RKDEO klopt ook Concordia, Luuk Goedbloed ‘on fire’

zondag, 30 september, 2018 - 22:14

 

Meer foto's kijk hier (met dank aan John van de Sande)

 

In de 2e competitieronde had de KNVB voor RKDEO 1 alweer een derby geprogrammeerd. Nadat in ronde 1 Delft stevig afgedroogd was, stond er vandaag een tegenstander van waarschijnlijk zwaarder kaliber op het programma. Om 14.30 werd namelijk afgetrapt op de Brasserskade bij Concordia, een tegenstander waar RKDEO het traditioneel lastig tegen heeft. Concordia pakte in ronde 1 een punt bij Wippolder, waar volgens de aanwezigen een overwinning niet misstaan had. De Sandedruk-formatie van coaches Van Doorn en Bentvelzen wist dus dat het aan de bak moest.

In de basisopstelling was vandaag ruimte gemaakt voor 1e jaars senior Jack Theunissen, die afgelopen weekeinde al zijn 1e competitietreffer noteerde.  Twan Greeve begon nu op de bank, de overige 10 namen waren dezelfde als die tegen DVV Delft. RKDEO begon heel sterk aan de wedstrijd en pakte gelijk het initiatief. Het dominante spel leidde ook gelijk tot wat kansjes. In de 5e minuut zetten Donny Paats en Youni de Bruin een goede 1-2 op en kon De Bruin de bal terugleggen binnen de 16 waar Luuk Goedbloed aannam en over volleerde. Drie minuten later was het al raak. Jack Theunissen werd op de linkerflank vrijgespeeld en leverde met links een prima voorzet af, die door Luuk Goedbloed bij de 1e paal met het hoofd verlengd werd naar de 2e paal. Met de hulp van de binnenkant van diezelfde paal viel de 0-1 binnen.

RKDEO bleef prima voetballen en was ook steeds dreigend. In de 10e minuut richtte Jack Theunissen vanaf de rand 16 meter een half metertje te hoog en wat minuten later kon Alexis Koutsis, weggestuurd door Youni de Bruin alleen op Concordia doelman Van Not af. De inzet van Koutsis strandde helaas op de buitenkant paal. En Concordia dan? Dat moest zich beperken tot wat counters. En die waren vooral gevaarlijk over de rechterflank waar Thomas Bouwer met zijn techniek en snelheid toch af en toe wel gevaar stichtte. In de 23e minuut mocht Bouwer ervandoor nadat arbiter Persoon weer vergat te fluiten bij een vervelende Concordia overtreding op het middenveld. De inzet na zijn voorzet kon nog net van de doellijn gehaald worden.

Vier minuten later was het wel raak: nu ontsnapte Bouwer op rechts na een goede 1-2 en legde de bal op de rand van de 16 neer voor de voeten van medespeler Ivo Smits die werkelijk schitterend de bal over en achter RKDEO doelman Dennis Hendriks binnenschoot. De 1-1 was voor RKDEO zuur gezien het spelbeeld, maar het maakte de wedstrijd niet minder boeiend. Want ons vlaggenschip pakte de draad weer op. En in de 31e minuut was er alweer een voorsprong. Weer moest Concordia na een defensieve ingreep een corner toestaan. Die werd genomen door Donny Paats en opnieuw was het Luuk Goedbloed die op de rand van de 5 meter in de lucht 2 Concordia spelers klopte en de 1-2 krachtig binnenkopte. RKDEO ging door en twee minuten later gaf aanvoerder Rob van Hagen vanaf de linkerflank de bal voor waar Luuk Goedbloed doelman Van Not te snel af was en opnieuw scoorde. Volgens protesterende Concordia spelers zou dat met de hand gebeurd zijn. Arbiter Persoon beloonde dat appel en annuleerde de treffer, volgens velen overigens onterecht. Het doorzeuren om geel werd nu door Persoon beloond met geel voor de zeurder, Robin van Rijn. Het was een hele verwarrende situatie waarvan niemand langs de lijn goed begreep wat er nu precies gebeurde. RKDEO bleef de bovenliggende partij maar kwam voor de rust niet meer tot scoren.

