Geflatteerde winst op Laakkwartier brengt RKDEO terug in titelrace

zondag, 8 april, 2018 - 22:06

 

Meer foto’s kijk hier

 

Op verzoek van spelersgroep en staf speelde RKDEO 1 dit weekeinde haar thuiswedstrijd tegen Laakkwartier al op zaterdagavond, een ‘experiment’ dat over 2 weken thuis tegen VUC herhaald wordt. Als de uitslagen in de 2e klasse C in dat weekeinde net zo gunstig uitpakken als in deze speelronde, zal misschien serieus overwogen moeten worden om standaard op zaterdagavond te gaan spelen.

Op het bijzondere tijdstip van 18.00 stuurden coaches Struijs en Epskamp nagenoeg dezelfde formatie het veld in als in de vorige wedstrijd bij Foreholte, die met overwegend goed spel gewonnen was. Alleen Jordy Pronk moest kort voor de wedstrijd afhaken met een knieblessure, opgelopen in de laatste training. Kersverse vader Richard de Koning keerde daarentegen terug op de rechtsback positie en daardoor nam Jari Seffelaar de plek van Pronk in de verdediging weer over.

Of het nu de onwennigheid van het vreemde aanvangstijdstip was of de spanning om alvast een resultaat neer te moeten zetten, bleef onduidelijk. Maar wat RKDEO, toch nog steeds spelend voor promotie en misschien zelfs de titel, in de eerste 70 minuten op de mat legde was ver beneden maat. Het spel leek, na een aardig begin in de eerste 10 minuten, in niets op dat van heel veel wedstrijden in het afgelopen seizoen. Dat aardige begin leverde overigens wel een voorsprong op. Nadat in de 3e minuut Lakwa keeper Alessandro Veugelers een harde inzet van aanvoerder Rob van Hagen wist te keren, was er in de 9e minuut geen houden aan. Fahmie Labari dribbelde op snelheid vanaf de linkerflank naar het strafschopgebied en gaf de bal precies op tijd af aan de meegekomen linkerverdediger Izzy Rosini, die voorgaf naar de 1e paal. Spits Tommy Simonis was er als de kippen bij om zijn 12e van het seizoen binnen te schieten.

De 1-0 had RKDEO eigenlijk vertrouwen en rust moeten geven. Maar dat gebeurde dus niet. Daar waar Laakkwartier fris speelde na de achterstand zag het er bij RKDEO armoedig uit. Veel foute passes, veel balverlies, matig ingrijpen bij aanvallen van Laakkwartier. Aanvoerder Rob van Hagen probeerde zijn manschappen met aanmoedigingen en aanwijzingen bij de les te krijgen, maar helpen deed het niet echt. Het duurde tot vlak voor rust voordat er weer opwinding te noteren viel. In de 42e minuut werd Tommy Simonis in de hoek van de 16 meter in stelling gebracht en zijn harde schot kon met moeite gestopt worden door Veugelers. Twee minuten later was het bijna raak aan de andere kant, toen Lakwa spits Bilal Aydin handig wegdraaide met een verdediger in de rug en vanaf 5 meter in kon schieten, maar nu kon RKDEO- doelman Dennis Hendriks de bal tot corner verwerken. Zo brak de rust aan met 1-0.

Na de rust werd het langs de lijn ook wat drukker en gezelliger. Kennelijk hadden veel toeschouwers eerst thuis nog maar wat gegeten. RKDEO begon weer inspiratieloos en Laakkwartier wilde graag de gelijkmaker op het bord zetten. En dus was er van de roodzwarte kant meer dreiging dan van de roodwitte thuisploeg. Dat kwam ook omdat RKDEO slordig bleef in balbezit en Laakkwartier er snel uit kwam in de omschakeling. In de 53e minuut greep Izzy Rosini bij een dreigende 2 op 1 uitbraak goed in en voorkwam daarmee wellicht de gelijkmaker. Trainer Struijs was het zat en kwam in de 60e minuut met een dubbele wissel. Alexis Koutsis, terug na een lange schorsing, en Sander Kuipers kwamen in de ploeg en vervingen Hayden Bergen en Richard de Koning. Koutsis viel uitstekend in en daarmee werd de aanval dreigender.

Al in de 63e minuut dribbelde Koutsis vanaf de flank naar de rand van de 16 meter en liet recht voor het doel een schot los, dat Lakwa doelman Veugelers dwong tot een rebound. Tommy Simonis pikte hem op, maar poeierde op lat, waar rustig inschieten waarschijnlijk een goal had opgeleverd. Een minuut later leek Laakkwartier toch echt gelijk te gaan maken. Een voorzet van de piepkleine Mo Ouarraki vanaf rechts werd voor de neus van Dennis Hendriks opgepikt door Bilal Aydin, maar zijn schot ging rakelings naast. De wedstrijd kabbelde wat voort, totdat RKDEO er in de 70e minuut ineens de lont in stak. Sander Kuipers, ook met een goede invalbeurt, stuurde Fahmie Labari op de rechterflank weg en die gaf een voorzet richting de 1e paal waar aanvoerder Rob van Hagen vakkundig afwerkte en de 2-0 op het bord zette. Daarmee leek het verzet van Lakwa gebroken. In de 76e minuut dribbelde Koutsis weer vanaf links naar het midden en vond de op rechts volledig vrijstaand Fahmie Labari die op snelheid het 16 meter gebied instormde en een raket losliet die doelman Veugelers alleen gehoord kan hebben, de geweldige uithaal was goed voor de 3-0.

