RKDEO moet buigen voor zondag derde divisionist Westlandia

dinsdag, 6 maart, 2018 - 23:59

 

RKDEO draait goed in de competitie in 2C. Voor het Haaglanden Voetbal Toernooi om de Sir Winston Cup moest de Nootdorpse ploeg van trainer Jeroen Struijs aantreden tegen Derde Divisionist Westlandia. De mannen van trainer Edwin Gr├╝nholz wonnen met 2-4.

RKDEO kende een uitstekende start. Al binnen vijf minuten was het raak. Een geweldige pass van Rob van Hagen op rechts op Hayden Bergen, die naar binnenkwam, doelman Jari Duijvestijn uitkapte en zijn ploeg op een 1-0 voorsprong zette. Westlandia dacht al snel het antwoord klaar te hebben, maar een inzet van Jeroen Spruijt belandde op de binnenkant van de paal. Binnen twintig minuten stelde Westlandia wel orde op zaken, maar dat daarbij niet over geluk te klagen. Een terugspeelbal op RKDEO-doelman Dennis Hendriks was te kort, waardoor hij de bal niet goed kon wegwerken. Anwar Beeldstroo profiteerde en schoot de bal hoog in het Nootdorpse doel: 1-1.

Halverwege de eerste helft nam Westlandia de leiding. Adnan Bajic mocht net buiten de zestien aanleggen voor een vrije trap. Hij krulde de bal beheerst over de muur en ook langs doelman Hendriks: 1-2. Net voorbij het eerste half uur werd een schietkans van Hayden Bergen geblokt en in de tegenaanval waren de Naaldwijkers wel succesvol. Een voorzet van rechts kon Chiedo Ugwunna vrij aannemen en vervolgens doelman Hendriks het nakijken geven: 1-3. Op slag van rust werd het ook nog 1-4, Anwar Beeldstroo was de maker van die treffer.

Na tien minuten in het tweede bedrijf snelde Rob van Hagen richting achterlijn. Zijn voorzet kwam bij Fahmie Labari, maar zijn inzet levert via doelman Duijvestijn niet meer op dan een hoekschop. Niet lang daarna kwam RKDEO toch 2-4. Op aangeven van Fahmie Labari tekende Tommy Simonis voor de tweede Nootdorpse treffer. RKDEO probeerde daarna dichterbij te komen, maar schoten van Simonis en Van Hagen vlogen over het Naaldwijkse doel heen.

Vlak voor tijd raakte Raghib Achnak nog behoorlijk geblesseerd aan zijn lies. Na een goede tweede helft had RKDEO meer verdiend dan een 2-4 nederlaag tegen de Derde Divisionist Westlandia, maar de formatie van Jeroen Struijs neemt eervol afscheid van het Haaglanden Voetbal Toernooi en kan zich volledig richten op de belangrijke ontmoeting in de competitie zondag thuis tegen leider DSOV.

 

© Haaglanden Voetbal/SdH

 

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.