In de 2e helft was er nog maar 1 partij die voetbalde en die deed dat heel erg goed. Vanaf de aftrap werd Concordia door RKDEO vastgezet en steeds was er dreiging. Op iedere positie in het veld werd er goed en secuur ingegrepen. Mooi om te zien hoe 1e jaar senioren Fabian Pak, Youni de Bruin en Jack Theunissen hun aandeel leverden. Centraal achterin heersten Jordy Pronk en Michael van der Ende en het middenveld speelde met Donny Paats, Tomas Prieto, Rob van Hagen en de genoemde Theunissen een prima pot. Voorin was dribbelaar Alexis Koutsis steeds een plaag voor zijn directe tegenstander. Er bleven maar corners komen voor RKDEO. En uit een van die corners was het in de 53e minuut weer raak. En weer was het spits Luuk Goedbloed die, nu bij de 1e paal, zijn directe tegenstander in de lucht klopte en zijn 3e van de middag en zijn 5e van de competitie binnenkopte. Daarmee was het gedaan met Concordia.

RKDEO bleef zoeken naar meer doelpunten, had die eigenlijk ook wel kunnen maken maar was bij diverse dreigende situaties vooral over de rechterflank niet doortastend genoeg meer. Twan Greeve loste in de 84e minuut Jack Theunissen af en speelde een solide laatste kwartier. En toen Donny Paats in de 86e minuut net binnen de 16 meter onderuit gehaald werd, verwachtte iedereen een penalty. Echter, nu legde arbiter Persoon de bal net buiten het strafschopgebied en richtte aanvoerder Rob van Hagen net te hoog om de 4e treffer te noteren. Sander Kuipers loste Luuk Goedbloed, die een applauswissel kreeg, nog af. In de stand kwam geen verandering meer.

Na een wat moeizame en wisselvallige voorbereiding lijkt RKDEO precies op tijd de vorm te pakken te hebben. De seizoenstart met 6 uit 2 mag er zijn. Maar die is alleen wat waard als er ook de komende weken punten gepakt gaan worden. En zware tegenstanders zullen zeker op ons pad komen. Met de kwaliteit die vandaag op de mat neergelegd werd, hoeven we echter voor niemand angst te hebben. Wie er van RKDEO kant bij was, heeft genoten. En waarschijnlijk de neutrale toeschouwers ook. Volgende week komt Excelsior ’20 op bezoek. Nuchter blijven, mannen, en op dezelfde manier verder!

 

RKDEO Razende Reporter
© Pieter Goedbloed

 

De wedstrijdstatistieken:

 

Concordia – RKDEO 1-2 (1-3)
Scoreverloop: 8. Luuk Goedbloed 0-1; 27. Ivo Smits 1-1, 31. Luuk Goedbloed 1-2; 57. Luuk Goedbloed 1-3

Opstellingen:
Concordia: Van Not, Bavelaar, Overes, Van Rijn, Van Helderen (Brook), Van de Brugge (Vrijhof), Spaan, Ahmead, Migo (Van Nieuwkerk), Smits, Bouwer

RKDEO: Hendriks, De Bruin, Pronk, van der Ende, Pak, Prieto, Paats, Theunissen (78. Greeve), Van Hagen, Goedbloed (90. Kuipers), Koutsis.

 

Gele kaarten: Bavelaar, van Rijn (beide Concordia), Koutsis, Goedbloed (beide RKDEO)

Scheidsrechter: B. Persoon
Toeschouwers: 200

 

De uitslagen:

Concordia – RKDEO             1-3

Delft – Wippolder                1-5

Antibarbari – Excelsior’20    3-2

Meeuwenplaat – OLIVEO     6-8

SVV – VVIJ                        1-2

TOGB – VFC                       5-0

XerxesDZB – Hillegersberg  1-4

 

De stand na 30 september

1.TOGB              2-6

2.RKDEO            2-6

3.Hillegersberg   2-6

4.VVIJ                2-6

5.Wippolder        2-4

6.Excelsior’20     2-3

7.Antibarbari      2-3

8.OLIVEO           2-3

9.SVV                 2-1

10.Concordia       2-1

11.VFC                2-1

12.Meeuwenplaat 2-0

13.XerxesDZB      2-0

14.Delft               2-0

 

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.