Gemengde gevoelens bij gelijkspel tegen ROAC

zondag, 18 februari, 2018 - 23:37

 

Meer foto’s kijk via Facebook

 

De wedstrijd tussen nummers 3 en 4 uit de 2e klasse zondag was toch wel een beetje beladen van tevoren. RKDEO als nummer 3 van de ranglijst wil de aansluiting behouden met de nummer 2, VUC en ROAC wil graag aansluiting krijgen met de nummer 3 van die lijst.

De wedstrijd ging van start met 2 ploegen die wisten wat hun te doen stond. RKDEO maakte het spel en ROAC wilde het spel verstoren zodat zij in de omschakeling gevaarlijk konden worden met snelle uitbraken. Martijn van Trigt van ROAC wilde die opdracht zo goed uitvoeren dat scheidsrechter Verduijn al na 3 minuten de gele kaart moest trekken na een tweede stevige overtreding van de middenvelder. Na 4 minuten verdiende RKDEO de eerste van 6 corners in de eerste helft. De meeste corners kwamen van links. Gevaarlijke situaties leverde dit wel op maar geen doelpunten.

In de 13e minuut moest bij een uitbraak van de Rijpweteringers  aan de rem getrokken worden waar Jordy Pronk een gele kaart voor getoond kreeg. De vrije trap die daaruit volgde kon de nr 16 van ROAC Dick Heemskerk hard door de muur schieten. Maar uit Nootdorp was er gelukkig ook een keeper meegekomen om de bal die recht op hem af kwam klemvast te pakken. In de 18e min wist ROAC de eerste corner te creĆ«ren aan de linkerkant genomen.

In de 20ste minuut was RKDEO aan zijn vierde corner toe die vanaf rechts genomen werd. Met een fraai overstapje dachten we Rob van Hagen in stelling te brengen, helaas kwam de bal net iets te ver achter hem aanrollen zodat hij er niet genoeg richting aan kon geven en over schoot. In de 23ste minuut kon Alexis Koutsis een gave voorzet geven vanaf links. Deze was zo strak voor gegeven dat de verdedigers en de keeper van ROAC er niet bij konden. Helaas voor ons konden onze aanvallers er ook niet bij. Onze aanvallen bleven komen maar haalden net niet het eindstation. Zo kwam Tomas Prieto in de 25ste minuut een teenlengte tekort en kwam Tommy Simonis een paar keer niet lekker uit de combinatie om de verdediging van ROAC op het verkeerde been te zetten.

In de 30ste minuut mocht ROAC een vrije trap nemen vanaf halverwege de linkerkant van het veld. Deze werd net achter de Nootdorpse verdediging gelegd waarna uit de kluts Dick Heemskerk de 1-0 op het score bord liet noteren. In de 36ste minuut had het normaal gesproken 2-0 moeten worden maar Martijn van Trigt die van af links weg gestuurd werd koos gelukkig 1 op 1 met Dennis Hendriks niet de goede kant van de paal uit zodat de bal rechts een halve meter naast ging. RKDEO bleef zijn aanvallen opbouwen en vertrouwde op de kwaliteit de we altijd doelpunten maken. In de 43ste minuut kon Tommy Simonis dan ook op een voorzet van Izzy Rosini de 1-1 binnen lopen. Met deze stand gingen beide ploegen de rust in.

In de 2e helft gingen onze jongens weer met volle energie er tegen aan. Deze druk resulteerde bijna in een eigen doelpunt van de mannen uit Rijpwetering. In de 53ste minuut was er eindelijk wat ruimte in het centrum van de verdediging bij ROAC. Rob van Hagen zag de ruimte en de bal werd met een lange trap die kant op gestuurd. Helaas ging het spel zo snel op en neer dat de goed leidende scheidsrechter Verduijn niet zag dat er een overtreding begaan werd door een ROAC verdediger om het gevaar te stoppen. Vanuit de opbouw van de gastheren werd met een lange bal en 1x raken een aanval opgezet die over 4 schijven ging en uiteindelijk Dick Heemskerk vrij voor de goal de 2-1 kon binnen schieten.

