RKDEO blijft na drie overwinningen zonder puntverlies

zondag, 7 oktober, 2018 - 23:04

 

Meer foto's kijk hier (met dank aan John van de Sande)

 

Ook het derde duel van dit nog prille seizoen bleef RKDEO zonder puntverlies. Na een doelpuntloze eerste helft werd na de thee Excelsior ’20 met 3-0 geklopt. Luuk Goedbloed schroefde met twee goals zijn totaal aan competitietreffers op naar zeven.

RKDEO, met Twan Greeve voor Jordy Pronk in de basis, startte voortvarend. Binnen een minuut nam  Jack Theunissen het doel van Excelsior ’20 al onder vuur en in de vierde minuut schampte een goed genomen vrije trap van Rob van Hagen de buitenkant van de paal. Daarna was er een fase waarin Excelsior ’20 de overhand had. Sezer Kerim Yoney had tot tweemaal toe de kans op de openingstreffer, maar zocht zowel koppend als schietend het doel op de verkeerde plaats. Doelman Dennis Hendriks moest na een kwartiertje in actie komen bij een vrije trap van Sergio van Hees. Door een handig overstapje van Marco Clarijs kon Hendriks pas op het laatste moment reageren en deed dat toch adequaat.

Omdat ook Mitchell Kalaboyias zijn schot naast zag gaan, kwam RKDEO die fase zonder kleerscheuren door. Met het uitvallen van topscorer Marco Clarijs moest Excelsior ’20 al na een half uur gedwongen wisselen. Het laatste wapenfeit voor de thee was een poging van Tomás Prieto, waar doelman Aykut Nargün goed op reageerde.

In de tweede helft had RKDEO maar zes minuten nodig om de score alsnog te openen. Eerst schoot Alex Koutsis op aangeven van Luuk Goedbloed nog over, maar kort daarna was het wel raak. Een prima pass van Donny Paats bracht Luuk Goedbloed vrij voor doelman Nargün en hij rondde die kans keurig af, 1-0. Dat doelpunt werkte bevrijdend voor RKDEO. Rob van Hagen was tien minuten later dichtbij de 2-0, maar stuitte op Nargün en uit de daarop volgende corner werden drie, vier Nootdorpse schotpogingen geblokt voor Alex Koutsis rakelings naast knalde.

Een minuutje later lag de 2-0 wel in de touwen en het was een goal om in te lijsten. Tomás Prieto bereikte met een snel genomen vrije trap Luuk Goedbloed, die de bal perfect doorkopte op Rob van Hagen. Met een prachtige uithaal vanaf een meter of twintig knalde RKDEO’s aanvoerder de bal in de bovenhoek. Kort daarna kreeg Excelsior ’20 een goede kans op de aansluitingstreffer, maar Dennis Hendriks wist de inzet van Mitchell Schrauwers onschadelijk te maken. Omdat Hendriks dat vijf minuten voor tijd ook bij een poging van Yoney deed, bleef RKDEO een mogelijk moeilijke slotfase bespaard.

Twan Greeve was tien minuten voor tijd nog heel dichtbij de derde goal. Van dichtbij schoot hij een vrije trap van Rob van Hagen hard tegen de lat. De 3-0 viel uiteindelijk toch in de laatste minuut. Met een fraaie actie speelde Alex Koutsis zich op de rechtervleugel vrij en bediende Luuk Goedbloed, die met zijn tweede goal van de middag de eindstand op 3-0 bepaalde. Scheidsrechter Lit, die het soms vinnige duel rustig en bekwaam tot een goed einde bracht, had gele kaarten voor Youni de Bruin, Luuk Goedbloed en Sergio van Hees in petto.

Met negen punten uit de eerste drie wedstrijden een perfecte start voor RKDEO dus, dat aanstaande zondag in Rotterdam op bezoek gaat bij XerxesDZB.

 

RKDEO Razende Reporter

© Dick den Hollander

 

De wedstrijdstatistieken:

 

RKDEO-Excelsior ’20           (0-0)    3-0

51. Luuk Goedbloed 1-0, 62. Rob van Hagen 2-0, 90. Luuk Goedbloed 3-0.

 

Scheidsrechter: Lit.

Gele kaarten: Youni de Bruin en Luuk Goedbloed (beiden RKDEO), Sergio van Hees (Excelsior ’20).

Toeschouwers: 280.

 

Opstellingen:

RKDEO: Hendriks, De Bruin, Van der Ende (73. Ruinard), Greeve, Pak, Paats, Prieto, Theunissen (83. Nieuwpoort), Van Hagen, Goedbloed, Koutsis.

Excelsior ’20: Nargün, De Bliek, Kalaboyias, Krznaric, Van Hees (66. Cobanoglu), Roozen, Yoney, Van der Waal, Clarijs (30. Kruithof), Delgado David, Schrauwers (80. Smulders).

 

De overige uitslagen:

Meeuwenplaat-Concordia                 5-4

VFC-Antibarbari                               2-1

TOGB-Delft                                     6-1

Wippolder-SVV                                2-6

VVIJ-Hillegersberg                           1-0

Oliveo-XerxesDZB                            6-3

 

TOGB                                     3-9   (16-  1)

RKDEO                                   3-9   (11-  1)

VVIJ                                       3-9   (  5-  2)

Hillegersberg                          3-6   (  5-  2)

Oliveo                                    3-6   (14-14)

SVV                                       3-4   (  8-  5)

Wippolder                               3-4   (  9-  9)

VFC                                        3-4   (  3-  7)

Antibarbari                              3-3   (  4-  5)

Excelsior ’20                            3-3   (  5-  7)

Meeuwenplaat                         3-3   (12-15)

Concordia                               3-1   (  7-10)

XerxesDZB                              3-0   (  5-12)

Delft                                       3-0   (  2-16)

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.