Verslag 3e ronde Nikies Champions League 

zaterdag, 28 april, 2018 - 23:10

 

Het is zondag 22 april 2018, de ochtend start met een heerlijk zonnetje. Het belooft een mooie dag te worden. De opkomst was weer geweldig, veel ouders, vrienden en bekenden waren aanwezig om de sterspelers te zien voetballen en aan te moedigen. Er zaten spannende wedstrijden tussen en er werd strijd geleverd voor de finaleplekken. Scheidsrechters Jay Pithai, Lucas Oostveen en Yassir Hadoui hadden vandaag de leiding. Kijk voor de resultaten en eindstanden in de Nikies Champions League op de website/link Champions League. De volgende ronde in de Nikies Champions League is zondag 27 mei. Genoeg tijd om een trainingskampje te beleggen en de laatste ronde voor de finaleplekken te knallen. Hieronder een verslag van de gespeelde wedstrijden.

 

Bayern München

Vandaag voor het eerst de gehele selectie compleet. Al vanaf het moment dat we de kleedkamer betraden zat de gezelligheid er goed in! Joas & Mattias waren vlagdragers en in het zonnetje betraden de sterren van Bayern München het veld!

 

De eerste wedstrijd was tegen Chelsea. De eerste ronde hadden we daar van verloren, maar met de goede afsluiting van vorige keer waren we vol vertrouwen! Olivier begon op doel en omdat we met 1 speler meer waren moesten we om de beurt rouleren. We gingen er vol op los en onder leiding van onze topscorer Boris kwamen we snel op voorsprong! De mannen hadden er zin in, goed verdedigen, mee bewegen en veel plezier maken. Het resulteerde in een dik verdiende overwinning op de nummer 2 en een mooie revanche van de 1e wedstrijd.

 

De tweede was tegen BVB, vooraf stonden ze 1 punt onder ons. Een geduchte tegenstander. Mattias begon op doel en Kaya in de verdediging. Met Joas en Mason op het middenveld was er een stabiel spel. Het ging gelijk op en de spelers waren aan elkaar gewaagd. Joep had nog een uitstekende verdedigende actie waardoor we uiteindelijk de winst binnen sleepten! 2 gehad en 2 gewonnen!

 

De laatste was tegen Real Madrid. Het nieuws was al binnen gekomen dat ze de koploper op 2-2 hadden gehouden. De mannen gingen de strijd aan en het balbezit was voor ons, de kansen kwamen ook, maar de keeper van Real redde geweldig keer op keer. De spelers werden moe en plotseling was daar de counter van Real. Mattias en Joas konden het niet meer bijbenen en real ging alleen op de keeper en daar was de goal! 0-1 voor Real. We bleven doorgaan maar door de wil om te winnen vergaten we samen te spelen en gingen we als individuen ervoor, hierdoor bleef het 0-1. Zo leerden de jongens dat je samen wint, maar ook samen verliest!

 

Conclusie 3 wedstrijden gespeeld en 2 gewonnen, 1 verloren. Het team ligt nog op koers en als de nieuwe tussenstand bekend is, zal blijken wat voor een effect de wedstrijden van vandaag hebben gehad! Op naar de volgende en laatste voorronde van de Champions league!

 

Barcelona

Vandaag de 3e ronde gespeeld. We hadden er zin in…niet alleen Barcá maar ook alle andere clubs. Dat was duidelijk te merken aan de spelers.

 

Als eerste tegen Real Madrid. Mijn jongens dachten kat in het bakkie. Nou dat viel vies tegen want Real had er duidelijk zin in. Deze jongens waren super gemotiveerd.!! Vlak voor het fluitsignaal stonden we achter met 1-2 Dit hadden we duidelijk niet verwacht. We zagen de beker bijna aan ons voorbij gaan. We wisten toen natuurlijk nog niet want Chelsea zou doen vandaag. Maar alsof het voorbestemd was maakten we 3 seconden voor de fluit de gelijkmaker. Dit was voor ons echt de spannendste wedstrijd .

