De staat van de velden 1 en 2

dinsdag, 7 augustus, 2018 - 17:39

 

Het bestuur van RKDEO heeft gehoor gegeven aan de signalen die wij van onze leden hebben gekregen over de kwaliteit van onze kunstgras velden. Als bestuur vinden wij het belangrijk dat wij het spelplezier en de gezondheid van onze leden, maar ook van onze gasten behartigen en bewaken. RKDEO is hierover in  goed overleg met de wethouder sport en de ambtenaren van de gemeente Pijnacker-Nootdorp.

 

Na overleg met de gemeente heeft RKDEO de velden 1 en 2, in lijn met de vereisten van de KNVB, door een NOC-NSF geaccrediteerde keuringsinstantie laten testen. Alle kunstgrasvelden moeten aan deze normering voldoen voor het beoefenen van onze mooie sport. Uit het onderzoek blijkt dat ‘de velden onder de gemeten omstandigheden niet aan de gebruiksnorm voldoen’. Het betreffende bureau heeft in het rapport vervolgens suggesties voor verbeteringen gedaan.. De gemeente heeft hier direct een gevolg aan gegeven. Deze zomer zijn de velden voor zover mogelijk hersteld.

 

Tevens blijkt er uit de rapporten dat de reĆ«le resterende levensduur korter is dan oorspronkelijk bedacht. De gemeente erkent dit en werkt samen met RKDEO aan een oplossing. De gemeente onderzoekt nog dit jaar de scenario’s waarbij levensduur verlengende maatregelen, maar ook complete vervanging van het kunstgras mogelijke uitkomsten zijn. De leden mogen van het bestuur verwachten dat zij hun belangen blijft behartigen en op de hoogte houden van de ontwikkelingen 

 

Bestuur RKDEO


Terug naar de vorige pagina.