Finaledag Nikies Champions League

maandag, 2 juli, 2018 - 09:06

 

Dit jaar ouder-kind dag en DEO-dag gecombineerd op 1 dag en wel op zaterdag 16 juni. Sinds ruim veertig jaar niet met Pinksteren deze keer. Een gezellige familiedag met vele activiteiten. Traditioneel op DEO-dag in de pauze de finalewedstrijden van de Champions League, waar we allen de afgelopen weken naar uitgekeken hebben. Het is heerlijk weer, het zonnetje schijnt . Gaat koploper Barcelona er vandoor met de cup met de grote oren of toch nog een verrassende ontknoping van runner up Chelsea? De spelers hebben er erg veel zin in maar ook de ouders, grootouders, verzorgers, familie en vrienden, want de opkomst was weer geweldig. Niets is zo geweldig om de kleine sterspelers te zien voetballen in die mooie tenues. Scheidsrechters Jay Pithai, Lucas Oostveen en Kai Westerkamp hadden vandaag de leiding. De wedstrijden werden opgeluisterd met commentaar van Dick den Hollander.

 

Zie hieronder de verslagen van de trainers.

 

Real Madrid

Eindelijk het was zover. Maanden van trainen, wedstrijden spelen, aangepaste voeding en fit blijven. De finale, strijd om de 5e en 6e plek. Gespannen en stuiterend liep de kleedkamer van Real Madrid vol. Omkleden en klaar maken voor onze laatste wedstrijd. We zouden het zwaar krijgen tegen Juventus. Een zeer professionele ploeg wat ook voor de winst zou gaan.

 

Opstelling: Mees, Elija, Ruben, Georgies, invallers Lisa en Xavi. Onze vaste basis spelers Niels en Audrey waren helaas afwezig.

 

Na een fantastische opkomst lopend naar het hoofdveld, ik schat 123673 supporters dus een vol stadion, begonnen we aan een imponerende wedstrijd. De eerste helft bleef het 0-0 waardoor de spanning alleen maar groter werd. Ik kon niet coachen door alle herrie van onze supporters. Tijdens de rust even opfrissen en elkaar oppeppen.Al snel in de 2e helft kwamen we door 2 geweldige doelpunten voor. 10 minuten voor tijd werd het zelfs 3-0. Juventus maakte nog 3-1. Het eindsignaal klonk en Real kon feest gaan vieren. Iedereen had maximaal inzet getoond. Met dank aan onze invallers Lisa en Xavi. Nog even de medailles, bloemen en bal ophalen en het zat er op. Ik heb genoten van het geweldige seizoen. Ruben gaat de Nikies verlaten en begint volgend seizoen bij de FFjes. Ruben heel veel plezier. De rest hoop ik volgend seizoen weer te zien. We gaan bouwen aan een top team en pakken volgend seizoen de beker met de grote oren. Mooie en zonnige vakantie toegewenst.

 

Marcel

 

Nb. RKDEO, dank voor de goede organisatie voor, tijdens en na de CL wedstrijden

 

Juventus

Finaledag CL Juventus – Real Madrid

 

De strijd om de vijfde plaats stond op de agenda. Traditioneel op de DEO-dag. De toeschouwers waren in grote getalen aanwezig. Mooi om te zien dat ook plek 5 en 6 kan rekenen op enthousiasme. Ik zeg altijd, zonder verliezers geen winnaars. Helaas was onze stofzuiger Adyte geveld door de waterpokken. Zijn rol werd opgepakt door Dani, een welkome vervanging. Nu was het moment om alles wat de afgelopen weken geleerd hebben in de praktijk te brengen en dat onder druk en ogen van de familie en vrienden. Juve pakte het goed op en legde het sportieve RM haar wil op. Monde niet uit in een voorsprong, welke wel verdiend was. Tweede helft, het werd een echte strijd. Uit niets bleek dat om plek vijf ging, iedereen ging nu vol voor de winst! Ondanks de tactische zet van de coach van Juve (achtste man erin), zat er een gelijkspelletje er net niet in. Met een Lach en een traan nemen wij afscheid van de CL2018.

 

Wetende dat iedereen het spannend, leuk, leerzaam vond maar bovenal met plezier heeft genoten nemen wij met trots afscheid van CL2018.

 

Thomas & Rene

 

Bayern München

De finale dag.. na de poule fase stond Bayern München op de derde plek, een zeer knap resultaat! Dit betekende dat de spelers mochten strijden om plek 3 & 4 tegen Borussia Dortmund. De spelers waren gespannen de dag, onder een fantastische entourage betraden de strijders het veld. Maar toen..

 

Vanaf het fluitsignaal ging het mis, de organisatie stond niet goed, de spelers stonden te staren naar de grote beker en binnen 2 seconden was de 1-0 gemaakt. Geen start zoals we wilden, maar het werd nog erger! Al snel volgen de de 2,3,4,5 & 6 nul. De wedstrijd liep uit op een teleurstelling. De mannen hadden zo hard gewerkt en gestreden maar het zat er vandaag niet in. De tweede helft was de controle beter, maar tot een wedstrijd kwam het niet meer. Na wat verdriet kwamen de glimlachen weer, de mannen waren 4e geworden! Kregen een medaille en een bal en hebben een top toernooi gespeeld en veel geleerd! Op naar volgend jaar.

 

Gerco

 

Borussia Dortmund

Wat een dag! Wat een dag! Het begon al in de kleedkamer. Hier lagen naast de tenue's ook nog eens BVB tasjes MET naam & lekkers. Dit was mogelijk gemaakt door Rebecca (moeder van Mika & Jena). Dit was super gaaf!. Hartelijk dank. Op het moment dat ik een flesje water wilde pakken hieruit, bleek het turbo water te zijn met nog vele andere leuke items zoals foto's.

