RKDEO laat dure punten bij DOSR liggen

zondag, 15 april, 2018 - 23:09

 

Meer foto’s kijk hier

 

Voorafgaand kon deze wedstrijd gezien worden als een sleutelwedstrijd voor een eventueel kampioenschap. RKDEO wilde wel en DOSR gaf flink tegengas maar beide teams kwamen niet tot scoren. Gezien de uitslagen van de koplopers kan je achteraf concluderen dat RKDEO dure punten in Roelofarendsveen heeft laten liggen en lijkt de kans op een eventuele titel weer wat verder weg.

RKDEO begon goed aan de wedstrijd, vanuit het middenveld werden enkele keren de buitenspelers Fahmie Labari en Hayden Bergen goed weggestuurd maar telkens was de voorzet net niet goed of de DOSR keeper Mike van Vliet was steeds alert. Een corner van Donny Paats werd door de vrijstaande Twan Greeve naast gekopt. Rob van Hagen wist met een goede pass spits Tommy Simonis in stelling te brengen, die in kansrijke positie met links wilde volleren maar de bal verkeerd raakte. De inzet vloog voorbij de verre paal.

Maar ook DOSR liet af en toe van zich spreken in de counter en RKDEO keeper Dennis Hendriks moest na een half uur spelen handelend optreden door een hoge voorzet weg te stompen en Richard de Koning kon verder opruimen voordat Mauro Wesselman gevaarlijk kon worden.

5 minuten voor het rustsignaal was er een klein opstootje. Plotseling lag Donny Paats op de grond en scheidsrechter Mank stond met zijn rug naar het incident. Op navraag bij zijn RKDEO assistent hield scheidsrechter Mank enkel een goed gesprek met DOSR spits Sow Alegie en hield tot grote verbijsternis van RKDEO de kaarten op zak waar een rode kaart (Alagie had een klap uitgedeeld) op zijn plaats was geweest. De grootste kans in de 1e helft kreeg Tomas Prieto die de bal in vrije positie goed aangespeeld kreeg door Tommy Simonis. Prieto schoot de bal diagonaal in, maar DOSR doelman Van Vliet wist de inzet klemvast te pakken. Daar had echt meer ingezeten.

 

Na rust kwam Alexis Koutsis zijn ploeggenoot Fahmie Labari aflossen en maakte het de rechstachter van DOSR lastig met zijn dribbels. Ook Hayden Bergen begon zijn draai te vinden op de rechtervleugel en daarmeee kwam er nog meer dreiging voor het DOSR doel maar telkenmale wist keeper van Vliet zijn doel schoon te houden. Dat moest in die 2e helft eigenlijk wel een wonder genoemd worden want kansen waren er legio. Kort na rust was Twan Greeve er met een schot na een corner al dichtbij, maar Van Viiet tikte hem over de lat. Hayden Bergen kon twee keer door het centrum op de DOSR doelman af, maar kon het niet afmaken. Rob van Hagen kon een prima voorzet van Izzy Rosini net niet genoeg van richting veranderen bij de 1e paal en een schot van de aanvoerder vanaf een meter of 14 belande in de handen van Van Vliet. Na weer een goede voorzet van Izzy Rosini trapte Tommy Simonis in vrije positie over de bal heen en dat moet alles te maken hebben gehad met het hobbelige grasveld. In de tegenstoot van DOSR werd veelal de lange bal gespeeld en moesten de RKDEO verdedigers niet verzaken en het gevaar onschadelijk maken.

Bij een uittrap was doelman van Vliet te ver uit zijn 16m gebied gelopen met de bal aan de hand en dat was scheidsrechter Mank niet ontgaan en hij gaf op rand 16m een vrije trap recht voor het doel. Rob van Hagen schoot hard in de muur en attendeerde scheidsrechter Mank op een handsbal wat niet gewaardeerd werd en een vrije trap aan DOSR opleverde. In de slotfase golfde het spel met lange ballen heen en weer en kwam RKDEO 2 minuten voor tijd nog heel goed weg toen een inzet van DOSR tegen de paal kwam. Scheidsrechter Mank vond het na precies 90 minuten genoeg en blies voor de laatste keer op zijn fluit terwijl toch wel enkele minuten blessuretijd gerechtvaardigd waren.

Hierdoor eindigde deze wedstrijd doelpuntloos op de bekende brilstand, 0-0. Door dit dure puntenverlies lijkt de titel nu weer ver weg, maar de competitie is pas klaar als het laatste fluitsignaal geklonken heeft.

Aanstaande zaterdag 21 april wordt het Super Saturday bij RKDEO. Om 12.00 trapt onze JO17-1 af tegen koploper DSO, daarna speelt om 14.15 onze JO19-1 de topper tegen VVSB en voor de senioren komt om 18.00 koploper VUC op bezoek. De RKDEO teams zullen alles in het werk stellen om de 9 punten in Nootdorp te houden. Komt het zien. Na afloop van RKDEO-VUC blijft het clubgebouw nog een tijdje open voor de bekende derde helft om de wedstrijd te analyseren.

 

RKDEO Razende Reporter

© Sander de Hollander

 

De wedstrijd statistieken

 

DOSR – RKDEO 0-0

 

De opstellingen:

DOSR: van Vliet, Hoogervorst, van Heiningen, L. van der Meer, S. van der Meer, N. Wesselman, Dobbe, G. van der Meer, M. Wesselman, Alagie, Jonkman (77. Fennes).

RKDEO: Hendriks, de Koning, Greeve, Seffelaar, Rosini, Prieto, Bergen, Paats, Simonis, van Hagen, Labari (46. Koutsis).

 

Scheidsrechter: Dhr. H.S.J. Mank

Toeschouwers: 350

 

De uitslagen van 15 april

DOSR – RKDEO              0-0

Alphen – KDO                1-3

Teylingen – GDA            2-3

Laakkwartier – DSOV     1-2

Pancratius – ROAC         3-1

VUC – HVV                    6-1

TAC’90 – Foreholte         1-1

 

De stand na 15 april

VUC                                  22-47

DSOV                                22-47

RKDEO                              22-43

GDA                                  22-36

DOSR                                22-33

Teylingen                           22-32

Pancratius                          22-32

KDO                                  22-29

ROAC                                21-28

TAC’90                               20-27

Foreholte                           22-20

Laakkwartier                      22-19

HVV                                  22-19

Alphen                              21-11

 

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.