RKDEO met lege handen terug naar Nootdorp

zondag, 18 maart, 2018 - 23:19

 

Meer foto’s kijk via Facebook

 

Het was een gure middag aan het sportpark de Verlichting. Met een temperatuur rond het vriespunt en een koude wind was het zonnetje zeer welkom. Nadat scheidsrechter Mourabit voor het begin had gefloten werd er maar door 1 ploeg gevoetbald. Dat RKDEO na 15 minuten al 7 corners tegen had gehad zegt dan al genoeg.

En de 19e minuut was het dan wel raak voor de thuisploeg. Een diepe bal die door de wind iets verder gedragen werd kon door onze back niet goed worden verwerkt waarna Ilhan Senturk de bal lekker terug kon leggen op de ingelopen Rafik El Ousrouti die onze goalie geen kans liet en de 1-0 aantekende.

Dat het niet in de 23ste minuut 2-0 stond is een klein wondertje te noemen. Door verkeerd terug spelen (zo in de voeten van de tegenstander) ontstond de zelfde tandem als bij het eerste doelpunt. Alleen wist de spits nu voor open goal de bal naast te schieten. Veel foute passes van RKDEO en een fel jagend TAC’90 bracht de thuisploeg nog een aantal kansen. Dennis Hendriks al had al zijn charisma en ervaring nodig om zijn goal leeg te houden.

In de 34ste minuut moest trainer Jeroen Struijs een gedwongen wissel maken omdat Tommy Simonis zijn hamstring verrekte, Chris Nieuwpoort mocht zijn plaats innemen. RKDEO probeerde wel te gaan voetballen en dat resulteerde regelmatig met een bal in de “16”.  In de 36ste minuut wist Fahmie Labari de bal daar aan te nemen en 2 verdedigers en een keeper te omspelen. Vanaf de achterlijn wist hij de vrijstaande verse spits aan te spelen die 1-1 in kon tikken.

In de 43ste minuut moest Jordy Pronk Tomas Prieto vervangen die ook met hamstring klachten het veld moest verlaten. Het was in de 44ste minuut dat Hayden Bergen vanaf links aan een slalom begon die uiteindelijk door de thuisploeg gestopt werd met een overtreding aan de rechterkant net buiten de 16 meter. De aanvoerder Rob van Hagen wist de bal over de muur via de onderkant van de lat achter keeper Giovanni Spaan te schieten. Tegen alle verhoudingen in maar met een heeeeerlijk doelpunt en een 1-2 voorsprong de rust ingaan maakte de kou iets dragelijker.

Na de rust veranderd het spelbeeld. RKDEO was feller en zuiniger in balbezit. Eerst een inzet van Hayden Bergen in de 46ste minuut die nog een meter of 4 naast ging. In de 48ste minuut een vrije trap vanaf rechts die half afgeslagen werd en vanaf links weer ingebracht werd waar Twan Greeve bij de eerste paal goed inschoot. De bal werd echter geblokt waarna de keeper de bal voor zijn voeten vond. We telden hem al bijna.

In de 52ste minuut had Jari Seffelaar een overtreding nodig om een aanval van TAC’90 te stoppen. De scheidsrechter vond dit een gele kaart waardig. De vrije trap die genomen werd door Rafik El Ousrouti ging hoog over. Vanuit de opbouw werd Chris Nieuwpoort diep gestuurd die de bal kon terug leggen in de midden van het 16 meter gebied. In mijn ogen werd de inlopende Jari Seffelaar een schot kans ontnomen door een TAC’90 speler. De scheidsrechter zag er echter geen pingel in.

Vanaf de 60ste minuut kreeg TAC’90 weer meer grip op het spel en golfde het spelbeeld op en neer. Het was in de 66ste minuut goed dat onze grensrechter Michiel Bas goed op stond te letten anders had het wellicht een vrije kans voor de thuisploeg opgeleverd. In de 68ste minuut paste trainer Mario Koswal van TAC’90 de enige wissel van de wedstrijd toe, Allan Engelhardt voor Fernando Couvreur.

