RKDEO wint bij GDA na een goede 2e helft

zondag, 4 februari, 2018 - 22:22

 

Meer foto’s kijk via Facebook

 

In de winterstop werd het duel van vandaag, uit op gewoon gras bij GDA, vaak genoemd als een sleutelduel. Als RKDEO 1 daar een goed resultaat zou kunnen boeken, was het reëel om te denken dat we lang mee konden gaan doen om de bovenste plekken. Weinigen hadden er echter rekening mee gehouden dat de wedstrijd die nog voorafging aan dit duel, vorige week thuis tegen DOSR, verloren zou gaan. Ook al was dat nogal tegen de verhouding in, het gebeurde helaas wel. Daardoor werd het belang van de uitwedstrijd tegen GDA nog groter.

Trainer Struijs en zijn assistent Epskamp stuurden dezelfde formatie het veld in als vorige week. Opnieuw dus een basisplaats voor Jordy Pronk achterin, die na zeer lang blessureleed zijn vertrouwde vorm nadert. De opening was volledig voor RKDEO, met het bekende verzorgde spel werd gelijk het initiatief gepakt en in het eerste kwartier was ons vlaggenschip al 3x erg dicht bij de openingstreffer.

In de 5e minuut dribbelde Alexis Koutsis vanaf de flank naar binnen en waagde een schot dat maar net over de kruising zeilde, terwijl GDA doelman Van Zee er alleen naar kon kijken. Twee minuten later moest hij hetzelfde doen op een directe vrije trap van zo’n 20 meter van Tommy Simonis die helaas op de kruising eindigde. Het zit Tommy (nog) niet mee dit seizoen met zijn vrije trappen. Nog maar een minuut later stoomde Izzy Rosini op over de linkerflank en leverde een perfecte voorzet af, die door Simonis bij de 2e paal goed tegendraads ingekopt werd. Helaas viel ook deze bal net over de lat. De eerste kans voor GDA was wel raak. Vanaf de linkerflank kreeg Rayvano van Alphen voor GDA te veel ruimte en bracht de bal bij in het centrum bij Gökhan Sensoy, die een verdediger uitkapte en inschoot. Dennis Hendriks stopte de inzet wel maar gaf ook een rebound weg die door de inlopende Mark Okhuizen werd ingeschoten: 1-0 voor de thuisploeg.

Daarna brak een fase aan waarin het spel op en neer golfde maar RKDEO steeds slordiger ging spelen. Het GDA gevaar kwam veelal van de linkerkant. Problemen voor RKDEO waren er vooral met hoekschoppen of vrije trappen vanaf de zijkant. Ballen bleven hangen en vielen voor de voeten van GDA spelers. In het 2e kwartier waren er dan ook 100% kansen voor GDA op uitbreiding van de score. In de 22e minuut, na een corner, werd de bal bij de 1e paal ingekopt, geblokt door de RKDEO defensie maar kon een GDA speler vanuit de rebound inschuiven. Tot zijn eigen ontzetting en uiteraard per ongeluk hield GDA speler Dennis Boateng de bal op de doellijn nog tegen.

In de 27e minuut weer een GDA voorzet vanaf de linkerflank die door Sensoy slapjes ingekopt werd maar Dennis Hendriks wel tot een redding dwong. Voordat een GDA speler de bal alsnog in zou schieten kon Hendriks, op de grond liggend, de bal nu wegtikken. Daarna in de 31e minuut weer een enorme kans voor RKDEO. Donny Paats (met een lang GDA verleden) slingerde een vrije trap vanaf rechts goed in de 16 en daar stond aanvoerder Rob van Hagen geheel vrijgelaten. Hij kon met het hoofd de hoek uitzoeken maar koos door het midden en daar stond GDA doelman Van Zee ook.

Een kleine 10 minuten later, weer na een corner, viel de bal voor de voeten van GDA speler Gokhab Sensoy die van dichtbij de onderkant lat raakte en de RKDEO defensie met vereende krachten de bal nog weg wist te werken. Toen vele toeschouwers al dachten aan de rust, was er toch weer opwinding. Alexis Koutsis hield met de bal aan voet de GDA defensie bezig maar besloot uiteindelijk zijn actie uit de openingsfase te kopiëren.  Zijn geplaatste boogbal verdween nu wel in de rechterkruising en zo leek RKDEO de rust met 1-1 te halen.

Maar nog was het niet klaar voor arbiter van Horssen. Na een overtreding aan de zijlijn kreeg GDA in blessuretijd een vrije trap. De vrije trap draaide met vaart over de RKDEO defensie naar de 1e paal waar Dennis Hendriks de bal wel wist tegen te houden maar toch ook weer een rebound moest toestaan. Die kans werd binnengefrommeld door Marvin Moreira en zo werd er gerust met 2-1.

