RKDEO 1 wint simpel bij HVV en gaat positief de nacompetitie in

zondag, 27 mei, 2018 - 22:37

 

Meer foto’s kijk hier

 

Vandaag stond de laatste competitieronde in de 2e klasse C op het programma. Na de uitslagen van vorige week was al duidelijk dat RKDEO de nacompetitie voor promotie naar de 1e klasse bereikt had. Tegenstander HVV had vandaag nog een kleine kans om nacompetitie voor behoud in deze 2e klasse te ontlopen. Dan moest Foreholte op bezoek bij Alphen puntverlies leiden en de thuisploeg winnen van ons vlaggenschip. Dat heeft er vandaag geen moment ingezeten. RKDEO wist het enorme veldoverwicht in een 1-4 overwinning uit te drukken. En gaat daarmee positief gestemd de nacompetitie in.

In de basisopstelling bleven vaste middenvelders Donny Paats en Tomas Prieto aan de kant, waarschijnlijk i.v.m. kaartenlast. Ook linksachter Izzy Rosini ontbrak wegens vakantie en Jari Seffelaar stond aan de kant met blessureleed. Er waren daarom nu basisplaatsen voor routiniers Rick de Bruijn en Sam Ruinard en de naar Oliveo terugkerende Guy Luscuere. Er werd gespeeld op het 2e (kunstgras) veld van HVV, omdat er op het hoofdveld cricket gespeeld werd. RKDEO startte voortvarend, liet de bal goed rondgaan en creëerde al in het 1e kwartier drie 100% kansen om de score te openen.  Bij schoten van Tommy Simons en de daarop volgende rebound voor Guy Luscuere lag HVV doelman Daniel Voskamp goed in de weg, dat gebeurde ook bij een enorme poeier door Tommy Simonis vanaf een meter of 20 en ook een inzet van Rob van Hagen na een overstap uit een corner werd nog net van de doellijn gewerkt.

Na 15 minuten was het wel raak. Een corner werd nu kort genomen, Alexis Koutsis gaf een goede voorzet en voor het doel was het Rick de Bruijn die de bal met het hoofd naar de verre hoek stuurde, de verdiende 0-1. Heel af en toe probeerde HVV tot wat aanvallend werk te komen, maar erg dreigend was dat niet. RKDEO bleef zoeken naar een goal maar miste wat halve kansen. In de 30e minuut was het plotseling HVV dat tot scoren kwam. Stefan Roos haalde op rechts de achterlijn en trok de bal terug richting de penaltystip waar Tommie Steens diverse RKDEO verdedigers te snel af was en binnenschoot en dus stond het ineens 1-1. RKDEO wilde snel orde op zaken stellen en begon weer met een omsingeling. Sander Kuipers trok mee naar voren, zette een 1-2 op met Tommy Simonis, kreeg de bal terug achter de HVV defensie en leek te gaan scoren, maar botste op de uitgelopen doelman Voskamp. Een hele nare botsing want Voskamp werd na ca. 10 minuten van het veld gedragen op een brancard en in de loop van de 2e helft afgevoerd met een ambulance, naar later bleek met een gebroken scheenbeen. Aangezien HVV geen reservedoelman beschikbaar had, trok speler Joppe van der Bruggen de keepershandschoenen aan. Sander Kuipers probeerde het nog wel even, maar moest er ook voor de rust nog af. Quincy Tjaden was zijn vervanger. Met een kwartier vertraging werd de rust bereikt met 1-1.

 

Na de pauze stond Dennis Sliedregt, doelman van het 2e elftal in het doel, als vervanger van Dennis Hendriks. De 2e helft toonde weer een oppermachtig RKDEO dat echter weer moeite had om het doel te vinden. Het duurde nu tot de 63e minuut. Nu was het de actieve Alexis Koutsis die vanaf links naar binnen trok, snel en handig 2 HVV verdedigers de baas was en schoot waar Van der Bruggen de inzet met de benen wilde stoppen, maar daar niet in slaagde, 1-2. Zeven minuten later was het weer raak, Hayden Bergen dribbelde met bal vanaf rechts door het strafschopgebied en schoot vanaf een meter of 13 op het doel, waar Van der Bruggen nu wel de handen gebruikte maar de bal er ook door heen liet glippen. Zo stond het 1-3 en was de wedstrijd wel gespeeld. HVV creëerde werkelijk niets meer en RKDEO bleef wel aanvallen opzetten, maar het heilige vuur was er ook een beetje uit. De sterk spelende Rick de Bruijn ging er een kwartier voor tijd nog uit en maakte plaats voor Chris Nieuwpoort.

