RKDEO klopt Teylingen in slotfase

zondag, 11 februari, 2018 - 23:42

 

Meer foto’s kijk via Facebook

 

Vandaag trad RKDEO 1 aan voor een thuisduel tegen Teylingen uit Sassenheim. Het uitduel in oktober werd door RKDEO met 3-4 gewonnen na een spannende wedstrijd. Teylingen blijkt al het hele seizoen wisselvallig qua resultaten. Zo werd er gelijk na de winterstop gewonnen bij GDA maar vervolgens vorige week thuis weer verloren van ROAC. RKDEO blijft na de overwinning van vorige week bij GDA meedoen in de top, maar wil nu in de strijd om promotie ook niet meer afhaken. Daarom was er voor de selectie van trainer Struijs ook maar 1 doelstelling: 3 punten toevoegen aan het totaal.

 

Voor het beginsignaal was er een minuut stilte ter nagedachtenis aan Sportsignaal icoon en verslaggever Kees te Gussinklo, die vorige week zo plotseling overleed.

In de startopstelling was nu op links in de defensie plaats ingeruimd voor Rick de Bruijn, die vorige week bij GDA goed inviel. Het eerste kwartier was wat gezapig, maar naarmate de minuten vorderden kreeg RKDEO de overhand. Dat resulteerde uiteindelijk in de 19e minuut in het openingsdoelpunt. Hayden Bergen zocht de ruimte op links en zette hard en laag voor richting rand 16 meter waar de jarige Alexis Koutsis de bal aannam, een tegenstander uitkapte en droog maar vooral hard uithaalde. De poeier was onhoudbaar voor Teylingen doelman Witteman en dus goed voor de 1-0.

RKDEO bleef daarna zoeken naar openingen in de Sassenheimse defensie maar dat gebeurde wel in een wat te laag tempo en met weinig verrassing. Het veldoverwicht kon dan ook niet in meer doelpunten omgezet worden. In de 30e minuut kwam Rob van Hagen nog het dichtste in de buurt na weer een harde voorzet vanaf links van Hayden Bergen, maar de aanvoerder kwam bij de 2e paal niet tot een goed schot. Zonder tot scoren te komen, controleerde RKDEO de wedstrijd maar het Teylingen venijn zat ineens in de laatste minuten voor de rust. In de 42e minuut kregen de bezoekers een vrije trap ruim buiten de 16 meter. De bal werd gekruld richting de 2e paal waar Vincent Jongen de bal weliswaar verkeerd raakte maar wel zodanig dat ploeggenoot Dirk Zwetsloot de bal bij de andere paal voor het intikken had.

Van de schrik nauwelijks bekomen lag twee minuten later de 1-2 in het net: snelle Teylingen aanvaller Pascal de Ridder reageerde alerter op een pass door het centrum dan de RKDEO-verdedigers en lobte de bal handig over keeper Dennis Hendriks in het doel. Nog geen minuut later wist Hendriks in een bijna identieke situatie nu wel de 3e tegentreffer te voorkomen. Met een totaal onverwachte 1-2 tussenstand zochten de twee ploegen de thee op.

Na de pauze was het snel duidelijk welk spelbeeld we konden verwachten voor de tweede helft. Teylingen trok zich nog meer dan in de eerste helft terug in verdedigende stellingen en loerde op uitvallen via de snelle De Ridder. RKDEO probeerde haar tegenstander met combinatievoetbal vast te zetten, maar hanteerde een wat laag tempo.

In de 52e minuut kwam rechtsachter Izzy Rosini goed door over de flank en leverde een knappe voorzet af die door spits Tommy Simonis nog wel geraakt werd maar ook over het doel verdween. Gelijk daarna kwam Sander Kuipers de geblesseerde Rick de Bruijn vervangen waardoor Rosini verhuisde naar links. Het overwicht bleef aanhouden maar echte kansen leverde het nauwelijks op. In de 67e minuut was er een handsbal van Teylingen in de 16 meter maar arbiter van der Spoel vond het niet serieus genoeg om er straf voor uit te delen of had het niet gezien.

Kort daarna de kans voor Teylingen toen De Ridder zijn snelheid benutte in een uitbraak maar doelman Dennis Hendriks zijn inzet met de voeten tot corner verwerkte. Diverse corners voor RKDEO volgden en na een van die corners in de 72e minuut kon er tot 3x achter elkaar ingeschoten worden, maar steeds zat er nog net een Teylingen been tussen.