 

Vandaag hadden we 3 afzeggers, maar ook gelukkig 3 vervangers (Thomas/Vinci & Jena). Alle nog bedankt hiervoor. Al snel was de wedstrijd tegen het goede team van Bayern München gelopen, want al snel stonden we met ruime cijfers voor. Kortom: door goed wakker te zijn hebben we prima gevoetbald en verdiende we de 3e plek in plaats van de 4e

 

Na dit resultaat werden we gehuldigd d.m.v. een roos, een medaille & een bal. Dit maakte het feest helemaal compleet. Ik bedank de spelers en ouders voor het afgelopen seizoen. Ik vond het gezellig en het contact was ook goed.

 

Het seizoen zit er op, maar ik BELOOF jullie in het nieuwe te blijven volgen ofwel ik zoek jullie nog wel keer op. (Ga de groeps-app sluiten maar bewaar de tel nr's) Nog een paar weekjes naar huis en dan als gezin lekker gaan uitrusten tijdens de vakantie.

 

Bedankt voor alles!

Peter

 

Chelsea

De finale tegen Barcelona Eindelijk was het zover en mocht de finale gespeeld worden. Er was lang naar uitgekeken en bij veel spelers was er een gezonde spanning. Wederom een geweldig onthaal en onder luid applaus het veld op. Eerst de andere wedstrijd bekijken en toen naar de kleedkamer. Onder begeleiding van spelers van het eerste elftal het veld op en iedereen was trots.

 

Het team was er klaar voor en met veel publek had iedereen er zin in. Al snel viel er een tegendoelpunt, maar Chelsea was strijdbaar. Lars maakte het eerste doelpunt en Alex 2 prachtgoals op rij vanaf de zijlijn. Het team kreeg vleugels en ook met de verdediging zat het snor. Felix, Nick en Daniek hielden de boel op slot. We gingen dan ook met 3-1 de rust in en de overwinning leek op zak.

 

De tweede helft wilde niemand keepen en gelukkig offerde Felix zich op. Barcelona bleek strijdbaar en Chelsea liet zich overdonderen. De doelpunten vlogen erin en de stemming veranderde. Ook een keeperswissel mocht niet meer baten en de teleurstelling was groot. Barcelona was toch een maatje te groot, maar wat een geweldig spannende finale was het. Na de nodige tranen was vrijwel iedereen erg blij met de medaille en bal en kon er weer gelachen en gespeeld worden op DEO dag.

 

Organisatoren bedankt voor het organiseren van de Champions League!

 

Barcelona

FINALE BARCELONA VS CHELSEA

 

We begonnen zoals altijd met de CL tune en de RKDEO CL-vlag naar het midden. Wat een opkomst zeg, dat deed de kinderen echt goed. Tijdens de strijd voor de andere plaatsen hadden we eigenlijk maar 1 ding. En dat is energie om te spelen, want we wilden de beker. Op den duur heb ik de hoop maar opgegeven om ze in het gareel te houden langs de afgesproken lijn.

 

Eindelijk was het zo ver. We gingen met de grote jongens onder begeleiding van het ADO-lied het veld op om alle applaus in ontvangst te nemen. Kort daarna barstte de titanenstrijd los. Wat een wedstrijd. Ik voelde me net Van Gaal…. Chelsea?? ''That's another cook''. In de wedstrijd van Bayern tegen Borussia zagen we na de aftrap gelijk een dikke actie wat resulteerde in een doelpunt binnen 10 seconden. Dat kunnen wij ook zei ik tegen de toppers. En wat blijkt, dat konden we inderdaad ook. Na de 1-0 bleef het bij ons even stil. Een 1-0 is genoeg zei ik voor de wedstrijd tegen ze in de kleedkamer. Maar toen kwamen de mannen van Chelsea keihard terug. 3 dikke acties die alle drie in het doel belanden. Onze keeper Damian had er geen zin meer in, ik zag letterlijk de tranen in zijn ogen. Toen heb ik besloten om Damian te wisselen met Quinten want dat is ook een goeie keeper en hij wilde graag. Wacht eens even……. We staan nog steeds achter. Dat kan toch niet……..10 wedstrijden ongeslagen en dan de finale verliezen? Absoluut niet!!

 

Tijd voor een oppepper. Van wie is die beker!!!! Barcelonaaaaaa schreeuwden ze uit volle borst. En BAM, daar kwam de volgende treffer. We hadden er duidelijk weer zin in, want kort daarna kwam ook het volgende doelpunt. Wat een teamwork, wat een samenspel. Bij die spannende doelpunten gingen de jongens juichend arm om arm terug naar de middenstip voor de aftrap. Ik hoor de omroeper nu nog zeggen: nog maar enkele minuten. Sjeesus wat duurden die minuten lang zeg. Chelsea kwam nog 2x dicht bij ons doel, gelukkig zonder resultaat. De huldiging, wauw dat was leuk zeg. Een medaille, een roos, een bal en de beker. En de benoeming van man of the match. Dat was overduidelijk Joaquin, deze man had gewoon een hattrick in de zenuwslopende finale. Vol trots nog even met zijn allen poseren op het veld met de gigantisch grote beker.

 

Dikke pluim voor de organisatie. In het bijzonder ook Jeffrey,Joris en Hans, deze mannen hebben ons goed op de hoogte gehouden en veel geregeld. Echt super, elk jaar weer.

 

Tot slot wil ik alle spelers bedanken, want zonder hun was dit nooit gelukt. Damian,Hazem,Joaquin,Ramon,Shivesh,Tygo en Quinten. Ook de supporters, de vaders,moeders,broers,zussen,opa’s,oma’s, vrienden en familie super dat jullie er allemaal waren.

 

Ashok

 


Terug naar de vorige pagina.