Titel voor RKDEO uit zicht na nederlaag tegen VUC

zondag, 22 april, 2018 - 22:48

 

Meer foto's kijk hier

 

RKDEO mag zich de resterende drie wedstrijden van de competitie gaan richten op de p/d wedstrijden. Na de 0-2 nederlaag tegen VUC zijn de titelkansen tot vrijwel nihil gereduceerd. Als RKDEO de derde plaats op de ranglijst vast houdt, neemt het de periodetitel van de kampioen (VUC of DSOV) over.

Het tweede experiment met het spelen op een zaterdagavond leverde dan geen sportief succes op, maar met zo’n vijfhonderd toeschouwers en prachtig weer mag de proef toch als geslaagd worden beschouwd. De KNVB hechtte blijkbaar ook het nodige belang aan het duel, want arbiter El-Hajouti werd geassisteerd door twee neutrale grensrechters: Van de Velde en Van Soest.

RKDEO-VUC werd geen sensationeel voetbalgevecht, maar kende wel de nodige spanning. Beide teams gaven elkaar weinig ruimte en tot veel kansen leidde de wedstrijd niet. VUC kende bovendien een wat valse start, omdat rechtsback Devin Rodenburg al na tien minuten geblesseerd naar de kant moest. Burak Sarican werd zijn vervanger. De eerste de beste echte kans leverde in de achttiende minuut ook direct een doelpunt op. Uit de eerste Haagse hoekschop kopte Jero Tellis de bal steenhard in het Nootdorpse doel, 0-1.

Het duurde even voor ook RKDEO zich aanvallend liet gelden. Halverwege de eerste helft dwong een schot van Tomas Prieto doelman Verstraten tot een redding. Daarna deden beide teams de nodige pogingen om tot een goede aanval te komen, maar het spel van RKDEO was regelmatig te slordig en bovendien had VUC in defensief opzicht de zaken goed onder controle. Kort voor de thee kwam  Hayden Bergen na een mooie pass van Richard de Koning eindelijk los van zijn tegenstander. Zijn  voorzet kon door Tommy Simonis niet goed verwerkt worden en leverde dus niets op. Twee minuten later lag wel de 0-2 in de touwen. Danny de Jel ontweek de buitenspelval, passeerde ook Dennis Hendriks en kreeg vanuit een lastige hoek de bal toch over de doellijn, 0-2.

Een flinke tegenvaller dus voor RKDEO, dat vrijwel de gehele tweede helft op jacht moest en ging naar de aansluitingstreffer. Daarbij had een goede inzet van Alexis Koutsis, na een aanval via Twan Greeve en Donny Paats, kunnen helpen, maar zijn schot ging in de derde minuut na de rust net over het doel. Bovendien kende RKDEO ook nog de tegenslag van het snel uitvallen van de geblesseerde Jari Seffelaar, waarvoor Rob van Hagen binnen de lijnen kwam. Kort daarna had Jergo Leijdekkers de wedstrijd helemaal in het slot kunnen gooien. Na een missertje van Sander Kuipers schoot hij echter naast en hield RKDEO nog steeds zicht op een goed resultaat.

Het duurde tot het laatste kwartier voor RKDEO tot mogelijkheden kwam. Donny Paats testte toen met een knal vanaf zestien meter Verstraten nog eens en scheidsrechter El-Hajouti bleef verder doof voor de smeekbeden om een penalty vanwege mogelijke handsballen aan de kant van VUC. Zelfs de tweede gele kaart voor Gino van der Kleij leverde RKDEO behalve wat extra ruimte niet veel op. Invaller Rick de Bruijn kwam nog het dichtst bij de 1-2: hij kopte de bal na een hoekschop een metertje over en zag een schot door Verstraten met de voeten gestopt. Diep in de blessuretijd had de VUC-doelman ook het antwoord op een inzet van Hayden Bergen en kwam de overwinning van VUC eigenlijk geen moment echt in gevaar.

VUC gaat in de laatste drie wedstrijden met DSOV in de slag voor het kampioenschap. Beide clubs staan op vijftig punten, maar het doelsaldo van DSOV is (na de grote overwinning op Alphen) twee doelpunten beter. RKDEO moet zich, zoals reeds gemeld, richten op de derde plaats. Na twee weken rust speelt ons eerste elftal nog op 13 mei uit bij KDO, op 20 mei thuis tegen Alphen en op 27 mei op bezoek bij HVV. 

 

RKDEO Razende Reporter

© Dick den Hollander

 

De wedstrijdstatistieken:

RKDEO-VUC       (0-2)      0-2

18. Jetro Tellis 0-1, 45. Danny de Jel 0-2.

Scheidsrechter: Y. El-Hajouti.

Assistenten: S. van Soest en Y. van de Velde.

 

Gele kaarten: Tomas Prieto (RKDEO), Richard Versteden en Jergo Leijdekkers (beiden VUC).

Rode kaart: Gino van der Kleij (tweemaal geel).

Toeschouwers: 500.

 

Opstellingen:

RKDEO: Hendriks, De Koning, Kuipers (64. De Bruijn), Seffelaar (50. Van Hagen), Rosini, Prieto, Paats, Greeve (76. Labari), Bergen, Simonis, Koutsis.

VUC: Verstraten, Rodenburg (10. Sarican) (69. Achterberg), Tellis, Guzelmansur (54. Muller), Raaff, Van der Kleij, Versteden, Van der Poel, De Jel, Leijdekkers, Buwalda.

 

Overige uitslagen:

Teylingen-Laakkwartier                  5-3

DOSV-Alphen                                7-1

ROAC-DOSR                                  0-0

Foreholte-HVV                               2-2

GDA-KDO                                      3-2

Pancratius-TAC ’90                         3-5

 

De stand:

DSOV                                23-50

VUC                                   23-50

RKDEO                              23-43

GDA                                  23-39

Teylingen                           23-35

DOSR                                23-34

TAC ’90                             22-33

Pancratius                         23-32

ROAC                                22-29   

KDO                                  23-29

Foreholte                           23-21

HVV                                   23-20

Laakkwartier                      23-19

Alphen                              23-11

      

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.