RKDEO wint Delftse 16-23 Competitie

woensdag, 23 mei, 2018 - 23:46

 

Voor het 2e jaar op rij stond RKDEO in de finale van de Delftse 16-23 jaar Competitie. Dit toernooi dat jaarlijks georganiseerd wordt, is met de toevoeging van clubs als DWO, Wilhelmus, Laakkwartier en Vredenburch de Delftse regio eigenlijk al een tijdje ontgroeid. In totaal streden 16 clubs met spelers uit de leeftijdscategorie dit seizoen om de titel, maar de essentie is dat jeugdspelers kunnen wennen aan voetbal op seniorenniveau. Maar goed, als er dan toch wat te winnen valt, willen we die kans bij RKDEO ook niet laten lopen. Want ook leren winnen hoort bij opleiden. Verrassend genoeg was het Rijswijkse Vredenburch de tegenstander in de finale. Verrassend omdat halve finale tegenstander Wippolder vooraf door iedereen sterker ingeschat werd. Maar toch was het debutant Vredenburch dat, na winst via strafschoppen, de finale avond op het complex van SEP in Delft bereikte. RKDEO rekende af in de halve finale met 2017 winnaar Laakkwartier.

Na de aftrap pakte RKDEO gelijk het initiatief maar probeerde Vredenburch met veel energie en fysiek zich te verdedigen en kwam heel af en toe via de linkerflank tot iets aanvallends. In de 7e minuut eindigde een als voorzet bedoelde vrije trap van de Rijswijkers vanaf die linkerflank zelfs op de buitenkant paal. RKDEO herpakte zich en was vanaf de flanken steeds erg dreigend. En in de 16e minuut was het ook raak. Quincy Tjaden speelde de op de rechterflank mee opgekomen Izzy Rosini op de juiste snelheid aan, die vervolgens vanaf de achterlijn de bal voorzette richting 1e paal. Daar was spits Tommy Simonis op tijd in positie om de bal in 1 keer binnen te volleren. Een fraaie aanval en een fraai doelpunt: 1-0.

Vredenburch leek te denken dat er nog een schep energie bij moest, want in de 18e minuut was het Collin van der Meer die RKDEO middenvelder Dion van Duijn wel heel onbesuisd onderuit schoffelde. Tommy Simonis kwam aan Van der Meer boos vragen waar dat voor nodig was, maar Van der Meer beantwoordde de vraag met een kopstootbeweging. Scheidsrechter Ruben de Groot die er vlak bij stond, kon niet veel anders doen dan de Rijswijker met rood naar de kant sturen. Daarmee was de wedstrijd ook gelijk echt gespeeld. Was RKDEO tegen 11 Vredenburch spelers al duidelijk de bovenliggende partij,  dat was het tegen 10 natuurlijk helemaal. De rest van de wedstrijd werd feitelijk gespeeld op de helft van Vredenburch, waar onze beloften het zich wel kwalijk mochten nemen dat er te weinig goals gescoord werden vanavond. Vlak voor rust lukte dat wel toen Hayden Bergen vanaf links naar het centrum dribbelde, Tommy Simonis in de voeten speelde en de bal vervolgens keurig terug net achter de Vredenburch defensie. Net voor de keeper kon Bergen de bal over hem heen wippen, die vervolgens netjes over de lijn hobbelde. Ook dit was een fraai opgezette aanval met een mooie afronding. Zo werd er gerust met 2-0.

Na de pauze bleef het spelbeeld ongewijzigd. Een stortvloed aan aanvallen van RKDEO, Vredenburch dat in balbezit alleen maar de bal naar voren joeg waar de RKDEO verdediging met de uitblinkende aanvoerder Sander Kuipers aan het hoofd de bal weer opving om weer een nieuwe aanval op te starten. Heel veel dreiging, halve kansen en hele kansen, maar slechts 1 doelpunt voor RKDEO waar tot de 86e minuut op gewacht moest worden. Tomas Prieto zette met een steekbal Hayden Bergen vrij voor de Vredenburch doelman. Bergen was met zijn snelheid eerder bij de bal, omspeelde de sluitpost en schoof de 3-0 binnen. Kort daarna maakte een Vredenburch speler nog een overtreding tegen RKDEO doelman Gino Epskamp en ontving daarvoor geel en een heftig protesterende teamgenoot ontving eveneens geel en vervolgens rood. Scheidsrechter De Groot vond het na exact 90 minuten wel genoeg en floot af.

Een zeer dominant en volwassen spelend RKDEO was met 3-0 veel te sterk voor Vredenburch en mocht als winnaar van Delftse 16-23 Competitie een trofee, een schaal en bloemen in ontvangst nemen uit handen van de organisatie. Heel veel jeugdspelers en jonge senioren hebben dit seizoen weer samengespeeld en ook iedere wedstrijd laten zien hoeveel talent we in onze gelederen hebben. Leuk dat die ervaring nu dit seizoen ook afgesloten kon worden met het winnen van deze competitie. Onze felicitaties voor coach Wesley Epskamp en zijn staf en alle spelers die dit seizoen een aandeel in dit succes hebben gehad. Nu al benieuwd naar de volgende editie….

 

RKDEO Razende Reporter
© Pieter Goedbloed

 

Opstelling RKDEO:

Epskamp, Rosini, Kuipers, Van der Harst, Simic (81. Bartelink), Prieto, Tjaden, Van Duijn(75. Hofland), Bergen, Simonis (75. Krul), Koutsis

Toeschouwers: 300

 

 

 

 

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.