RKDEO verliest terecht in De Kwakel

zondag, 13 mei, 2018 - 23:46

 

Meer foto’s kijk hier

 

De laatste competitiewedstrijd, thuis tegen VUC, was alweer 3 weken geleden. De door de KNVB ingeplande competitiestop heeft RKDEO 1 geen goed gedaan. Het spel en het resultaat in een tussentijdse oefenpot tegen hoofdklasser RKAVV (3-3) gaven de hoop dat bij de competitiehervatting tegen KDO de vertrouwde kwaliteit getoond zou kunnen worden, die ons vlaggenschip tot 3 weken geleden nog titelkandidaat had laten zijn. Niets bleek minder waar vandaag. In misschien wel de aller slechtste wedstrijd van het seizoen mocht niet gemopperd worden dat KDO slechts 1x wist te scoren. Dat bleek wel voldoende om RKDEO met een nederlaag naar huis te sturen.

In de startopstelling ontbrak vaste waarde Jari Seffelaar, wegens een blessure. Bij gebrek aan een reservedoelman had Seffelaar wel een keeperstenue aangetrokken. RKDEO probeerde vanaf de start haar verzorgde combinatiespel op de grasmat te leggen, maar deed dat in een te traag tempo en ronduit slordig. KDO als gastheer wist veel beter hoe het met haar hobbelige hoofdveld om moest gaan en sloeg voortdurend het middenveld over om de bal in de diepte op de snelle spitsen te sturen. Dat leverde de nodige dreiging op in de eerste 45 minuten. Een aantal maal lag doelman Dennis Hendriks goed in de weg bij inzetten vanaf de rand 16 meter. In de 35e minuut leek ook Hendriks geklopt toen KDO speler Van Rijn vrij gespeeld werd, maar nu eindigde de inzet op de lat. Het enige serieuze wapenfeit van de kant van RKDEO in de eerste helft kwam op naam van aanvoerder Rob van Hagen die na een corner en een overstapje vanaf een meter of 15 hard inschoot, maar nu kon de KDO doelman Oudshoorn met veel moeite nog redden. In het laatste kwartier voor rust werden er in de aanvalsopbouw zoveel slordigheden begaan, dat KDO wel erg makkelijk een nieuwe dreigende aanval op kon zetten. Met enig kunst- en vliegwerk werd in die fase de rust gehaald met 0-0.

Na de thee kon het alleen maar beter gaan. Maar dat deed het niet. Ook nu werd er veelal slordig uitverdedigd en opgebouwd. Nu sloeg KDO, dat verbaasd moet zijn geweest over zoveel cadeautjes, wel snel toe. Na balverlies in de opbouw aan de rechterzijde kon spits Van Rijn in de 53e minuut na een steekpass in stelling gebracht worden en dit keer faalde hij vrij voor Hendriks niet en schoof de verdiende 1-0 binnen. Ook daarna bleef KDO de meest dreigende ploeg, vaak geholpen door onze eigen fouten, en leek in de 67e minuut ook de voorsprong uit te bouwen. Uit een corner werd ingekopt door Sven Vlasman maar de bal eindigde op de lat en kon daarna nog tot 2x toe binnen gewerkt worden door Matthijs van Rijn, maar ook dat werd ternauwernood voorkomen. RKDEO wilde daarna wel maar was toch vooral onmachtig.

Linkerspits Alexis Koutsis was actief en energiek, Hayden Bergen daarentegen had het zwaar op rechts en werd gewisseld. Rick de Bruijn kwam binnen de lijnen en bracht wel wat meer power vanaf de linkerflank , maar het leverde nog weinig uitgespeelde kansen op. Die kwamen er nog wel in de laatste 20 minuten. Coach Struijs bracht Sam Ruinard in de ploeg als extra middenvelder en haalde verdediger Twan Greeve naar de kant. Dat bracht eindelijk het overwicht waar al zo lang op gewacht werd. Kansen kwamen er nu ook. Tommy Simonis kon in de 76e minuut inschieten maar via een KDO been caramboleerde de bal net naast. Drie minuten later werd weer Simonis na een prima lopende aanval vrijgespeeld vlak voor de KDO doelman maar zag ook nu zijn inzet via een KDO been op wonderbaarlijke wijze nog naast de paal glijden.

Kort voor tijd vonden beide ploegen toch nog het net. Maar in beide gevallen werd de treffer afgekeurd. In de 86e minuut scoorde KDO in buitenspelpositie, een minuut later wist Simonis bij de 2e paal wel te scoren, maar had scheidsrechter Lit daarvoor een overtreding van Rob van Hagen gezien. Ondanks verwoede pogingen kwam er geen verandering meer in de stand. KDO won verdiend met 1-0 van een onherkenbaar matig RKDEO. GDA won de op papier lastige uitwedstrijd bij DOSR en is nu tot op 1 punt genaderd. Toch heeft RKDEO met een thuiswedstrijd tegen het al gedegradeerde Alphen en een uitwedstrijd bij HVV de regie zelf in handen om zich te plaatsen voor de nacompetitie. Het is nu zaak om ons te herpakken en vooral de koppies op te frissen. Want alleen als team, met alle kwaliteiten die we aan boord hebben, kunnen we dit mooie seizoen een passend einde gaan geven. Wie zou dat niet willen?

 

RKDEO Razende Reporter
© Pieter Goedbloed

 

De wedstrijdstatistieken
KDO – RKDEO  1-0 (0-0)

53. Hoving 1-0


Scheidsrechter: D. B. Lit

Gele kaarten: van Rijn (KDO), de Koning, Prieto, Rosini (allen RKDEO)

 

Opstellingen
KDO: Oudshoorn, Lingeman, Kortenhorst, Kas, Smits, Vlasman, Stevens (71. Plasmeijer), Joeri Stange, van Rijn (83. Kok), Hoving, Jesse Stange (88. Verbruggen)

RKDEO: Hendriks, De Koning, Kuipers, Greeve (78. Ruinard), Rosini, Paats, Van Hagen, Prieto, Bergen (70. De Bruijn), Simonis, Koutsis

 

Toeschouwers: 150

 

De uitslagen van 13 mei 2018:

KDO – RKDEO                  1-0

TAC’90 – Teylingen           6-2

Alphen – ROAC                 0-1

Laakkwartier – Pancratius  5-1

DOSR – GDA                    0-3

HVV – DSOV                     0-4

VUC – Foreholte               5-0

 

De stand na 13 mei

DSOV                              24-53

VUC                                24-53

RKDEO                            24-43

GDA                                24-42

TAC’90                            24-39

Teylingen                         24-35

DOSR                              24-34

Pancratius                        24-32

ROAC                               24-32

KDO                                 24-32

Laakkwartier                     24-22

Foreholte                          24-21

HVV                                 24-20

Alphen                             24-11

 

 

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.