 In de 75e minuut leverde Hayden Bergen na een goede dribbel een prima voorzet vanaf de achterlijn af, Tommy Simonis kwam net een halve meter te kort om de bal goed in te kunnen koppen. Het was om een beetje moedeloos van te worden, maar eindelijk in de 80e minuut zat het mee: Izzy Rosini nam een corner op links, de bal caramboleerde wat voor het doel en viel voor de voeten van Sander Kuipers die bij de 2e paal in kon schieten. Toch de verdiende 2-2. Gelijk daarna een goede actie van Alexis Koutsis besloten met een schot richting de 2e paal maar keeper Witteman kreeg er toch nog een hand achter. Trainer Struijs wilde voor de 3 punten gaan en besloot gelijk daarna tot een dubbele wissel: Fahmie Labari en Twan Greeve kwamen in het veld, Alexis Koutsis en Tomas Prieto mochten naar de kant. Zo bleef de druk op de Teylingen defensie bestaan. In de 88e minuut begon Hayden Bergen aan een dribbel op snelheid door de rechterhoek van het 16 metergebied die 3 Teylingen verdedigers te machtig was en vervolgens trok hij de bal laag voor, Twan Greeve trok verdedigers mee naar de 1e paal. zodat Fahmie Labari bij de 2e paal toch nog de 3-2 binnen kon knallen. Een prachtig doelpunt dat tegelijkertijd de eindstand betekende, want diezelfde Labari kon , nadat Tommy Simonis met een blok de weg vrijmaakte, in de 90e minuut nog een keer inschieten maar die harde inzet werd door Witteman knap gestopt.

Ook al was dit zeker niet de beste wedstrijd van ons vlaggenschip, toch mag de benauwde 3-2 overwinning als verdiend bestempeld worden op basis van kwaliteit en spelen om te willen winnen. Met een geslaagde wissel deden coaches Struijs en Epskamp ook een duit in het zakje. Ook DSOV en VUC wisten te winnen, maar RKDEO blijft met nog 12 wedstrijden te gaan op plek 3 (VUC met iets beter doelsaldo op 2) op het vinkentouw. Door de andere resultaten is het gat met nr. 4 ROAC nu opgelopen naar 7 punten. Dat is overigens de eerstvolgende tegenstander, volgende week in Rijpwetering. Geloven is kunnen, mannen! Ook volgende week weer!

 

RKDEO Razende Reporter
© Pieter Goedbloed

 

De wedstrijdstatistieken:

RKDEO – Teylingen 3-2 (1-2)

Scoreverloop: 19. Alexis Koutsis 1-0, 42. Dirk Zwetsloot 1-1, 44. Pascal de Ridder 1-2, 79. Sander Kuipers 2-2, 89. Fahmie Labari 3-2.

De opstellingen:

RKDEO: Hendriks, Rosini, Seffelaar, Pronk, de Bruijn (51. Kuipers), Prieto (82. Greeve), Bergen, Paats, Simonis, van Hagen, Koutsis (82. Labari).

Teylingen: Witteman, Acimovic, v.d. Nouland, B. v.d. Vlugt, v.d. Krogt, Jongen(68. R. van Beek), de Ridder, Zwetsloot, T. v.d. Vlugt (77. Van Wijk), M. v.d. Vlugt (90. Ritzen), Hulsbosch

Scheidsrechter: Dhr. B.A. van der Spoel

Kaarten: geen

Toeschouwers: 300

 

De uitslagen van 11 februari:

RKDEO – Teylingen        3-2

Foreholte – GDA            1-4

DSOV – ROAC                2-0

HVV – Laakkwartier        0-0

VUC – DOSR                  3-0

KDO – Pancratius           1-2

Alphen – TAC’90           GEST

 

De stand na 11 februari

DSOV                   14-33

VUC                     14-28

RKDEO                 14-28

ROAC                   14-21

DOSR                   14-21

GDA                     14-20

KDO                     14-20

TAC’90                 13-19

Pancratius            14-19

Teylingen             14-17

HVV                     14-14

Laakkwartier          14-13

Alphen                 13-11

Foreholte              14-10

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.