Weer een 2-1 achterstand. De vorige 2 wedstrijden hadden we alsnog 3 punten behaald met deze tussenstand. Onze mannen moeten dit ook gedacht hebben want er ging nog een schepje energie bovenop het spel. De ROAC verdedigers die toch al stevig met hun ingrepen waren schoffelde in de 57ste minuut Hayden Bergen hard onderuit. Een gele kaart volgde maar uit het opstootje wat daaruit volgde werd waar genomen dat Alexis Koutsis een slaande beweging maakte naar een ROAC speler. Of dit zo was heb ik niet kunnen zien maar de scheidsrechter was resoluut met de rode kaart. RKDEO moest met een man minder een manier vinden om een alsnog een resultaat zien te halen. In de 60ste minuut kwam Djimmy Wagter in de ploeg van ROAC voor Loek van der Star. Als reactie op de man minder situatie werd Donny Paats in de 64ste minuut gewisseld voor Fahmie Labari. RKDEO was in deze periode even van slag en kon het spel even niet domineren zoals we wilden. In de 74ste minuut kon Rob van Hagen de doorgelopen Jari Seffelaar met een steekbal in stelling brengen. Helaas werd zijn kopbal door Keeper Dammes van der Poel net over getikt. In de 81ste minuut wisselde ROAC Martijn van Trigt voor Rudolf Bax.

In de 82ste min kon Tommy Simonis nog een keer goed aanleggen op een meter of 6 van de goal maar de keeper stond op zijn post. Uit de corner die hij moest weg geven kon Tommy Simonis de 2-2 maken. Het spel ging nu op en neer. RKDEO bleef aanvallen en gaf dus ruimte weg voor de gastheren om op de counter alsnog de winst binnen te hengelen. In de 87ste minuut mocht Rob van Hagen een vrije trap nemen vanaf een meter of 21. De bal kon net niet bij de 2e paal Jordy Pronk bereiken. In de 90ste minuut mocht Tommy Simonis het van af 23meter recht voor de goal nog een keer proberen.  Zijn kogelharde vrije trap zwieberde zo erg dat de ROAC keeper zicht ondanks de grote afstand toch verkeek op de bal en we het sprookje werkelijkheid maakten 2-3!!

Met nog 3 minuten op de klok waar Jari Seffelaar nog werd vervangen door Richard de Koning stond ik net te bedenken hoe het mogelijk was dat je 3 wedstrijden achter elkaar met 3-2 wint. Dat we de huid niet moeten verkopen voor de beer geschoten is bleek wel weer omdat Dick Heemskerk nog 1 keer diep gestuurd werd op rechts. Hij met een stuiterende bal op de hoek van de 16 in 1x uithaalde en de bal met een mooie boog in het zijnet binnen zag vallen. Het ongeloof dat wij in 1988 hadden toen Marco van Basten tegen Rusland de bal op vergelijkbare wijze scoorde moet iedereen langs het veld ook gevoeld hebben. Alleen voor ons als Nootdopers voelde het als een behoorlijke teleurstelling.

Ik kan alleen maar constateren; Diepe buiging voor onze mannen over de getoonde veerkracht en het heerlijke spel en ROAC feliciteren met een punt uit deze wedstrijd. Op naar HVV volgende week thuis.

 

RKDEO Razende Reporter

© Wilco Vieveen

 

De wedstrijdstatistieken:

ROAC – RKDEO 3-3 (1-1)

Scoreverloop: 30. Dick Heemskerk 1-0, 43. Tommy Simonis 1-1,56. Dick Heemskerk 2-1, 82 Tommy Simonis 2-2, 90+2 Tommy Simonis 2-3, 90+3 Dick Heemskerk 3-3.

 

De opstellingen:

ROAC: van der Poel, Bakker, van der Meer (46. Hupkes), Boere, van As, de Haas, F. Heemskerk, den Dekker, van Trigt (82. Bax), van der Star (61. Wagter), D. Heemskerk

RKDEO: Hendriks, Kuipers (71. Greeve), Seffelaar (90. De Koning), Pronk, Rosini, Prieto, Bergen, Paats (64. Labari), Simonis, van Hagen, Koutsis

 

Scheidsrechter: Dhr J. Verduijn

Gele kaarten: F. Heemskerk, D. Heemskerk, Wagter, van Trigt (allen ROAC), Pronk (RKDEO)

Rode kaart: Koutsis (RKDEO)

Toeschouwers: 250

 

De uitslagen van 18 februari 2018

ROAC – RKDEO              3-3

TAC’90 – HVV                 3-5

Teylingen – Foreholte      0-0

Laakkwartier – KDO        3-1

GDA – DSOV                  2-2

Pancratius – VUC            2-4

DOSR – Alphen              2-1

 

De stand na 18 februari

DSOV                  15-34

VUC                    15-31

RKDEO                15-29

DOSR                  15-24

GDA                    15-21

ROAC                  15-20

KDO                    15-20

TAC’90                14-19

Pancratius           15-19

Teylingen            15-18

HVV                   15-17

Laakkwartier       15-16

Alphen                14-11

Foreholte            15-11

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.