RKDEO seizoen eindigt bij GLZ DELFSHAVEN

zondag, 3 juni, 2018 - 22:07

 

Meer fot’s kijk hier

 

Na een aantal seizoenen vooral in de onderste heft van de 2e klasse gebivakkeerd te hebben, heeft RKDEO 1 dit seizoen vanaf de eerste wedstrijd aanspraak mogen maken op promotie naar de 1e klasse. Een niveau waarop het met de voetballende kwaliteiten in de selectie ook niet zou misstaan. Na het verlies tegen titelconcurrent VUC, 4 wedstrijden voor het einde, was het duidelijk dat dit alleen nog via de nacompetitie gerealiseerd kon worden. De KNVB bedacht voor dit nacompetitie-toetje een vreemde opzet waarin van eerlijkheid op voorhand al niet te spreken viel. RKDEO mocht vandaag in een uitwedstrijd bij GLZ Delfshaven proberen de volgende ronde te bereiken. De Rotterdammers, de gedoodverfde kampioensfavoriet uit de 2e klasse D, moesten vorige week op de laatste speeldag de titel aan Groeneweg laten.

RKDEO kon met nagenoeg de vertrouwde opstelling van de laatste maanden aantreden. Alleen Sander Kuipers had nog te veel last van zijn botsing van vorige week zondag met HVV doelman Voskamp om te kunnen spelen. Daarentegen was Jari Seffelaar weer terug na een enkelblessure. Vanaf de aftrap maakte ons vlaggenschip op het kunstgras  van GLZ een nerveuze indruk. Ballen die van de voeten sprongen en misverstanden in de passing. GLZ had daar duidelijk minder last van en combineerde makkelijk. Het 1e gevaar kwam echter van onze, vandaag in het blauwe uittenue gestoken, mannen. De eerste echt goed lopende aanval bracht de bal op de rechterflank bij Hayden Bergen, die een prima voorzet afleverde. Spits Tommy Simonis kon de bal wel raken maar niet goed genoeg en de inzet ging over.

Het antwoord van de gastheren kwam ook snel. Een minuut later leverde de linkerspits een voorzet af, die ex-prof Nourdin Boukhari bij de 1e paal intikte, maar Dennis Hendriks stopte de inzet goed en wist ook de rebound knap te pareren. Qua kansen ging het op- en neer.  In de 13 e minuut een reuzenkans voor RKDEO toen Hayden Bergen na een steekbal van Tomas Prieto op snelheid richting GLZ doelman Unal Bayka kon en de meegelopen Tommy Simonis oversloeg om zelf met buitenkant rechts de verre hoek op te zoeken. De inzet ging naast. Een verkeerde keuze. Weer 5 minuten later was het opnieuw Dennis Hendriks die de openingstreffer voorkwam door een kopbal uit een hoekschop onder de lat vandaan te boksen. Achterin oogde het niet erg solide en dat bleek in de 20e minuut dubbel en dwars want met een simpele 1-2 door ons defensiecentrum werd Raymillo Delba in stelling gebracht en die scoorde nu wel met een diagonale schuiver: 1-0.

Daarna was het met de aanvallende intenties van de ploeg uit Delfshaven wel gedaan. De thuisploeg trok zich terug, liet het initiatief overwegend aan RKDEO en gokte op de counter. Het spel van RKDEO was te sloom en slordig om echt veel kansen te creƫren, maar in de 29e minuut leek de gelijkmaker toch in de maak. Via een GLZ been kwam de bal bij Donny Paats die vanaf links richting doelman Bayka kon opstomen. De inzet van Paats met links werd door Bayka gestopt en de terugspringende bal kwam voor de voeten van Tommy Simonis maar zijn schot smoorde in een woud van GLZ benen.

Gezien de verhoudingen op het veld hoefde er met een 1-0 achterstand nog geen paniek te zijn. Maar helaas werd nog voor de rust de ellende groter. In de 38e minuut speelde Richard de Koning de bal onder druk van een GLZ aanvaller terug op doelman Hendriks die hem klemvast pakte. De uitstekend leidende arbiter Straver kon niets anders dan een vrije trap geven op een meter of 6 van de doellijn. GLZ pakte het halve cadeautje goed uit, want na een tikje opzij schoot Nourdin Boukhari dwars door de RKDEO muur op de doellijn de 2-0 binnen. Zonder verdere opwinding werd de rust bereikt.

