Spelregelbewijs  - jeugdspelers (M/V) - Call to Action

maandag, 3 september, 2018 - 20:13

Spelers die spelregelbewijs plichtig zijn hebben een  herinnering in hun mailbox gekregen voor het behalen van het spelregelbewijs. Door de KNVB wordt het behalen van het spelregelbewijs verplicht gesteld. De email die jullie krijgen verwijzen naar een website adres en een activatiecode. Met deze activatiecode kunnen jullie aan de slag om het spelregelbewijs te halen. Het is de bedoeling dat jullie dit bewijs dit voetbalseizoen gaan halen.

 

Waarom het spelregelbewijs?

Een spelregelbewijs maakt voetballers van jongs af aan vertrouwd met de regels en geeft hen meer inzicht in – én begrip voor – beslissingen van de scheidsrechter. Daarnaast zorgt het kennen van de regels voor een sportiever spel, waarbij het juist toepassen van de regels ook nog eens zorgt dat je als team meer kans maakt om te winnen.

 

Moeten de oefentoetsen gemaakt worden voor het spelregelbewijs?

Op www.voetbalmasterz.nl zijn per spelsituatie oefentoetsen te vinden. De oefentoetsen zijn vrij beschikbaar en mag iedereen  maken zo vaak hij wil. Het doorlopen van de oefentoetsen is niet noodzakelijk om het spelregelbewijs te halen. Leden die het spelregelbewijs moeten halen zijn wel verplicht de vijf levels doorlopen.

Hoe vaak mogen de levels gemaakt worden?
Leden kunnen de levels zo vaak maken als zij willen of nodig is om de levels af te sluiten met voldoende goede antwoorden.
Bij het eerste level moeten leden vijf van de tien vragen goed hebben om door te gaan naar level 2. Hierin moeten zes van de tien vragen goed zijn, in level 3 zeven van de tien, in level 4 acht en in level 5 uiteindelijk een aantal van negen. Na afloop van ieder level kunnen de deelnemers hun foute antwoorden bekijken en het goede antwoord op de betreffende vraag vinden.

 

Uit hoeveel vragen bestaat de eindtoets?
De eindtoets bestaat uit 20 vragen waarvan er 16 juist beantwoord moeten worden.

 

Indien je geen uitnodiging hebt ontvangen stuur dan een email aan: jeffrey.rakers@rkdeo.com


Terug naar de vorige pagina.