RKDEO opent seizoen met een duidelijke overwinning

zondag, 23 september, 2018 - 22:51

 

Meer foto’s kijk hier

 

Een duidelijke overwinning en ook nog bij vlagen met schitterend spel. RKDEO begon brutaal aan de wedstrijd en binnen twintig minuten stond de 3-0 al op het bord en leek tegenstander Delft al uit het veld geslagen. Daarna zakte het niveau wat weg maar kwam bij vlagen weer tevoorschijn en werd er weer gescoord. Tot het einde van de wedstrijd was het genieten en maakte eerste jaars senior Jack Theunissen een beauty van een doelpunt.

Jammer voor degene die afgelopen zondag binnen bij de warme en droge kachel bleven voor het TV-scherm de verrichtingen van de Eredivisie teams volgden, die hebben duidelijk wat gemist op Sportpark Centrum bij de wedstrijd tussen RKDEO en Delft. RKDEO begon geweldig aan de wedstrijd, de ene aanval na de andere aanval en als een speler strandde stond direct de volgende aanvaller daarachter klaar om de aanval over te nemen. Het resulteerde dan ook binnen het kwartier in de openingstreffer van Luuk Goedbloed. Een bal op maat van Donny Paats op Luuk Goedbloed die vanaf rand 16m de bal over Delft keeper Calvin Huijsman chipt en tegen de touwen ziet belanden, 1-0.

Amper een paar minuten verder verdubbelde Goedbloed de voorsprong en werd nu op maat bediend door Youni de Bruin en de bal vol op de pantoffel nam en keeper Huijsman kansloos liet, 2-0.

RKDEO ging gewoon verder en zag een minuut later de bal tegen een van de Delftse doelpalen terug in het veld komen maar bij de volgende aanval was Alexis Koutsis eerder dan Delft keeper Huijsman bij de bal op rand 16m en wipte de bal over hem heen, iedereen dacht dat de bal ook over de doellat zou gaan maar viel net op tijd naar beneden, 3-0.

Hierna zakte het RKDEO niveau wat in maar hield Delft toch in hun greep maar Delft was niet bij machte het RKDEO moeilijk te maken. Bij een achterbal speelde Delft keeper Huijsman op een van zijn medespelers die terug kaatste maar de kaats was tekort en kon onderschept worden door RKDEO aanvoerder Rob van Hagen en deze kon in het lege doel scoren, hierdoor werd de rust gehaald met 4-0.

De tweede helft werd door RKDEO vakkundig uitgespeeld. Er werd wat gewisseld, af en toe mocht Delft in de buurt van het RKDEO doel komen maar meer dan een paar schoten van afstand die allen ruim over of naast gingen kwam Delft niet. RKDEO daarentegen bleef combineren en zag de bal een aantal keren voorlangs gaan terwijl er geen medespeler bij de tweede paal opdook, een schot van Rob van Hagen tegen de knieen van keeper Huijsman, maar gescoord werd er een tijdje niet.

In de slotfase onderschepte Youni de Bruin de bal op het middenveld en passt direct naar voren waar eerste jaars senior Jack Theunissen de bal buitenkant wreef nam en met veel effect in de rechter kruising zag verdwijnen buiten bereik van keeper Huijsman, 5-0.

De score had nog verder opgevoerd kunnen worden als Luuk Goedbloed een uitgelezen kans, vlak voor het doel, beter uit was gekomen met zijn passen maar nu de bal te licht toucheerde en voorlangs zag gaan. In de slotminuut mocht Delft toch nog een van de weinige schoten op het Nootdorpse doel afvuren maar een schot vanuit de tweede lijn ging ruim over.

Het begin van dit competitie seizoen kon dus niet mooier beginnen. Degene die deze wedstrijd gemist hebben zullen zich achter de oren krabben en vanaf volgende week iedere wedstrijd gaan volgen. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Concordia op het programma en kan iedereen op de fiets richting de Bras, let op, aanvang 14.30uur.

 

RKDEO Razende Reporter

© Sander de Hollander

 

De wedstrijdstatistieken:

RKDEO – DVV Delft 5-0 (4-0)

Scoreverloop: 12. Goedbloed 1-0, 16. Goedbloed 2-0, 19. Koutsis 3-0, 43. Van Hagen 4-0, 83. Theunissen 5-0.

 

De opstellingen:

RKDEO: Hendriks, de Bruin, Pronk (67. Theunissen), van der Ende, Pak, Greeve, Paats, Prieto, Goedbloed, Koutsis (60. Kuipers), van Hagen (76, Ruinard).

DVV Delft: Huijsman, Brammerloo (46. Leonora), el Mourabit, Pakhrou, Okorocha (46. Mercera), Kronstadt (67. Mac Donald), Rivers, Sille, Florencia, Lourens.

 

Scheidsrechter: Dhr. O. van Hees.

Kaarten: geen

Toeschouwers: 100

 

De uitslagen:

RKDEO – DVV Delft                   5-0

Excelsior’20 – Meeuwenplaat     3-1

Hillegersberg – Antibarbari        1-0

Wippolder – Concordia              2-2

Oliveo – TOGB                          0-5

VVIJ – XerxesDZB                     2-1

VFC – SVV                               1-1

 

De stand:

RKDEO                1-3

TOGB                  1-3

Excelsior’20         1-3

VVIJ                    1-3

Hillegersberg        1-3

Concordia            1-1

Wippolder            1-1

SVV                    1-1

VFC                    1-1

XerxesDZB          1-0

Antibarbari          1-0

Meeuwenplaat     1-0

DVV Delft            1-0

Oliveo                 1-0

 

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.