RKDEO laat zich de winst tegen SVV in het laatste kwartier bijna ontnemen

zondag, 21 oktober, 2018 - 22:52

 

Meer foto's kijk hier

 

Onze gasten van 21 oktober 2018, SVV uit Schiedam, zijn twee keer op rij gepromoveerd en doen het met zeven punten uit vier wedstrijden verdienstelijk in de tweede klasse D.

SVV begon opportunistisch aan de wedstrijd met als resultaat een volley op het doel van RKDEO in de tweede minuut. De verdediging van de thuisploeg had ondanks dat bijna van meet af aan een antwoord op het spel en liet zich niet breken. In minuut acht is er sprake van een eerste doelpoging van RKDEO, een solo van Alexis Koutsis duurt te lang en eindigt bij Ilya Tiren van SVV. In de elfde minuut is het raak, Luuk Goedbloed profiteert van een misverstand in de verdediging van SVV en brengt de 1 – 0 op het scorebord. Niet veel later wordt een dot van een kans van Jack Theunissen afgevlagd wegens buitenspel.

Na een kwartier spelen krijgt RKDEO steeds meer vat op het spel van SVV. Halverwege de eerste helft is er een snelle aanval van RKDEO, waarbij Alexis Koutsis ongelukkig wordt aan gespeeld, kans verkeken. Hierna volgt een serie halve kansen die geen van allen doel treffen. Een vrije trap in de 28e minuut op rechts van RKDEO vijf meter vanaf de achterlijn wordt tot corner verwerkt, die vervolgens wordt afgeslagen. De volgende aanvallen van RKDEO stranden allemaal op verdedigers van SVV. Door onnodige balverlies en onoplettendheid van de zijde van RKDEO scoort Dick Tijdeman, eigenlijk vanuit het niets, circa tien minuten voor het einde van de eerste helft de 1 – 1. RKDEO toont opnieuw initiatief en houdt het veld goed breed, wat tot gevolg heeft dat de spelers van SVV ontzettend veel moeten lopen. In de 37e minuut scoort Twan Greeve, na een geweldige lange bal van Jordy Pronk, met een beetje geluk de 2 – 1.

Na de thee is bij RKDEO Jack Theunissen voor Sander Kuipers gewisseld en bij SVV Ronaldo Baag voor Jorden Scherpenzeel. De laatste brengt meer gevaar in het spel van SVV. Na een aantal kansen voor RKDEO en een spaarzame van SVV, soleert Rob van Hagen in de 56e minuut door de verdediging van SVV, het daaropvolgende schot van Alexis Koutsis stuit af op een verdediger van SVV. Luuk Goedbloed kopt twee minuten later met het hoofd de 3 – 1 binnen na een vloeiende aanval en prima voorzet vanaf rechts door Alexis Koutsis. Bij SVV wordt Dennis Thienpondt gewisseld voor Berken Bayrakar. Tien minuten na de 3-1 mist Jorden Scherpenzeel een dot van een kans. Vier minuten later gaat een lob van Luuk Goedbloed ruim over.

Bij het aanbreken van het laatste kwartier van de wedstrijd gaat een doelpoging na een solo van 65 meter van Patrick Foncesca ruim over. In de 76e minuut neemt SVV een vrije schop die hoog in het 5 meter gebied van RKDEO komt, bij een kopduel kan Berken Bayraktar van SVV de bal precies over de op delijjn geposteerde doelman Dennis Hendriks heen laten zeilen, 3 – 2. Kort daarna redt Hendriks echter knap met de voeten op een inzet van Dick Tijdeman. RKDEO raakt de grip op de wedstrijd kwijt en gaat steeds meer achteruit spelen. Bij SVV wordt in de 80e minuut Jorden Scherpenzeel vervangen door Michael Vogelezang. Het spel golft vervolgens op en neer waarbij SVV veelvuldig de lange bal hanteert, iets waar RKDEO slecht mee omgaat. Overigens krijgt RKDEO door het opportunisme van SVV nog wel wat mogelijkheden om een eind van de spanning te maken, maar steeds is de laatste pass te slordig. Twee minuten voor het eind van de officiĆ«le speeltijd wordt bij de thuisploeg Luuk Goedbloed vervangen door Chris Nieuwpoort. Het einde wordt gehaald met een mijlpaal, de zevenhonderdvijftigste overwinning (met dank aan Dick) in competitieverband van onze vereniging.

Al met al een sportieve wedstrijd tussen beide ploegen met als zeer storende dissonant dat enkele zich supporters noemende lieden in de blessuretijd veelvuldig in woord en gebaar vanaf de tribune het einde van de wedstrijd trachten te verzieken, een ander woord is er niet voor. Het een en ander leidt bijna tot een escalatie op het veld en in de gang naar de kleedkamers. Hoog tijd dat er met deze mensen een goed gesprek wordt gevoerd.

 

Volgende week zaterdag, 27 oktober 2018, speelt RKDEO om 16.00 uur de dorpsderby tegen Oliveo op de Groene Wijdte in Pijnacker.

 

RKDEO Razende Reporter

© Henk Hoogweg

 

De wedstrijdstatistieken:

RKDEO – SVV 3-2 (2-1)

Scoreverloop: 11. Luuk Goedbloed 1-0, 34. Dick Tijdeman 1-1, 37. Twan Greeve 2-1, 57. Luuk Goedbloed 3-1, 76. Berkan Bayraktar 3-2.

 

De opstellingen:

RKDEO: Hendriks, de Bruin, Pronk, van der Ende, Pak, Prieto, van Hagen, Theunissen (46. Kuipers), Goedbloed (88. Nieuwpoort), Greeve, Koutsis.

SVV: Lugtmeijer, van Ommeren, van Waas, Lunger, de Jager, Sencer, Tiren, Thienpondt (61. Bayraktar), Baag (46. Scherpenzeel 79. Vogelezang), Tijdeman, Fonseca.

 

Scheidsrechter: Dhr. G. van Sprang

Gele kaart: Fabian Pak (RKDEO)

Toeschouwers:275

 

De uitslagen van deze speelronde:

RKDEO – SVV                     3-2

Antibarbari – Delft               2-1

Excelsior’20 – Hilligersberg  1-0

Meeuwenplaat – TOGB        1-3

VFC – XerxesDZB                1-2

VVIJ – Concordia                 2-4

Wippolder – OLIVEO            3-1

 

De stand na 21 oktober 2018

RKDEO                    5-15

TOGB                      5-13

VVIJ                        5-12

Wippolder                5-10

OLIVEO                   5-9

SVV                        5-7

Excelsior’20             5-7

Hilligersberg            5-6

Antibarbari              5-6

Concordia                5-5

VFC                         5-5

XerxesDZB               5-3

Meeuwenplaat          5-3

Delft                        5-0

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.