Uitstekende start van het eerste elftal, maar een verenigingsrecord is nog ver weg!

zondag, 28 oktober, 2018 - 22:00

 

Natuurlijk is RKDEO 1 met zes overwinningen op rij geweldig van start gegaan in deze competitie. Door de 3-2 zege op SVV werd de prestatie van het seizoen 1978-1979 verbeterd. Toen liep RKDEO 1 namelijk in de vijfde wedstrijd de eerste averij door met 2-2 gelijk te spelen tegen VOC. Afgelopen zaterdag voegde het eerste elftal nog een duel aan de zegereeks toe, door met 1-3 de derby tegen Oliveo te winnen. Achttien uit de eerste zes; een fantastisch begin.

 

Voor een clubrecord zal ons huidige eerste elftal echter nog heel wat achtereenvolgende overwinningen moeten boeken. In het seizoen 1959-1960 begon RKDEO, met spelers als Jan Janssen, Leo van Venrooij, Leo van Logchem en Cees Hooijmans, met maar liefst twaalf zeges op rij aan het seizoen in de eerste klasse B van de toenmalige HVB.

De data van al die duels zijn (nog) niet bekend, maar kijkt u even mee naar deze imponerende resultaten:

Texas-RKDEO                       1-5

RKDEO-SVH                         4-1

ODB-RKDEO                        0-5

RKDEO-Full Speed                4-0

De Jagers-RKDEO                 0-2

RKDEO-HMSH                      3-0

DWO-RKDEO                       4-5

RKDEO-Postalia                    6-3

Oliveo-RKDEO                     0-2

RKDEO-Valkeniers               3-1

Oranje Blauw-RKDEO           1-3

RKDEO-Texas                       2-0

Pas in het dertiende duel (toch een ongeluksgetal) leed RKDEO de eerste nederlaag. Uit bij SVH werd met 2-1 verloren. Daarna won RKDEO weer twee duels om vervolgens bij Postalia opnieuw tegen puntverlies aan te lopen, 1-1. Ook de laatste zes duels van dat seizoen leverden weer louter overwinningen op. RKDEO werd uiteraard kampioen en promoveerde naar de vierde klasse van de KNVB.

 

Na 22 wedstrijden stond de teller op 41 punten (twee punten voor een overwinning destijds) en klinkende doelcijfers van 72-15.

Het is niet helemaal precies na te gaan, maar waarschijnlijk is RKDEO in die jaren ongeveer anderhalf jaar lang op eigen veld ongeslagen geweest.

 

Laten we hopen dat ons huidige eerste de nu lopende serie aanstaande zondag in de topper tegen TOGB weer wat langer kan maken!

 

©Dick den Hollander 

               


Terug naar de vorige pagina.