)   0-1

83. Bram Reijnders 0-1.                            

 

Opstellingen:

RKDEO: Hendriks, Kuipers, (82. Nieuwpoort), Seffelaar, Pronk, Rosini, Paats, Van Hagen, Prieto, Bergen,  Simonis, Koutsis, (77. De Bruijn).

DOSR: Van Vliet, Reijnders, Sven van der Meer, Van Heiningen, Lesley van der Meer, (31. Hoogervorst), Van der Geest, Nino Wesselman, Dobbe, Mauro Wesselman, (82. Mooren),  Hoogenboom, (74. Van der Lem), Guido van der Meer.

 

Scheidsrechter: Westenbroek.

Gele kaarten: Jordy Pronk en Hayden Bergen (beiden RKDEO), Dennis van der Geest (DOSR).

Toeschouwers: 200.

 

Overige uitslagen:

Foreholte-TAC ’90            2-2

DSOV-Laakkwartier         2-2

ROAC-Pancratius             4-1

HVV-VUC                        1-1

KDO-Alphen                    4-1

GDA-Teylingen                 1-2

 

De stand in de tweede klasse C:

DSOV                             12-27

RKDEO                           12-22

VUC                               12-22

DOSR                            12-20

TAC ’90                         12-19

ROAC                            12-18

GDA                              12-17

Teylingen                        12-17

KDO                               12-17

Pancratius                       12-16

Laakkwartier                   12-12

HVV                               12-12

Alphen                           12-10

Foreholte                       12-  7

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.