Derby OLIVEO-RKDEO in 6 minuten beslist in rood-wit voordeel

zondag, 28 oktober, 2018 - 18:28

 

Meer foto’s kijk hier

 

Het druk besproken duel tussen Oliveo en RKDEO is gespeeld op zaterdagmiddag. Alle factoren waren aanwezig. Spanning, publiek, zon en twee elftallen die 3 punten wilden bij schrijven aan het totaal. De inzet was hoog en dat was te merken vanaf het eerste fluitsignaal.

Oliveo was gelijk gevaarlijk met een uitbraak die strandde met een duel in de 16. Waar heel Pijnacker dacht aan een penalty wilde scheidsrechter Westenbroek hier gelukkig voor de Nootdorpers niets van weten. Oliveo liet zich ver terug zakken en RKDEO mocht het spel maken.

Deze tactiek leek goed te werken voor Oliveo want in de 14e minuut kwamen de gastheren op 1-0. Een vrije trap rechts van het middenveld genomen werd in de doelmond naar de zijkant gekopt waar Tim van Rheenen stond te wachten die de bal controleerde en hem voorbij onze keeper schoot.

Onze grensrechter Michiel Bas was echter stellig overtuigd dat dit vanuit een buitenspel situatie gebeurde en hield de vlag omhoog om de scheidsrechter er op attent te maken. Na kort overleg tussen deze twee heren vond de eindverantwoordelijke hiervoor dat het wel degelijk een geldig doelpunt betrof. RKDEO moest in de achtervolging. Dit was precies wat Oliveo voor ogen had en ging mogelijk nog verder achteruit hangen om zodoende een muur op te trekken waar RKDEO maar een antwoord op moest vinden. Verder als een 1-2 door het centrum tussen Alexis Koutsis en Youni de Bruin waar Oliveo keeper Peter-Paul de Rotte goed in de weg lag om een treffer van Youni de Bruin te voorkomen kwam RKDEO niet.

Oliveo speelde op het randje van het fysiek toelaatbare en persoonlijk had ik het gevoel dat de 2-0 eerder zou vallen dan de 1-1. Donny Paats pakte in de 45ste minuut de eerste gele kaart van de wedstrijd en Tim van Rheenen testte de scheidsrechter eveneens in de 45ste minuut met een overtreding op Jordy Pronk. Er moest iets gebeuren na de rust om hier de winst te behalen. Dat was duidelijk.

In de 47ste minuut kwam Alexis Koutsis weer eens goed door over de linkerkant en kon vanaf de achterlijn de bal terug leggen op een medespeler maar dit was niet begrepen. Zes minuten later was het Donny Paats die op de rechterkant diep gestuurd werd en de bal terug kon leggen op de inlopende Twan Greeve. Helaas kwam de bal net voor hij wilde schieten op het beruchte “polletje” waardoor ook deze actie strandde in goede bedoelingen. Maar RKDEO kreeg wel kansen. In de 56ste minuut had het wel 2-0 kunnen worden als keeper Dennis Hendriks niet fraai gered had op een goed ingeschoten bal van Oliveaan Samet Mermer.

Kort daarna kon Jordy Pronk, vanuit de opbouw, de bal heerlijk inbrengen op de bij de 2e paal inlopende Twan Greeve. Die liet de bal mooi met het hoofd in de verre hoek vallen om de 1-1 op het score bord te zetten. RKDEO was anders gaan voetballen en dat betaalde uit. Oliveo bracht in de 58ste minuut Wessel Kleij voor Frank van der Zwan om het spel weer te doen kantelen. In de 61ste minuut werd Fabian Pak op de hak getrapt binnen het strafschop gebied in de veronderstelling dat hij de kans wel op 1 schoen kon benutten. De toegekende strafschop werd door Rob van Hagen feilloos in de rechterbovenhoek geschoten. 1-2. En dan schijnt dat zonnetje toch iets lekkerder op Sportpark De Groene Wijdte als reporter met een wit-rood hart.

Zeker als dan ook nog in de 63ste minuut Fabian Pak op Twan Greeve passt die met een boog doorpasst naar Luuk Goedbloed die de bal wel heel leep over keeper Peter-Paul de Rotte lobt. 1-3!! Het spel ging na de 1-3 wel meer op en neer. Oliveo moest er meer uitkomen om een doelpunt te willen maken en RKDEO kon steeds beter met combinaties door de verdediging spelen. Luuk Goedbloed dacht vanaf 40 meter nog de keeper die redelijk ver voor zijn goal stond te verrassen maar zijn poging ging over. In de 72ste minuut schoot Jordy Pronk nog een vrije trap links in de hoek maar de Rotte had een goed antwoord. Oliveo probeerde wel de aansluiting te maken maar RKDEO kon de verdediging dicht houden en aan de andere kant nog een paar kansen creƫren. In de 88ste minuut verving Chris Nieuwpoort Rob van Hagen die de bal in de 91ste minuut nog in stelling kon brengen maar Luuk Goedbloed kreeg de bal niet achter Peter-Paul de Rotte.

Na 94 minuten stond er 1-3 op het scorebord en Westenbroek vond het genoeg. De punten konden mee naar Nootdorp. Bij winst volgende week tegen TOGB (tweede op de ranglijst) kan de eerste periode al binnen gehaald worden. Dit belooft een mooie zondagmiddag te worden.

Tot volgende week.

 

RKDEO Razende Reporter

© Wilco Vieveen

 

De wedstrijdstatistieken:

Oliveo – RKDEO 1-3 (1-0)

Scoreverloop: 14. Tim van Rheenen 1-0, 57. Twan Greeve 1-1, 62. Rob van Hagen (penalty) 1-2,63. Luuk Goedbloed 1-3.

 

De opstellingen:

Oliveo: de Rotte, La Grand, Luscuere, Pels, van Adrichem, Terlemis, Mermer (76.Milolaza), Huurman, Born, van der Zwan (58. Kleij), van Rheenen.

RKDEO: Hendriks, de Bruin, Pronk, van der Ende, Pak, Prieto, Paats, van Hagen (89. Nieuwpoort), Goedbloed, Greeve, Koutsis.

 

Scheidsrechter: dhr A. Westenbroek

Gele kaarten: Pels, van der Zwan (beide Oliveo), Koutsis, van Hagen, Paats (allen RKDEO)

Toeschouwers: 300

 

De uitslagen van dit speelweekend

Oliveo – RKDEO              1-3

Concordia – Excelsior’20  1-2

Delft – Meeuwenplaat      1-5

Hilligersberg – VFC          3-0

SVV – Antibarbari            5-3

XerxesDZB – Wippolder   1-1

TOGB – VVIJ                  UITGESTELD IVM JUBILEUM TOGB

 

De stand na 28 oktober

RKDEO                6-18

TOGB                  5-13

VVIJ                   5-12

Wippolder           6-11

SVV                   6-10

Excelsior’20        6-10

Hillegersberg      6-9

Oliveo                6-9

Meeuwenplaat    6-6

Antibarbari         6-6

Concordia           6-5

VFC                    6-5

XerxesDZB          6-4

Delft                   6-0

 

 

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.