Twee minuten later ging het echt gruwelijk mis voor de gasten. Een verdediger verwerkte een RKDEO pass niet goed en de bal ging richting eigen doelman maar Alexis Koutsis was er sneller bij en doelman Veugelers kon niet veel anders doen dan onze Griek vloeren. Dat gebeurde binnen de beruchte lijnen: penalty en Veugelers er ook nog eens met rood af. Jammer dat die regel nog steeds bestaat. Veldspeler Gio Linnenbank trok, bij gebrek aan een reservedoelman, de keepershandschoenen aan en toonde zich gelijk een meer dan waardige vervanger, want hij dook de penalty van Rob van Hagen knap uit de hoek.

Het was echter uitstel van executie want in de 86e minuut wist RKDEO de man meer situatie goed uit te spelen, na een goede actie en voorzet van Alexis Koutsis kon Rob van Hagen de 4-0 binnenlopen. In de 90e minuut kwam de bal na een aanval over schijven uiteindelijk bij Tommy Simonis die bij de 2e paal geen moeite had om de 5-0 eindstand op het bord te zetten. Op basis van wat er in grote delen van de wedstrijd vertoond was een zeer geflatteerde grote overwinning, die zeker geen recht deed aan het frisse en moedige spel van Laakkwartier. Daarover was iedereen het tijdens de gezellige 3e helft in en buiten het clubgebouw wel eens.

De 3e helft met Martha Hertogs

Man of the Match: Jari Seffelaar

Martha Hertogs met de RKDEO selectie

 

Op zondag kon er nu afgewacht worden wat er op de andere velden zou gebeuren en dat pakte zeer gunstig voor ons vlaggenschip uit. Koploper DSOV verloor, thuis nog wel, van Teylingen en VUC bleef in de Haagse derby tegen TAC ’90 op 0-0 steken. Dat betekent dat RKDEO beiden nu weer tot 2 punten genaderd is. Aangezien de ploegen op plaatsen 4 en 5 ook punten verspeelden, is het gat met de 4e plek inmiddels 9 punten. Met nog 5 wedstrijden te gaan kan er voluit voor de titel gespeeld worden, een vervangende periode en nacompetitie lijkt vrijwel zeker. Volgende week gaan de mannen van Struijs en Epskamp op bezoek bij DOSR (nr. 6) en de zaterdag (21 april, aanvang 18.00uur) erna komt concurrent VUC op bezoek. Zet die maar alvast in je agenda!

 

RKDEO Razende Reporter
© Pieter Goedbloed

 

De wedstrijdstatistieken:

RKDEO-Laakkwartier 5-0 (1-0)
Scoreverloop: 9. Tommy Simonis 1-0, 70. Rob van Hagen 2-0, 76. Fahmie Labari 3-0, 86. Rob van Hagen 4-0, 90. Tommy Simonis 5-0.

Opstellingen:
RKDEO: Hendriks, De Koning (60. Kuipers), Seffelaar, Greeve, Rosini, Prieto, Van Hagen, Paats (85. Ruinard) Bergen (60. Koutsis), Simonis, Labari
Laakkwartier: A. Veugelers, Martijn, Linnenbank, Sloof (73. Colakoglu), Kapirikan, S. Veugelers (82. Madroni), Ouarraki, Belmakran, Aydin, Tetteroo,  Laari

 

Scheidsrechter: Dhr Mourabit
Toeschouwers: 400
Gele kaarten: Greeve, van Hagen (beide RKDEO), Laari, S. Veugelers (beide Laakkwartier)

Rode kaart: A. Veugelers (Laakkwartier)

 

De uitslagen van 7 en 8 april

RKDEO – Laakkwartier                 5-0

DSOV – Teylingen                        2-3

VUC – TAC’90                              0-0

Foreholte – Pancratius                  0-3

ROAC – GDA                                2-1

HVV – Alphen                              1-1

KDO – DOSR                               2-2

 

De stand na 8 april

DSOV                  21-44

VUC                    21-44

RKDEO                21-42

GDA                    21-33

Teylingen            21-32

DOSR                 21-32

Pancratius          21-29

ROAC                 20-28

TAC’90               19-26

KDO                   21-26

Foreholte            21-19

Laakkwartier       21-19

HVV                   21-19

Alphen               20-11

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.