RKDEO breekt pas laat door de opgetrokken stelling van Alphen heen.

zondag, 20 mei, 2018 - 23:35

 

Meer foto’s kijk hier

 

Na ongeveer vijf minuten werd al duidelijk dat Alphen niet naar Nootdorp was gekomen om punten te pakken, maar om de schade zo beperkt mogelijk te houden en niet met dubbele cijfers terug gestuurd te worden naar Alphen aan den Rijn. Het spel speelde zich nagenoeg de hele wedstrijd af op de helft van Alphen. De vraag was niet of RKDEO de score zou openen, maar wanneer. Door veel acties van RKDEO van individuele spelers, die tegen een woud van oranjehemden aanliepen, bleef het eerste doelpunt lang uit.

Na een fors aantal halve en bijna kansen en dito corners is het Hayden Bergen die na een fraai opgezette aanval in minuut 41 de score opent. Alphen heeft in de eerste helft welgeteld één kans, die vanwege het ontbreken van samenspel om zeep wordt geholpen. De 1 – 0 is ook de ruststand.

Na de thee is het beeld niet anders dan in de eerste helft met dien verstande dat het spel zich nu voor 95 procent vanaf de tribune gezien op de rechter helft van het veld in plaats van de linker helft af speelt. In minuut 50 schiet Haydn Bergen met een vlammend schot van links de bal in de rechter bovenhoek van het doel, 2 – 0. In minuut 55 schiet Tommy Simonis na een voorzet van Richard de Koning van rechts de 3 – 0 binnen. Met het veelvuldig opkomen van Richard op rechts tot de achterlijn weet Alphen geen raad. In minuut 58 wordt Alex Koutsis gewisseld voor Rick de Bruijn en Sander Kuipers voor Sam Ruinard. Een gouden greep blijkt al snel, na één minuut in het veld brengt Rick de stand op 4 – 0. Halverwege de tweede helft krijgt Alphen door onachtzaamheden van de verdediging van RKDEO nog twee kansjes op een tegentreffer.

Bij RKDEO wordt in minuut 70 Chris Nieuwpoort voor Tommy Simonis in het veld gebracht. In minuut 73 brengt Rick de Bruijn de stand op 5 – 0 door een fraaie aanval door het midden. In minuut 84 scoort Donny Paats door een fraaie actie van Sam Ruinard de zesde en laatste treffer van de dag. Vervelend dat de scheidsrechter nog een overigens terechte gele kaart moet trekken voor de aanvoerder van Alphen wegens commentaar op zijn leiding.

Een woord van lof voor de uitstekende leidsman van vanmiddag, de heer Van Dijk, die nagenoeg alles zag en liet doorspelen waar het kon en floot waar het nodig was en inzag dat de drinkpauzes in zowel de eerste als de tweede helft, gezien het spelbeeld geen aanleiding vormde tijd bij te trekken.

Door deze uitslag, zonder tegentreffers, die het vertrouwen in eigen kunnen herstelt, heeft RKDEO, mede gezien de resultaten in de andere wedstrijden in de tweede klasse C zich definitief geplaatst voor de nacompetitie om een plaats in de eerste klasse. Hoe deze nacompetitie er uit gaat zien is nog niet bekend, omdat een aantal ploegen in de eerste klasse het volgend seizoen kiest voor de zaterdag competitie, waardoor er plaatsen vrij vallen in de eerste klasse. Ons wacht dus nog een toetje. Het schema van de nacompetitie wordt geplaatst op de website van RKDEO.

Volgende week speelt RKDEO haar laatste wedstrijd in de reguliere competitie tegen HVV aan de Van Hogenhoucklaan in Den Haag. HVV speelt nog voor directe handhaving in de tweede klasse, voor RKDEO is het de opmaat naar de nacompetitie.

 

RKDEO Razende reporter

© Henk Hoogweg.

 

De wedstrijd statistieken:

RKDEO – Alphen 6-0 (1-0)

Scoreverloop: 41. Hayden Bergen 1-0, 51. Hayden Bergen 2-0, 55. Tomas Prieto 3-0, 59. Rick de Bruijn 4-0,74. Rick de Bruijn 5-0, 84. Donny Paats 6-0.

 

De opstellingen:

RKDEO: Hendriks, de Koning, Kuipers (58. Ruinard), Greeve, Rosini, Prieto, Bergen, Simonis (67. Nieuwpoort), van Hagen, Koutsis (58. De Bruijn).

Alphen: R. de Vries, M. Boer, Yagoubi, Egberts, S. van Klaveren (M. de Vries), Moors, D. Boer, de Lange, Fernane (Koepijanov), Mansoor, B. van Klaveren (Wolters).

 

Scheidsrechter: Dhr. K. van Dijk.

Gele kaarten: Moors (Alphen)

Toeschouwers: 200

 

De uitslagen van 20 mei 2018

RKDEO – Alphen             6-0

Teylingen – VUC             4-3

GDA – Pancratius            2-1

Foreholte – DOSR           2-0

DSOV – TAC’90               1-1

ROAC – Laakkwartier       0-0

KDO – HVV                      1-3

 

De stand na 20 mei 2018

DSOV                                25-54

VUC                                  25-53

RKDEO                              25-46

GDA                                  25-45

TAC’90                              25-40

Teylingen                           25-38

DOSR                                25-34

ROAC                                25-33

Pancratius                         25-32

KDO                                 25-32

Foreholte                          25-24

Laakkwartier                     25-23

HVV                                 25-23

Alphen                             25-11

 

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.