 

Daarna tegen Chelsea. Dit was voor ons de belangrijkste tegenstander. Deze jongens stonden immers maar 1 punt achter ons. Gelukkig bleken we vandaag toch sterker dan hun. Laten we eerlijk zijn, we wilden koste wat kost tegen hun winnen. En dankzij de toppers bij Barcá is ons dat gelukt. Wat een teamwork hebben ze geleverd. Echt alle 7 hebben ze dik hun best gedaan. Dat wilde natuurlijk nog niks zeggen, de strijd is natuurlijk nog niet gestreden. Er was nog kans dat Chelsea 2 x zouden winnen vandaag zonder tegen doelpunten.

 

Als laatste Juventus. Hier hadden de spelers duidelijk meer interesse in het gras dan het spel. Zowel van Juventus als Barcelona. Misschien was dit wel net iets te veel voetbal voor 1 dag? we waren zelfs tot 2x toe een speler kwijt. Onze belangrijke keeper moest nog even een toiletbezoek inplannen…jaja dat hoort er gewoon bij. Gelukkig is er in zijn afwezigheid geen bal het doel in gegaan. Ook was er 1 speler die na een minuut of 3 opeens weer op het veld kwam deze stoere bink had ff dorst. Dat kon ik best begrijpen, het was natuurlijk ook de warmste wedstrijddag tot nu toe. Deze wedstrijd hebben we ook gewonnen, maar eerlijk is eerlijk…. Wat een sportiviteit had Juventus zeg. Zowel de spelers als de coach. Echt dikke respect voor deze club.!!

 

Real Madrid

Vandaag vielen 3 jongens bij mij extra op. Zij hebben echt dik boven verwachting gepresteerd. Quinten, Ramon en Shivesh hebben echt goeie acties laten zien. Houd ons in de gaten want…. De uitslagen doen er niet toe wel de acties die de toppers maken. Volgende keer gaan we weer wat dieper in de acties per speler/per wedstrijd. Want oh-oh-oh wat heb ik goeie acties gezien in de Champions league.

 

Vandaag ronde 3 van de CL. De groep van Real was gelukkig weer op volledige sterkte.

 

Barcelona - Real Madrid

De eerste wedstrijd was tegen Barcelona en we hadden wat goed te maken gezien de vorige wedstrijd waar Barca oppermachtig was. We kwamen direct 1-0 achter. De spelers van Real keken elkaar aan en ze wisten wat er te doen stond. Ruben werd door de trainer op de beste speler van Barca gezet en onderschepte iedere actie. Na mooie individuele acties van iedereen maakte Niels de verlossende 1-1. Real maakte gebruik van de verbazing waar Barca nog in zat en Georgious maakte er 1-2 van. Nog een mooie redding van Mees. In het Stadion van Barca werd het heel stil, zou Real gaan winnen? 5 seconden voor het fluitsignaal maakt Barca 2-2.

 

Juventus - Real Madrid

Thuis waren we de vorige keer oppermachtig tegen Juve maar vandaag was dat even anders. We kwamen 1-0 achter en Juve was te vaak de baas op het veld. Gelukkig door een mooie combinatie van Georgious naar Raf werd het nog 1-1. Juve wat goed gespeeld en een verdiend punt.

 

Real Madrid - Bayern Munchen

Onze laatste wedstrijd tegen de Duitser die ons de vorige keer compleet van de mat tikte. Wat een strijd en een enorm goed keepers werk van Audrey. Waarom had ik dat niet eerder ontdekt? Wat een talent, de ene na de andere redding. Vele malen gooide zij zich voor de bal en bokste ballen weg die zelf te lastig waren geweest voor Neuer. Ineens uit het niets combinatie van Niels en Raff, 1-0. Het publiek reageerde hilarisch, zou Real kunnen winnen? Aanval na aanval werd onze keeper, Audrey, onder druk gezet maar geen bal raakte het net. Eindelijk het verlossende fluitsignaal, WINST. Mees, Niels, Ruben, Audrey, Georgious, Ilijah en Raf wat hebben jullie een inzet getoond. Het was echt SAMEN WINNEN.

 

Borussia Dortmund

Voor Borussia Dortmund was het een warme ochtend. Hier hadden ze wel last vandaag. Gelukkig konden jullie hier & daar wat drinken maar het was te zwaar hè? Vandaag moesten jullie ook nog eens 3x aantreden en wel tegen - Juventus, Bayern München & Chelsea.

