RKDEO brengt de spanning in 2C weer helemaal terug.

zondag, 11 maart, 2018 - 23:12

 

Meer foto’s kijk via Facebook

 

Met een 2-0 zege op koploper DSOV heeft RKDEO de spanning in 2C weer helemaal terug gebracht. Het trio VUC, DSOV en RKDEO gaat uitmaken wie zich over negen duels de kampioen mag gaan noemen. Ook onderin de ranglijst neemt de spanning steeds meer toe.

 

De wedstrijd werd voorafgegaan door de huldiging van Jordy Pronk, die enkele weken geleden tegen ROAC zijn honderdste competitiewedstrijd in RKDEO 1 speelde. Jordy stond niet in de basiself,  maar maakte kort voor tijd als invaller zijn opwachting voor wedstrijd 101.

 

In de eerste helft vergoedde vooral de spanning veel. RKDEO-DSOV was een wedstrijd,  waarbij gescoord moest worden om het duel echt op gang te laten komen. In het eerste kwartier trok arbiter Waleveld, die rustig en bekwaam leidde, al geel voor Danny Rathebe en Nigel Goes, na overtredingen op Fahmie Labari en Rob van Hagen. Voor het enige doelgevaar zorgde Hayden Bergen: hij kwam in de tiende minuut vanaf rechts dreigend naar binnen en schoot met links net over het doel.

Daarna deed DSOV van zich spreken: na een vlotte counter redde Dennis Hendriks op een schot van topscorer Bianco Carolina en twee minuten later frommelde Bryan Wilderom de bal tegen het zijnet, nadat Hendriks de bal niet goed kon wegstompen. Toen Jari Seffelaar een minuutje later bijtijds kon ingrijpen na een voorzet van Martijn Nelis, had RKDEO drie mogelijkheden van DSOV binnen vijf minuten overleefd.

De allermooiste kans was opnieuw voor Hayden Bergen. Hij werd halverwege de eerste helft  prachtig weggestuurd door Tomás Prieto en probeerde doelman Van der Giezen met een lob te verschalken. Net op de rand van zijn strafschopgebied wist Van der Giezen het gevaar te keren.

Na een minuut of twintig zonder al teveel direct doelgevaar bracht de slotfase van de eerste helft weer wat mogelijkheden. Jean-Pierre Kerkeboom leek met zijn voorzet Bianco Carolina te bereiken, maar weer zat Jari Seffelaar er precies op tijd tussen. Aan de andere kant werkte Sander Claassen een voorzet vanaf links van Izzy Rosini bijna in eigen doel, maar zag tot zijn opluchting de bal net naast het doel verdwijnen.

In de tweede helft liet RKDEO alle schroom varen en vanaf de eerste minuut werd er veel meer druk op het doel van DSOV uitgeoefend. Binnen vijf minuten leverde dat vijf hoekschoppen en een bijna-treffer op. Uit een hoekschop van Donny Paats kopte Twan Greeve goed in, maar stond Hoover Noorman precies op de juiste plek opgesteld om de bal weg te werken. Na elf minuten herhaalde die situatie zich. Weer een kopbal van Twan Greeve richting doel, Hayden Bergen toucheerde de bal nog licht en met een geweldige reflex wist Van der Giezen de inzet alsnog te keren.

Tussen twee gevaarlijke schoten van Rob van Hagen door (beide gekeerd door de doelman), kwam DSOV via Carolina nog bijna aan een doelpunt. Zijn lob ging over het RKDEO-doel, waardoor arbiter Waleveld niet hoefde te beslissen of hij het vlagsignaal van zijn assistent Michiel Bas over zou nemen.

Duidelijk was wel dat RKDEO na de rust de bovenliggende partij was en dat werd nog geïllustreerd door een kans voor de ijverige Fahmie Labari. Na een pass van Tommy Simonis leverde hij een inzet af, die het midden hield tussen een schot en een voorzet, maar in ieder geval voorlangs het doel vloog.

Twintig minuten voor tijd werd RKDEO alsnog beloond voor alle inspanningen. Na een prima pass van Richard de Koning werd  Hayden Bergen gelanceerd, maar in plaats van zelf te schieten, leverde hij een voorzet af, waar niemand op gerekend had. Tomás Prieto pikte de bal op en met een prima steekpass zette hij Rob van Hagen vrij voor de doelman. RKDEO’s aanvoerder gleed vervolgens de 1-0 achter Van der Giezen.

Met het laten doorschuiven van Noorman probeerde DSOV druk te zetten op de defensie van RKDEO, maar dat leverde ook extra ruimte voor de aanvallers op. Fahmie Labari testte de kwaliteiten van Van der Giezen nog maar eens en Hayden Bergen besloot een solo langs twee man met een schot dat een metertje naast vloog. Toch waren het deze twee spelers die voor de definitieve beslissing zorgden. Acht minuten voor tijd zette Hayden Bergen aan voor een indrukwekkende solo langs drie man. Zijn voorzet op Fahmie Labari was precies op maat en van een meter of tien zorgde hij voor de bevrijdende 2-0.

Omdat Dennis Hendriks op een geweldige manier een vrije trap van Kerkeboom uit zijn doel hield, werd het in de slotfase niet echt spannend meer. Dat dreigde het nog wel te worden in de blessuretijd. Twan Greeve werkte de bal weg, maar omdat daarbij de arm van Donny Paats werd geraakt, kreeg DSOV een penalty. Dennis Hendriks koos weer de goede hoek en wist de elfmetertrap van Kerkeboom onschadelijk te maken. Direct daarna floot arbiter Waleveld af en kon RKDEO een verdiende zege bijschrijven.

Het belooft een spannende slotfase in de tweede klasse C te worden. Aanstaande zondag speelt RKDEO in Den Haag tegen TAC ’90 en op 25 maart volgt de thuiswedstrijd tegen Pancratius.     

 

RKDEO Razende Reporter

©Dick den Hollander

 

De wedstrijd statistieken:

RKDEO-DSOV    (0-0)      2-0

69. Rob van Hagen 1-0, 82. Fahmie Labari 2-0.

 

Opstellingen:

RKDEO: Hendriks, De Koning, Seffelaar (87. Pronk), Greeve, Rosini, Paats, Van Hagen, Prieto,  Labari, Simonis, Bergen (90 + 1. Nieuwpoort).

DSOV: Van der Giezen, Rathebe, Claassen, Noorman, Goes, Nelis (83. Tyrone Carolina), Goedknegt, Kerkeboom, Wilderom, Karelse, Bianco Carolina,

 

Scheidsrechter: Dhr. R.C.A. Waleveld.

Gele kaarten: Jari Seffelaar (RKDEO), Danny Rathebe, Nigel Goes, Bianco Carolina (allen DSOV)

Toeschouwers: 400.

 

Overige uitslagen:

Foreholte-ROAC                           4-2

HVV-Pancratius                            2-2

VUC-GDA                                     2-0

KDO-Teylingen                             2-2

Alphen-Lakkwartier                      2-4

DOSR-TAC ’90                              2-1

 

De stand in de tweede klasse C:

DSOV                                              17-37

VUC                                                 17-37

RKDEO                                             17-35

DOSR                                               17-27

GDA                                                 17-24

ROAC                                               16-22

Pancratius                                        17-21

KDO                                                17-21

Teylingen                                         17-20

TAC ’90                                           15-19

Laakkwartier                                    17-19

HVV                                                 17-18

Foreholte                                         17-17

Alphen                                             16-10

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.