Om nog vooruitzicht te hebben was een snelle tegentreffer nodig. En die kwam er ook. RKDEO zette de gastheren na de pauze gelijk de duimschroeven aan en verdiende wat vrije trappen. In de 50e minuut nam aanvoerder Rob van Hagen een van die vrije trappen snel en draaide de bal achter de GLZ defensie waar verdediger Richard de Koning met het hoofd er snel bij was en de bal prima binnen kopte, 2—1. Met nog 40 minuten te spelen een hoopgevende stand.

Het offensief hield nog even aan maar luwde na een kwartier wat en toen sloeg GLZ weer toe. Vanaf de achterlijn werd de bal hoog voorgebracht, Dennis Hendriks duwde hem voor de lat weg maar de bal viel voor de voeten van de volledig vrij staande Boukhari die vanaf een meter of 5 eenvoudig de 3-1 binnen kon schuiven. Een flinke domper. Toch probeerde ons vlaggenschip om de aansluitingstreffer te maken. GLZ leunde weer achterover en hield de ruimte op de flanken klein. Het was moeilijk om er doorheen te komen. In de 68e minuut scheerde een directe vrije trap van Rob van Hagen over de muur maar ook net over de lat en in de 70e minuut was er een grote kans voor Hayden Bergen die na een voorzet van Richard de Koning  bij de 2e paal wel inschoot maar veel te hoog.

Trainer Struijs besloot routine binnen de lijnen te brengen: in de 75e minuut kwamen Sam Ruinard en Rick de Bruijn er bij  en gingen Jari Seffelaar en Richard de Koning er af. In de 81e minuut leek het toch te gebeuren. De meegekomen Twan Greeve legde de bal vanaf de achterlijn terug op Rob van Hagen maar zijn inzet werd van de lijn gehaald en uit de rebound leek Tommy Simonis te kunnen scoren maar werd het schot ook nog net geblokt. Af en toe moest er ook nog opgepast worden voor lepe uitvallen van GLZ, maar dat lukte nog wel.

In de 83e minuut kwam Luuk Goedbloed, na een compleet seizoen van blessureleed, met 1 training in de benen er nog bij en Tomas Prieto ging naar de kant. Met vier aanvallers werd het alles of niets. En het werd het laatste. Echte kansen kwamen er niet meer. En toen Boukhari in de 93e minuut een door Dennis Hendriks weggetrapte bal oppikte en hem vanaf ca.30 meter over hem heen in het verlaten doel schoot was het RKDEO-lot bezegeld, 4-1. Vanaf de aftrap deed Tommy Simonis nog iets moois, want hij verraste met een schot van zo’n 45 meter de GLZ doelman die op de rand van de 16 meter stond. Het was een mooie 4-2 voor de statistieken. En dus kwam op deze manier seizoen 2017-2018 ten einde. Want een thuisduel om de schade te repareren, dat zou toch wel zo eerlijk zijn na een lang seizoen, is ons niet meer gegund. Het is niet anders.

 

Conclusies:
- mooi dat we zo’n goed seizoen hebben gedraaid, met een erg jonge ploeg met veel eigen opgeleid talent
- jammer dat we ons op de beslissende momenten niet in de beste vorm hebben kunnen tonen en de verdiende beloning niet hebben kunnen pakken
- jammer dat trainers Struijs, Epskamp, Lodder en keeperstrainer Van der Kooij niet door gaan met hun goede werk, bedankt mannen!
- met wat nieuwe gezichten in de selectie, zeker afkomstig uit de eigen jeugdopleiding, gaan we volgend seizoen een nieuwe poging doen in de 2e klasse

 

RKDEO Razende Reporter
© Pieter Goedbloed

 

De statistieken:
GLZ Delfshaven – RKDEO   4-2 (2-0)
20. Delba 1-0; 38. Boukhari 2-0; 50. De Koning 2-1; 61. Boukhari 3-1; 93. Boukhari 4-1 94. Simonis 4-2

 

Opstellingen:
GLZ Delfshaven: Bayka, Gogtas, van der Ende, Kilic, Tarifit, El Bahri,  Koseoglu, Sakar, Delba (81. Kahriman), Ozturk (89. Varela Pareira), Boukhari
RKDEO: Hendriks, De Koning (75. De Bruijn), Seffelaar (75. Ruinard), Greeve, Rosini, Prieto (83. Goedbloed), Van Hagen, Paats, Bergen, Simonis, Koutsis

 

Scheidsrechter: dhr. J.G. Straver, assistenten: dhr. B.Q. van Lith, R.M. Warring 
Gele kaarten: Delba, Sakar (beide GLZ Delfshaven)

Toeschouwers: 300

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.