RKDEO verliest in tumultueus duel eerste bekerwedstrijd

zondag, 2 september, 2018 - 23:13

 

Meer foto's kijk hier

 

 

Afgelopen zondag speelde RKDEO thuis tegen Stompwijk’92 de eerste bekerwedstrijd. In een tumultueus duel met vijf gele kaarten waarvan twee aan dezelfde speler, dus rood, en de trainer die achter de omheining werd gezonden en een korte onderbreking, werd met 1-3 verloren.

 

RKDEO begon goed aan de wedstrijd, een voorzet van Youni de Bruin werd door aanvoerder Rob van Hagen inkomend in het doelgebied aangenomen maar zijn schot van dichtbij ging toch over. Na deze openingsactie was er veel balbezit voor RKDEO maar in een sporadische uitbraak van Stompwijk’92 kwam John Onderwater alleen voor keeper Dennis Hendriks die Onderwater onreglementair neerhaalde en scheidsrechter van Dijk naar de stip wees en Hendriks de gele kaart toonde. Stompwijk aanvoerder Nick Ammerlaan verzilverde dit cadeautje.

 

Na deze tegenvaller ging RKDEO verder met waar het aan begonnen was. Stompwijk verdedigde haar voorsprong in een handbal opstelling rond de 16m. Het lukte de RKDEO voorwaarsen met vele speldenprikjes maar niet om de verdediging te breken en tot scoren te komen. En dan komt de oude voetbalwet om de hoek kijken: als je zelf niet scoort, gebeurt het aan de andere kant.

Bij wederom een van de sporadische uitbraken van Stompwijk moest centrale verdediger Jordy Pronk handelend ingrijpen met een schouderduw. Scheidsrechter van Dijk beoordeelde deze schouderduw als onreglementair en hoewel de foto (zie hieronder, in het amateurvoetbal is helaas nog geen VAR) uitwijst dat het buiten de 16m lijn was, wees scheidsrechter van Dijk wederom naar de stip en hield Pronk geel voor. De strafschop werd gekeerd door keeper Hendriks maar in de rebound binnen gekopt door de inglijdende Stompwijker Dennis v.d. Linden wat scheidsrechter van Dijk in orde vond.Wegens protesten werden ook nog eens Michael van der Ende en Luuk Goedbloed met geel 'beloond'.

 

In een goede fase na de pauze kon Rob van Hagen vanaf de rechterkant enkele strakke voorzetten geven maar telkens kwamen de voorwaartsen te laat en ging de bal voorlangs. Bij een fikse overtreding op een RKDEO speler liet scheidsrechter van Dijk doorspelen en bij een van de aanvallen van RKDEO was een dubieus buitenspel moment waardoor RKDEO trainer Corne van Doorn commentaar leverde op de dienstdoende arbiter die van Doorn achter de afrastering zond.

Met nog twintig minuten op de klok beging debutant Michael van der Ende een overtreding op rand 16m wat hem zijn tweede gele kaart opleverde en dus zijn debuutwedstrijd voortijdig kon verlaten. Deze keer deelde scheidsrechter van Dijk geen cadeautje uit aan Stompwijk en legde de bal net buiten de 16m. Enkele minuten later floot scheidsrechter Van Dijk af en liep naar de kleedkamer en laat twee teams verbijsterd op het veld staan. Beide aanvoerders van RKDEO Rob van Hagen en Stompwijk Nick Ammerlaan overleggen met scheidsrechter van Dijk. Na overleg spreekt RKDEO aanvoerder Rob van Hagen het aanwezige publiek op de tribune toe wegens “verwensingen vanuit tribune” (officieel bericht op wedstrijdformulier) dat dit niet thuis hoort op de voetbalvelden en zeker niet bij RKDEO. Na een afkoelingsperiode van 5 minuten komt scheidsrechter van Dijk weer uit de kleedkamer en wordt de wedstrijd hervat.

Vijf minuten voor het einde weet RKDEO dan toch eindelijk te scoren. Donny Paats neemt na een corner de bal aan en haalt uit en via een Stompwijk been verdwijnt de bal in het doel. RKDEO probeert nog met man en macht de gelijkmaker op het scorebord te krijgen maar met alles op de aanval geeft het achterin veel ruimte weg waardoor Rick Luiten in blessuretijd eenvoudig kan scoren.

Aanstaande zaterdag speelt RKDEO wederom een bekerwedstrijd uit tegen Forum Sport, aanvang 17.00uur.

 

RKDEO Razende Reporter

© Sander de Hollander

 

De wedstrijdstatistieken:

RKDEO – Stompwijk’92 1-3 (0-2)

Scoreverloop: 17. Nick Ammerlaan (penalty) 0-1, 45. Dennis vd Linden 0-2, 85. Donny Paats 1-2, 90+2. Rick Luiten 1-3

 

De opstellingen:

RKDEO: Hendriks, Kuipers (46. Paats), Pronk, van der Ende, de Bruin, Prieto, Koutsis (67. Pak), Theunissen, Simonis (38. Greeve), van Hagen, Goedbloed.

Stompwijk’92: Bennis, S. van der Salm, B. van der Salm, D. van der Salm (73. Knijff), van Marwijk, van Viegen (75. Hendriks), vd Linden, van der Arend, Luiten, Onderwater (64. Van der Bosch), Ammerlaan.

 

Scheidsrechter: Dhr. K. van Dijk

Toeschouwers: 100

 

Gele kaarten: Hendriks, Pronk, van der Ende (2x geel), Goedbloed (allen RKDEO)

Weggezonden teamofficial: van Doorn (RKDEO)

  

De stand, groep 1, poule 24

Stompwijk’92                  1-3 (3-1)

Voorschoten’97(za)          1-3 (1-0)

Forum Sport                    1-0 (0-1)

RKDEO                            1-0 (1-3)

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.