Halve kansen waren er nog genoeg maar het was wachten tot de 90e minuut voor nog een doelpunt. Inval doelman Sliedregt trapte de bal na een terugspeelbal naar voren en vond de volledig vrijstaande Quincy Tjaden die met een prima steekbal de op volle snelheid liggende Alexis Koutsis lanceerde. Die haalde goed uit en liet de HVV inval-doelman nu wel echt kansloos. Daarmee kwam de 1-4 eindstand in de boeken (er was geen scorebord).

RKDEO deed dus haar sportieve plicht, maar door de overwinning van Foreholte was HVV sowieso al veroordeeld tot een ongewenst P/D nacompetitie-toetje. Zo’n zelfde toetje, maar dan met een heel ander uitgangspunt staat ons vlaggenschip nu te wachten. Met 8 ploegen die zouden strijden om 4 plaatsen in de 1e klasse leek een eenvoudige nacompetitie-slot eenvoudig te plannen voor de KNVB. Maar eenvoudig wordt het vooralsnog niet. RKDEO gaat eerst op bezoek bij het Rotterdamse GLZ Delfshaven, de nr. 2 van de 2e klasse D. Als die wedstrijd gewonnen wordt, volgt er een 2e knock-out finale tegen een nog onbekende tegenstander. Als dat duel gewonnen wordt, volgt er nog een finale. Tsja…hoe moeilijk kan je het maken. Maar we beginnen vol goede moed en we mogen uit dit hele seizoen genoeg zelfvertrouwen meenemen om er vol voor te gaan. Nadat gisteren JO19-1 het goede voorbeeld gaf met het kampioenschap in de Hoofdklasse (grote klasse boys!), snakken we allemaal naar nog een feestje….

 

Rest ons Daniel Voskamp van HVV veel sterkte toe te wensen in zijn herstel. DSOV dat vandaag gelijk speelde, werd kampioen nadat VUC ook vandaag weer verloor, thuis nog wel van KDO. Onze felicitaties zijn dus voor DSOV uit Vijfhuizen. Succes in de 1e klasse mannnen! Ook wensen we Laakkwartier en HVV  succes in de komende nacompetitie met een aantal 3e klassers om behoud in de 2e klasse te realiseren.

 

RKDEO Razende Reporter
© Pieter Goedbloed

 

De statistieken:
HVV – RKDEO 1-4 (1-1)
Scoreverloop: 15. Rick de Bruijn 0-1; 30. Tommie Steens 1-1; 63. Alexis Koutsis 1-2; 69. Hayden Bergen 1-3; 90. Alexis Koutsis 1-4

De opstellingen:

HVV: Voskamp (42. Donker), E. Janssen, D. Janssen (46.Kranendijk), Tsjin Asjoe, Davidson, Jongmans, Van der Bruggen, Akerboom, Roos (46. Noordhoek Hegt), Van den Broek, Steens
RKDEO: Hendriks (46. Sliedregt), De Koning, Kuipers (45. Tjaden), Greeve, De Bruijn (75. Nieuwpoort), Ruinard, Van Hagen, Luscuere, Bergen, Simonis, Koutsis

Scheidsrechter: dhr. B.A. van der Spoel

Gele kaarten: Tjaden (RKDEO)
Toeschouwers: 200

 

De uitslagen van 27 mei 2018

HVV – RKDEO                1-4

TAC’90 – ROAC              2-3

Alphen – Foreholte         0-2

Laakkwartier – GDA       3-0

Pancratius – Teylingen    4-4

DOSR – DSOV                1-1

VUC – KDO                    3-4

 

De eindstand 2017-2018

DSOV                                26-55 K

VUC                                  26-53 P2

RKDEO                              26-49 VP1

GDA                                  26-45 P3

TAC’90                              26-40

Teylingen                           26-39

ROAC                                26-36

DOSR                                26-35

KDO                                  26-35

Pancratius                          26-33

Foreholte                           26-27

Laakkwartier                      26-41 NC

HVV                                  26-23 NC

Alphen                               26-11 D

 

 

 

 

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.