RKDEO wint op 1e Paasdag

maandag, 2 april, 2018 - 23:12

 

Meer foto’s kijk hier

 

RKDEO moest op 1e Paasdag aantreden tegen Foreholte in Voorhout. Terwijl iedereen nog aan het bijkomen was van de Paasmis en het Paasontbijt trapte de mannen van Jeroen Struijs op een mistroostige 1e Paasdag af. RKDEO begon wat moeizaam maar stapte uiteindelijk met een duidelijke 1-3 overwinning het veld af.

In de openingsfase leek RKDEO op eieren te lopen en was Foreholte duidelijk van plan zich niet te verstoppen en ging vol in de aanval om het doel te zoeken. In deze fase kreeg RKDEO keeper Dennis Hendriks voldoende ballen om zich lekker warm te spelen en hield zijn doel schoon. Dat deed hij ook bij een hachelijke situatie waar Tom Bleijswijk namens Foreholte, vanaf 15 meter inknalde maar de doelman de bal weg bokste. Golfde het spel in de eerste 25 minuten nog wat heen en weer, daarna was het RKDEO dat Foreholte vast begon te zetten op haar eigen helft. Diverse aanvallen over de linker (via Fahmie Labari) – en rechterflank (vanaf de voeten van Hayden Bergen) waren dreigend maar de voorwaartsen zochten telkens het doel te hoog of de bal ging naast. Een schot van Rob van Hagen eindigde op de buitenkant paal en een inzet van Tommy Simonis kon door een Foreholte verdediger nog net van de doellijn getrapt worden. Aan de andere zijde ontsnapte Foreholte een keer uit de omsingeling en dwong een corner af, die door Toni Arroyo prima ingekopt werd, maar ook nu kon Dennis Hendriks met een prachtige save de bal uit zijn doel werken.

Aan de zijde van RKDEO raakte niemand in paniek van de kansen die gemist werden en was er het fortuin dat Tommy Simonis op slag van rust een verkeerde terugspeelbal op Foreholte keeper Matthijs Guyt wist te onderscheppen en in 2e instantie het lederen speeltuig langs keeper Guyt kon schieten, 0-1. De ontlading was groot en amper enkele tellen later floot arbiter Honsbeek af voor de rust.

In de tweede helft ging RKDEO verder met het creƫren van kansen en mogelijkheden en na een kwartier spelen verdubbelde Twan Greeve de score. Een corner van RKDEO werd slordig genomen maar de bal kwam alsnog bij Donny Paats die een goede voorzet afleverde zodat centrale verdediger Greeve bij de eerste paal met het hoofd kon scoren, 0-2.

De honger naar doelpunten was nog steeds groot en RKDEO veranderde het spelbeeld niet en bleef aanvallen. Vooral de flanken deden hun uiterste best om de ballen op maat te bezorgen wat soms niet lukte maar in de diverse gevallen wel voor de goal kwamen maar dan niet werden omgezet in doelpunten. Zo had Rob van Hagen een keer pech dat hij de bal via binnenkant paal terug in het veld zag springen en Hayden Bergen de bal net over de kruising zag gaan.

Met nog twintig minuten op de klok trok Hayden Bergen een keer naar binnen en op hoek 16m binnen de beruchte lijnen onderuit gehaald werd. Scheidsrechter Honsbeek kon niet anders doen dan naar de kalkstip wijzen en Rob van Hagen legde de bal op z’n Paasbest op de stip en was vanaf 11 meter trefzeker, 0-3.

Hierna zakte RKDEO automatisch wat in en kreeg Foreholte weer enkele kleine kansjes maar lag Hendriks een keer op de juiste plaats in de weg en zag hij ook een keer een bal over zijn doel gaan. De klok stond al op 90 minuten toen Foreholte toch de eretreffer wist aan te tekenen door Bas Rotteveel, 1-3. In de blessuretijd kreeg RKDEO invaller Quincy Tjaden nog twee kansen maar het lukte hem niet meer om te scoren.

Aanstaande zaterdagavond speelt RKDEO tegen Laakkwartier. De aftrap is om 18.00 uur en na afloop is het clubgebouw nog een tijdje open voor de bekende napraat onder het genot van entertainment voor de kleine pasjes en een sapje.

 

RKDEO Razende Reporter

© Sander de Hollander

 

De wedstrijd statistieken:

 

Foreholte – RKDEO 1-3 (0-1)

Scoreverloop: 44. Tommy Simonis 0-1, 62. Twan Greeve 0-2, 70. Rob van Hagen (penalty) 0-3, 90. Bas Rotteveel 1-3.

 

De opstellingen: Guyt,van Dam, Kraakman, O. Arroyo, Spreeuw, Jongbloed, T. Arroyo, Bleijswijk (70. Roukema), Nolles, Geerlings (70. Rotteveel), Wiering.

RKDEO: Hendriks, Seffelaar, Greeve (80. Kuipers), Pronk, Rosini, Prieto, Bergen, Paats (80. Tjaden), Simonis, van Hagen, Labari.

Scheidsrechter: Dhr W. Honsbeek

Toeschouwers: 250

Gele kaarten: Kraakman, O. Orroyo, Bleijswijk (allen Foreholte), Pronk (RKDEO)

 

De uitslagen van dit speelweekend:

31 maart 2018:

DSOV – KDO                    2-0

1 april 2018 (Eerste Paasdag)

Foreholte – RKDEO           1-3

GDA – Alphen                  3-0

ROAC – VUC                    0-1

2 april 2018 (Tweede Paasdag)

Pancratius – DOSR           3-3

Laakkwartier – TAC’90      2-3

Teylingen – HVV               3-0

 

De stand na 2 april 2018

DSOV                                20-44

VUC                                   20-43

RKDEO                              20-39

GDA                                  20-33

DOSR                                20-31

Teylingen                           20-29

Pancratius                         20-26

TAC’90                              18-25

ROAC                                19-25

KDO                                  20-25

Foreholte                           20-19

Laakkwartier                      20-19

HVV                                  20-18

Alphen                              19-10

   

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.