RKDEO 1 herpakt zich met bekerwinst bij Forum Sport

 

Meer foto’s kijk hier

Met dank aan John van de Sande

 

Na de onnodige verliespartij in het eerste bekerduel tegen Stompwijk ’92 van vorige zondag, stond voor RKDEO 1 op zaterdagmiddag het op papier zwaarste bekerduel in deze poule op het programma. De Sandedruk-formatie mocht op bezoek bij zaterdag 1e klasser Forum Sport dat vorig seizoen nog lang meedeed voor promotie naar de hoofdklasse. Toch wel verrassend trok ons vlaggenschip met 1-2 winst aan het langste eind en heeft daarmee plaatsing voor de volgende bekerronde nog in eigen hand. Forum Sport daarentegen is na twee rondes al uitgeschakeld.
 


Mooi om te zien dat er ook nu weer plek was ingeruimd in de basisopstelling voor veel jonge spelers, vooral in de defensie en de aanval, waarbij de reservebank ook 3 spelers plek gaf van 20 jaar of jonger. Coach Van Doorn had gekozen voor een 4-4-2 formatie, met 1e jaars senioren Fabian Pak en Youni de Bruin als respectievelijk rechts- en linksback. Luuk Goedbloed en Tommy Simonis vormden de 2-mans aanval, ondersteund door Twan Greeve vanaf het middenveld.
 


De start van de wedstrijd kon niet beter. De eerste Forum Sport aanval werd opgevangen en gelijk werd de bal vanaf het middenveld door Jordy Pronk achter de Forum Sport defensie gepasst, waar Luuk Goedbloed de vrije ruimte vond en de uitkomende doelman Milco Vermeer met een lob het nakijken gaf. Zo stond het na 1 minuut al 0-1. Forum Sport schrok ook gelijk wakker en zette onze formatie met snel en goed uitgevoerd combinatievoetbal onder druk. Vooral vanaf hun rechtervleugel was er veel dreiging. In balbezit waren er aan onze kant ook wel slordigheden waardoor de thuisploeg ook weer snel in balbezit kon komen. Tot echte uitgespeelde kansen leidde het echter niet, maar bij een poeier van Forum verdediger Sebastiaan van Beek op de lat in de 10e minuut mocht er van geluk gesproken worden.
 


Tegenslag was het al in de 13e minuut uitvallen van Tommy Simonis met een kuitblessure, Fahmie Labari was zijn vervanger. Na zo’n 25 minuten leek RKDEO wat gewend aan de druk en het hoge tempo en wist de bal wat beter in eigen gelederen te houden. In de 22e minuut was er al een kans voor de meegekomen Fabian Pak, die een voorzet van Fahmie Labari bij de 1e paal net niet goed af kon werken. De counters van RKDEO kregen meer dreiging in het laatste kwartier voor de pauze. In de 36e minuut werd er een met perfectie uitgevoerd. Een aanval van Forum Sport werd onderbroken op het middenveld en het was Twan Greeve die Luuk Goedbloed op de linkerflank de ruimte in stuurde. Die besloot na een sprintduel met zijn directe tegenstander tot een harde lage voorzet, die voor het doel van Forum Sport opgepikt werd door Fahmie Labari. Labari, ook nog maar net terug van een vervelende enkelblessure draaide handig weg en schoot binnen. Nu stond er een mooie 0-2 op het scorebord. RKDEO speelde het restant van de 1e helft verder probleemloos uit en ging met een fijne voorsprong rusten.
 


Na de pauze was aanvoerder Rob van Hagen vervangen door 1e jaar senior Jack Theunissen. Forum Sport had ook wat gewisseld en pakte de zaken energiek aan. Dat leverde al in de 50e minuut de aansluitingstreffer op. Een voorzet vanaf de linkerflank draaide net over onze defensie heen en bij de 2e paal kon Brian de Jong hem namens Forum Sport oppikken en vervolgens binnenwerken. Ook daarna bleef Forum Sport jagen op de gelijkmaker. Bij een kopbal op de lat had doelman Hendriks in de 59e minuut nog wat geluk, maar met een prachtige save had hij even daarvoor al een naar de verre hoek draaiende inzet tot corner verwerkt. RKDEO kwam in die 2e helft weinig meer aan voetballen toe en moest hard werken om de voorsprong vast te houden. Coach Van Doorn haalde in de 72e minuut Luuk Goedbloed naar de kant en bracht Alexis Koutsis in de ploeg. Maar ook de verse vleugelflitser kon weinig gevaar stichten. De wedstrijd kroop naar het einde en Forum Sport haalde alles uit de kast voor de gelijkmaker. Die leek alsnog in blessuretijd te vallen, maar weer was het Dennis Hendriks die knap redde op een kopbal van dichtbij. Na zo’n 5 minuten blessuretijd was er toch het verlossende eindsignaal van arbiter Van der Perk, die helaas toch nog 6 gele kaarten wist te trekken.
 


Conclusie: in een wedstrijd tegen een sterke tegenstander, behaalde RKDEO een mooie overwinning, die op basis van de krachtverhoudingen op het veld wel wat geflatteerd was. Voetballend kan het allemaal nog wel beter, maar met de strijdlust en instelling zat het vandaag wel goed. En gelukkig werd er vandaag ook efficiĆ«nt met de kansen omgesprongen. Met de terugkeer van ontbrekende spelers en het nog wat fitter worden van een aantal anderen, wordt het voor coach Van Doorn nog een mooie puzzel met welke formatie hij aan de competitie gaat starten. Maar eerst nog het 3e en beslissende bekerduel tegen Voorschoten ’97, a.s. zaterdagmiddag 17.00 op eigen terrein! Een overwinning is nodig om verder te bekeren.

 

RKDEO Razende Reporter

© Pieter Goedbloed

 

De wedstrijd statistieken:

Forum Sport – RKDEO 1-2 (0-2)

1. Luuk Goedbloed 0-1; 36. Fahmie Labari 0-2; 50. Brian de Jong 1-2

 

Opstelllingen:

Forum Sport
Vermeer, Lauwers (46. Bojaada), De Graaf, Ploemen. Van Breukelen (75. Goodett), van Diepenbeek, Steenvoorden, Saurwalt (46. Seymonson), De Jong, Van Beek, L’ Ami,

RKDEO

Hendriks, Pak, Pronk, Kuipers, De Bruin, Van Hagen (46. Theunissen), Prieto, Greeve, Paats, Simonis (13. Labari), Goedbloed (72. Koutsis)

 

Scheidsrechter: Dhr. E. van der Perk

Gele kaarten:  de Graaf, Bojaada (beide Forum Sport), Koutsis, Paats, Goedbloed, de Bruin (RKDEO)

 

De stand na 8-9-2018

Stompwijk’92                  2-6

Voorschoten’97               2-3

RKDEO                           2-3

Forum Sport                   2-0

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.