Na de rust kwam Rick de Bruijn binnen de lijnen als linksachter en verving Sander Kuipers. Izzy Rosini verhuisde van links naar rechts in de defensie en zo werd geprobeerd de achterstand goed te maken. GDA verving reus Moreira in het centrum door routinier Wesley Van Maren. Vanaf de eerste minuut was RKDEO de ploeg die GDA achteruit drong en vooral over de rechtervleugel met Hayden Bergen steeds dreigender werd. In de 62e minuut was het raak, Donny Paats passte vanaf het middenveld hoog naar de rechterflank, Bergen draaide langs verdediger Yilmaz en kon op weg naar het doel vanaf de achterlijn de bal goed neerleggen voor spits Tommy Simonis die het voorzetje binnenschoot. De terechte 2-2 was een feit.

RKDEO rook dat er meer te halen viel en bleef aanvallen. GDA moest steeds vaker aan de noodrem trekken en zag zich daarvoor beloond met gele kaarten voor Hafid Laari en Mike van Toor. Ook linker-aanvaller Alexis Koutsis werd vaak gevonden en zorgde met zijn dribbels en schoten voor dreiging. Pas in de 75e minuut weer serieus gevaar van GDA, toen Rayvano van Alphen de bal vanaf links halfhoog naar de 2e paal stuurde. Voordat een aanvaller erbij kon, wist Dennis Hendriks duikend de bal weg te slaan, een belangrijke redding.

Trainer Struijs had nog 1 zet in petto. Hij stuurde Rick de Bruijn in de 80e minuut naar het front, haalde de moegestreden Tommy Simonis eraf en bracht Richard de Koning erin als linksachter. Dat leverde al 3 minuten later de voorsprong voor RKDEO op: Tomas Prieto onderschepte op de rechterflank een bal, stuurde Izzy Rosini diep en na diens voorzet trok Rick de Bruijn zijn verdediger mee naar de 1e paal, zodat Hayden Bergen bij de 2e paal vrij kwam en de bal vanaf 12 meter binnenknalde. Het was 2-3! Gelopen koers? Zeker niet, GDA zette alles op alles, pompte de ballen naar voren, dwong nog corners af maar tot hele grote kansen kwam het niet meer. Scheidsrechter Van Horssen zag in wat tuimelpartijen geen penalty maar moest na een uitbraak van Donny Paats, die door GDA speler Mohammed Yilmaz neergesabeld werd, nog wel een keer geel trekken. Toen Dennis Hendriks een directe vrije trap van Mohamed Achalhi over de lat stompte, was het pleit beslecht.

Vandaag was RKDEO in de 1e helft gelukkig dat de achterstand niet groter was bij de rust, maar liet een mentaal sterke groep in de 2e helft zien wat ze voetballend in haar mars heeft. En dat is best veel. Daar mogen we trots op zijn! Nu deze wedstrijd het gewenste resultaat heeft opgeleverd mag de hele groep het geloof hebben dat ze tot iets moois in staat zijn dit seizoen. Nog 13 wedstrijden te gaan! Volgende week komt het wat wisselvallige Teylingen op bezoek, ook dat is een lastige tegenstander. Maar met de juiste instelling en het vizier op scherp liggen er dan ook weer kansen op een driepunter.

 

RKDEO Razende Reporter
© Pieter Goedbloed

 

De wedstrijd gegevens:

GDA – RKDEO 2-3 (2-1)

Scoreverloop: 12. Okhuizen 1-0, 45. Koutsis 1-1, 45+1. Moreira 2-1, 62. Simonis 2-2, 85. Bergen 2-3.

De opstellingen:

GDA: van Zee, Laari, Boateng, Moreira (46.van Maren), Yilmaz, Selier, Achalhi, Sensoy(72. Kuijvenhoven), Okhuizen, van Toor, van Alphen (83. Benali).

RKDEO: Hendriks, Kuipers (46. De Bruijn), Seffelaar, Pronk, Rosini, Prieto, Bergen, Paats, Simonis(82. De Koning), van Hagen, Koutsis (90. Luscuere).

Scheidsrechter: Dhr W.T. van Horssen.

Gele kaarten: Moreira, van Toor, Yilmaz, Laari (allen GDA), Bergen (RKDEO).

Toeschouwers: 100

 

De uitslagen van 4 februari:

GDA – RKDEO                 2-3

TAC’90 – KDO                 1-3

Alphen – VUC                  1-3

Teylingen – ROAC            1-3

Laakkwartier – Foreholte  1-4

Pancratius – DSOV           1-4

DOSR – HVV                   1-1

 

De stand na 4 februari

DSOV                                13-30

VUC                                  13-25

RKDEO                              13-25

DOSR                                13-21

KDO                                  13-20

TAC’90                              13-19

ROAC                                13-19

GDA                                  13-17

Teylingen                           13-17

Pancratius                          13-16

HVV                                   13-13

Laakkwartier                      13-12

Alphen                               13-11

Foreholte                            13-10

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.