 

1 wedstrijd hebben jullie goed gewonnen maar 2 tegenstanders waren veel te sterk net als toen. Eerlijk is het ook niet helemaal maar jullie zijn voor ons als fans al ruime kampioenen en gaat om het plezier. Dat ze sterker waren wisten jullie wel, maar jullie waren ook niet wakker genoeg. De trainer heeft weer zijn best gedaan ofwel zijn longen uitgeput van enthousiasme maar dit mocht ook niet baten.

 

De uitslag van deze 2 verloren wedstrijden waren minder groot als bij de 1e wedstrijd ofwel jullie hebben tegenstand geboden. Ik als trouwe fan, weet zeker dat als jullie een 3e keer hier tegenspelen dat BVB zal winnen. Het verschil is echt minder groot dan dat men denkt terwijl er op leeftijd en ervaring wel verschil zit.

 

Boys wij als fans hebben genoten van jullie en wachten op de laatste speelronde.

 

Chelsea

Team Chelsea was compleet en na de glorieuze overwinningen vorige wedstrijden had iedereen er veel zin in. Het eerste team waar we tegen aan moesten treden had een sterspeler en die zorgde er al snel voor dat de doelpunten om onze oren vlogen.... De tactiek vervolgens iets gewijzigd en daardoor wisten we de schade beperkt te houden.

 

Daarna moesten we aantreden tegen de koplopers Barcelona en dat was een pittige wedstrijd waar over en weer gescoord werd. Barcelona bleek een maatje te groot voor ons team en de frustratie nam toe.

 

Na de nodige pauze en drankjes mochten we aantreden tegen Borussia. Hier herpakte het team zich en ging iedereen er vol voor. Deze wedstrijd werd dan ook glansrijk gewonnen en de gezichten klaarden gelukkig op. het was weer een mooie dag met een lach en een traan en ook dat hoort er bij....

 

Juventus

Juve – Dortmund (uitslag; niet belangrijk)

Om maar eens een cliche uit de kast te trekken; Italianen zijn echt toernooi voetballers! Met wat tactische aanpassingen en versterkingen zoals Deniz en Fency zetten Juve Dortmund vanaf de aftrap vast op eigen helft. Resulteerde in aardig wat kansen maar helaas geen goals. Nog een cliche; als jij zelf niet scoort valt het doelpunt aan de andere kant. Met hard samenwerken en een hoop positiviteit de wedstrijd uitgespeeld met maar twee doelpunten verschil.

 

Juve – Real (uitslag; Heel belangrijk)

Iedereen realiseerde dat dit de zogenaamde zes-punten wedstrijd was (weer een cliche). Alle energie uit de vorige wedstrijd meegenomen maar ook het geleerde; direct druk zetten op de tegenstander en dring ze terug op eigen haft en… Het werkte; op het middenveld met vereende krachten de bal veroverd snel de diepte gezocht en de snelheid van buitenspeler Fency benut..GOAL. Strak in het hoekje. De blijdschap kwam wat later omdat de sommige spelertjes niet besefte wat er was gebeurd, Juve stond voor. Iedereen ging er vol voor om de winst te behouden en de wedstrijd over de streep te trekken. Echter twijfel sloeg toe in de ploeg, voorsprong verdedigen of op de aanval voor de twee nu. En…twijfel is nooit goed…uitgerekend de zoon van de trainer van Juve maakte gelijk voor Real (geen dansje deze keer gelukkig). Super dat Juve het kopje niet liet hangen maar gesteund door het publiek nog een keer voor de winst ging. De scheids(moet iemand de schuld geven hih) floot wel erg snel voor het einde van wedstrijd.

 

Juve – Barca (uitslag; niet belangrijk)

Twee wedstrijden in de benen, de Zon stond hoger en straalde hitte op het kunstgrasveld, de teleurstelling nog niet verwerkt en dan optreden tegen een topploeg. De tactiek zit steeds meer en meer in de hoofdjes van Juve en lieten zich niet gek maken door een paar snelle en technische spelers van Barca. Elkaar aanmoedigend heeft Juve Barca zo ver gekregen dat men gefrustreerd raakten en wijzigen hebben moeten doorvoeren. Een regelrechte winstpunt voor Juve. Konden daardoor niet een aantal tegendoelpunten voorkomen. De dag duurde een helft te lang, de krachten vloeide weg en limonade lonkte. Het zijn harde lessen maar iedereen baalde dat de volgende ronde pas over vier weken is namelijk Juve is op koers voor Revanche!

 

René & Thomas

 

 


Terug naar de vorige pagina.