RKDEO heeft geen moeite met machteloos HVV

zondag, 25 februari, 2018 - 22:24

 

Meer foto’s kijk via Facebook

 

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen HVV was er een indrukwekkende minuut stilte in verband met het overlijden van Jan van de Leur. Jan was een bevlogen vrijwilliger met een enorme staat van dienst voor en niet weg te denken bij RKDEO. Voor zijn inzet en betrokkenheid is hij bij de heropening van het clubgebouw in november 2017 onderscheiden met de penning van verdienste van de vereniging.

Beide ploegen begonnen door de schrale oostenwind op ons sportpark aan een ijskoude klus. Na een halve kans voor RKDEO in de derde minuut zet Hayden Bergen RKDEO in de zevende minuut op een 1 – 0 voorsprong door met links! van 20 meter in de linkerkruising te schieten. Een vrije trap van RKDEO halverwege de helft van HVV na ongeveer 15 minuten levert niets op, direct daarna mist een schot van Rob van Hagen op een haar na het doel. Hierna golft het spel op en neer en zien we een zeker niet foutloos RKDEO opereren tegen een machteloos HVV.

Na ongeveer een kwart wedstrijd krijgt HVV een corner, in twee instanties wordt de bal afgeslagen en volgt een snelle counter van RKDEO die in schoonheid sterft. Direct daarna wordt het schot van Joppe van der Bruggen stijlvol gepareerd door doelman Dennis Hendriks. Na 25 minuten wordt Diederik Janssen van HVV in verband met een blessure gewisseld voor Frederick Mansell. Tien minuten voor het einde van de eerste helft krijgt RKDEO een vrije schop op circa 25 meter van het doel, Tommy Simonis twijfelt niet en schiet de bal in de rechterbenedenhoek in het doel en geeft de keeper die de goede kant opduikt het nakijken. Vijf minuten voor het eind van de eerste helft breekt Rob van Hagen door, maar de bal springt ongelukkig van zijn schoen. Vrijwel direct daarna wordt een hoekschop van HVV in twee instanties afgeslagen. In de slotminuten van de eerste helft krijgt Fahmie Labari nog twee mogelijkheden de score verder op te voeren.

Vijf minuten na de hervatting wordt een snelle aanval van RKDEO afgevlagd voor vermeend buitenspel. Een paar minuten later zet Tommy Simonis na een goed samenspel de bal van rechts voor waarna Fahmie Labari de 3 – 0 voor het inschieten heeft. Na een kwartier gaat Hayden Bergen alleen op de keeper af, deze hindert hem zodanig dat de kans verloren gaat, het hinderen is te licht om een strafschop toe te kennen. Kort daarna speelt Hayden Bergen zich halverwege de helft van HVV vrij, dribbelt door, geeft een strak schot: 4 – 0. Een kans van Luuk Coenraadts direct na de daarop volgende aftrap wordt afgeslagen. Een vrije schop na driekwart wedstrijd van RKDEO aan de rand van het strafschopgebied blijft zonder gevolgen.

In de 67e minuut blijft een scrimmage voor het doel van RKDEO zonder gevolgen. Een schot van Donny Paats vanuit een voorzet van Hayden Bergen gaat net naast, gevolgd door een schot van HVV dat ook net voorlangs gaat. In de 72e minuut worden bij RKDEO Donny Paats  en Tomas PriĆ«to gewisseld voor Richard de Koning en Guy Luscuere. Ook HVV wisselt, Keefer Vermeulen neemt de plaats in van Chris Bello. Een kwartier voor het einde gaat een schot van HVV hoog over, waarna een voorzet van Hayden Bergen wordt afgeslagen. Tien minuten voor het einde komt de 17 jarige debutant Irian Boeschoten in het veld voor Fahmie Labari. In de 82e minuut brengt Keefer Vermeulen, waar direct nadat hij in het veld kwam dreiging vanuit ging, de stand voor HVV op 4 – 1. Hierna speelt RKDEO de wedstrijd rustig uit met nog kansen voor Hayden Bergen en Sander Kuipers.

Volgende week is RKDEO vrij en op 11 maart 2018 wacht de topper thuis tegen koploper DSOV, graag wat minder koud en met meer publiek.

 

RKDEO Razende Reporter

© Henk Hoogweg

 

De wedstrijd statistieken:

RKDEO – HVV 4-1 (2-0)

7. Bergen 1-0, 34. Simonis 2-0,52. Labari 3-0,62. Bergen 4-0, 82. Vermeulen 4-1.

 

De opstellingen:

RKDEO: Hendriks, Kuipers, Seffelaar, Greeve, Rosini, Prieto (72. De Koning), Bergen, Paats (72. Luscuere), Simonis, van Hagen, Labari (79. Boeschoten).

HVV: Voskamp, D. Janssen (25. Mansell), E. Janssen, Noordhoek Hegt, Bello (Vermeulen), van Bommel, Coenraadts, van der Bruggen, Donker, Akerboom, Roos (Tjin Asjoe).

 

Scheidsrechter Dhr. J.W. Jung

Gele kaarten: Prieto (RKDEO), Coenraadts (HVV)

Toeschouwers: 150.

 

De uitslagen van 25 februari 2018

RKDEO – HVV                4-1

Foreholte – Alphen         0-1

DSOV – DOSR               3-1

ROAC – TAC’90              AFG

KDO – VUC                    0-4

Teylingen – Pancratius    1-1

GDA – Laakkwartier        4-1

 

De stand na 25 februari

DSOV                  16-37

VUC                    16-34

RKDEO                16-32

GDA                    16-24

DOSR                  16-24

ROAC                  15-20

Pancratius            16-20

KDO                    16-20

TAC’90                14-19

Teylingen             16-19

HVV                    16-17

Laakkwartier        16-16

Alphen                15-14

Foreholte            16-11

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.