RKDEO lijdt puntverlies tegen Pancratius

zondag, 25 maart, 2018 - 23:49

 

Meer foto’s kijk via Facebook

 

Twee weken geleden speelde RKDEO een prima wedstrijd tegen koploper DSOV en door de 2-0 overwinning leek de strijd om de titel toen weer helemaal open. In de twee daaropvolgende duels kon RKDEO die goede lijn niet doorzetten. Uit bij TAC ’90 werd met 3-2 verloren en op deze eerste mooie lentezondag kreeg het eerste elftal ook Pancratius niet op de knieën: 1-1. Natuurlijk overheerste de teleurstelling vanwege die remise, maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat er niet veel meer in zat en in de slotfase was Pancratius nog heel dichtbij de winnende treffer.

Trainer Jeroen Struijs moest wat schuiven met zijn basiself. Jari Seffelaar was na zijn tweemaal geel vorige week geschorst en Donny Paats ontbrak, omdat hij als trainer met RKDEO JO13-1 in het Cars Jeans Stadion tegen Wilhelmus de finale van het ADO Netwerk toernooi speelde (en zoals later bleek: na strafschoppen ook won!).

Dat leek in eerste instantie geen invloed op het spel te hebben. Vooral in het eerste kwartier ging er veel dreiging van Fahmie Labari uit en kwam Twan Greeve (begon als middenvelder, schoof in de tweede helft een linie terug en speelde in de slotfase min of meer als extra spits) tot tweemaal toe gevaarlijk door zonder de bal goed te kunnen raken.

Na dat kwartier ging ook Pancratius serieus meedoen en nam Chester Stewart doelman Dennis Hendriks onder vuur. Even later slaagde Twan Greeve er gelukkig nog in een gevaarlijk ogende voorzet van Shanon Schet bijtijds weg te koppen. Bas Pel maaide in de twintigste minuut over een voorzet van Richie van Hameren heen, maar duidelijk was wel dat ook Pancratius voor de zege ging.

RKDEO kwam in de loop van de eerste helft tot zes hoekschoppen, waarvan de vierde, genomen door Hayden Bergen het meeste gevaar opleverde: Sander Kuipers kopte echter op de lat. Ook Tommy Simonis had niet al te veel geluk: twee schoten werden gekeerd door doelman Morsch en een kopbal van hem verdween net over het doel.

In de slotfase raakten beide teams het aluminium. Eerst werd een vlotte combinatie tussen Pel en Ralf Fenne met een tergend rollertje tegen de paal door laatstgenoemde afgesloten en in de blessuretijd zag Tommy Simonis een schuiver via de buitenkant van de paal naast verdwijnen.

Als RKDEO met extra goede bedoelingen na de rust uit de kleedkamer wilde komen, dan werden die in de eerste minuten van de tweede helft snel de kop ingedrukt. Op aangeven van Schet krulde Ralf Fenne op knappe wijze de 0-1 in de verre hoek. Lang was RKDEO niet uit het veld geslagen en twee minuten later was de gelijkmaker een feit. Een hoge voorzet van Richard de Koning ging aan Rob van Hagen voorbij, maar Fahmie Labari zorgde met een strak schot in de verste hoek voor de 1-1.

Kort daarop leek door balverlies van Sander Kuipers RKDEO opnieuw op achterstand te komen, maar de lob van Bas Pel kon door Dennis Hendriks gekeerd worden. Met verse krachten in de personen van Guy Luscuere, Rick de Bruijn en Chris Nieuwpoort probeerde Jeroen Struijs zijn team wat nieuwe impulsen te geven. Het leverde nog wel wat schietkansen op voor Twan Greeve en Rob van Hagen, maar doelman Morsch stond steeds op de juiste plaats. En dat deed de Pancratius-keeper ook, toen hij Chris Nieuwpoort op zich af zag komen. Het spel van RKDEO was echter te onnauwkeurig om Pancratius echt in de problemen te brengen en in de slotfase leek het spreekwoord van het deksel en de neus waarheid te worden. Nadat Pel en Van Hameren beiden voorlangs schoten, kreeg diep in de blessuretijd Yahia Ched Dadi tweemaal de gelegenheid om Pancratius de drie punten te bezorgen. Zijn eerste inzet werd gekeerd door Dennis Hendriks en zijn tweede schot caramboleerde via een RKDEO-verdediger en de binnenkant van de paal weer terug het veld in. En daar ontsnapte RKDEO aan een niet meer te overbruggen achterstand.

Scheidsrechter Van den Hoed, die veel toeliet, maar het duel keurig in de hand hield, toverde drie spelers van RKDEO en één van Pancratius een gele kaart voor en stuurde kort voor tijd Pancratius-trainer Rob Rijnink wegens aanmerkingen op de leiding achter het hek.

Door het puntverlies profiteerde RKDEO niet van de uitslag van VUC-DSOV (1-2) en heeft  beide concurrenten nu met vier en vijf punten achterstand nog wel enigszins in het zicht. DOSR en GDA kwamen wel dichterbij, maar met zes punten voorsprong heeft RKDEO nog een behoorlijk marge. Die derde plek is aan het einde van het seizoen in ieder geval goed voor een plekje bij de p/d-wedstrijden voor promotie naar de eerste klasse.       

 

RKDEO Razende Reporter

© Dick den Hollander

 

De wedstrijd statistieken:

RKDEO-Pancratius          (0-0)      1-1

47. Ralf Fenne 0-1, 49. Fahmie Labari 1-1.

 

Opstellingen:

RKDEO: Hendriks, De Koning, Pronk, Kuipers (65. Luscuere), Rosini, Greeve,Van Hagen, Prieto,  Labari (74. De Bruijn), Simonis (78. Nieuwpoort), Bergen.

Pancratius: Morsch, Linger (81. Van Eijk), Sweers, Schelling, Codfried, Stewart (57. Ruijter), Fenne, Ched Dadi, Schet, Pel, Van Hameren.

 

Scheidsrechter: Van den Hoed (Leiden).

Gele kaarten: Tommy Simonis, Twan Greeve, Richard de Koning (allen RKDEO), Merano Linger (Pancratius).

Rode kaart: Rob Rijnink (trainer Pancratius).

Toeschouwers: 250.

 

De stand in de tweede klasse C:

DSOV                                              19-41

VUC                                                19-40

RKDEO                                            19-36

GDA                                                19-30

DOSR                                              19-30

Teylingen                                         19-26

ROAC                                              18-25

Pancratius                                        19-25

KDO                                                19-25

TAC ’90                                           17-22

Foreholte                                         19-19

Laakkwartier                                    19-19

HVV                                                19-18

Alphen                                            18-10

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.