In de 72ste minuut had Sander Kuipers een overtreding nodig om de goed spelende TAC’90 aanvoerder Randall Labordus te stoppen. De vrije trap werd genomen waarna de Labordus het nodig vond om uit het zicht van de scheidsrechter Sander Kuipers van achter een knietje op zijn hamstring te geven. Heel onsportief en totaal niet nodig. En de 78ste minuut wisselde RKDEO zijn 3e speler Sander Kuipers er uit en Izzy Rosini erin. In de 80ste minuut mocht Jeffrey Ramkisoen door met de aanval naar vermeend buitenspel en kon de 2-2 achter Dennis Hendriks werken. Na de aftrap wilde onze mannen het er niet bij laten zitten en zochten gelijk weer de aanval. Helaas liep Jari Seffelaar hierbij tegen een 2e gele kaart op voor commentaar op de leiding en mocht dus een vroege douche gaan nemen.

Het ging nog verder mis toen wederom Jeffrey Ramkisoen op rechte weg kon lopen en opnieuw kon scoren, 3-2. Hierna brak een rommelig laatste deel van de wedstrijd aan waar Twan Greeve als extra spits naar voren ging. En de 85ste minuut moest Varsham Jagbandhan van TAC’90 een gele kaart accepteren en en de 89ste minuut viel Fernando Couvreur deze eer. De laatste actie was in de 95ste minuut van Hayden Bergen die de bal met zijn inzet niet laag kon houden.

Het voetbal was vanmiddag niet fantastisch maar de mannen hebben in de 2e helft wel knalhard gewerkt om in Den Haag een resultaat over te houden. Het kan helaas niet altijd lukken.

 

Volgende week weer een interesante ronde in de 2e klasse-C. RKDEO (3e)ontvangt Pancratius thuis, en de nieuwe koploper VUC ontvangt de nummer 2 DSOV. Het belooft een spannend slot te worden in onze klasse. Tot volgende week dus.

 

RKDEO Razende Reporter

© Wilco Vieveen

 

De wedstrijd statistieken:

TAC’90 – RKDEO 3-2 (1-2)

Scoreverloop: 19. Rafik El Ousrouti 1-0, 36. Chris Nieuwpoort 1-1, 45. Rob van Hagen 1-2, 78. Jeffrey Ramkisoen 2-2, 82. Jeffrey Ramkisoen 3-2.

 

De opstellingen:

TAC’90: Spaan, Angoelal, Engelhardt (68. Couvreur), El Ousrouti, Ramkisoen, Labordus, Jagbandhan, Bousquet, Senturk, Ascencao.

RKDEO: Hendriks, Kuipers (76. Rosini), Seffelaar, Greeve, de Koning, Prieto (44. Pronk), Bergen, Paats, Simonis (33. Nieuwpoort), van Hagen, Labari.

 

Scheidsrechter: Dhr N. Mourabit

Gele kaarten:  Jagbandhan, Couvreur, Ascencao, Nandkoemarsing (allen TAC’90)

Rode kaarten: Seffelaar (2x geel, RKDEO)

 

De uitslagen van 18 maart

TAC’90 – RKDEO             3-2

DSOV – Foreholte            2-2

ROAC – KDO                   1-2

Teylingen – DOSR            1-0

Laakkwartier – VUC         1-4

GDA – HVV                     4-0

Pancratius – Alphen         8-2

 

De stand na 18 maart

VUC                     18-40

DSOV                  18-38

RKDEO                18-35

GDA                    18-27

DOSR                  18-27

Pancratius            18-24

KDO                    18-24

Teylingen            18-23

TAC’90                16-22

ROAC                  17-22

Laakkwartier        18-19

Foreholte             18-18

HVV                    18-18

Alphen                17-10

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.