RKDEO loopt tegen eerste puntverlies op

zondag, 4 november, 2018 - 22:05

 

Meer foto’s kijk hier

 

De gehele week werd er al in spanning uitgekeken naar de topper tegen TOGB. Met de nummers één en twee van de tweede klasse D tegenover elkaar en de kans om een grote stap in de richting van de eerste periodetitel te zetten waren de belangrijkste ingrediënten vooreen mooie wedstrijd aanwezig. Helaas kreeg het duel voor RKDEO een teleurstellende afloop. TOGB was beter, soms feller, effectiever en uiteindelijk met 0-2 ook de terechte winnaar.

Achteraf bleken de eerste tien minuten al bepalend voor het verdere verloop van de wedstrijd. Toen koesterde TOGB namelijk al een riante 0-2 voorsprong en die marge gaf de Berkelse formatie niet meer uit handen. Een eerste mogelijkheid voor Ian Bakker in de zesde minuut kon nog bijtijds door Jordy Pronk worden geblokt, maar in de twee minuten daarna was het wel prijs. Een voorzet vanaf rechts van Damiano Vaudo werd door Ian Bakker binnen gekopt (0-1) en vrijwel direct daarna kopte Rob Gerritsma een voorzet van dezelfde Bakker vanaf links binnen, 0-2. En daardoor liep RKDEO al achter de feiten aan voor de wedstrijd goed en wel begonnen was.

Met na ruim een kwartier een goede kans voor Merick Heintjes, die volkomen vrij ruim naast schoot, werd er vanaf de Nootdorpse bank ingegrepen. Youni de Bruin moest plaats maken voor Alex Koutsis. RKDEO beschikte daarmee over iets meer offensieve spelers, maar het slaagde er niet in voor de rust een behoorlijke kans te creëren. Via Bakker had TOGB het duel al helemaal in het slot kunnen gooien, maar de aanvaller werd eerst op het laatste moment gestuit door Jordy Pronk en doelman Dennis Hendriks en zag kort voor rust een treffer afgekeurd vanwege buitenspel.

In de tweede helft moest Fahmie Labari (in plaats van Twan Greeve) voor nog meer snelheid en aanvalskracht zorgen. Het pleit voor RKDEO dat het tot het laatste moment bleef knokken voor een beter resultaat, maar ook na de thee waren de eerste kansen voor de bezoekers. Glenn den Uyl zag zijn inzet gestopt door Hendriks en schoot een paar minuten later op de buitenkant van de paal. De beste kans kreeg RKDEO na een kwartier en dat had een keerpunt in de wedstrijd kunnen zijn. Na een prima pass van Tomás Prieto kwam Donny Paats vrij voor doelman Stijnman en probeerde met een lob de 1-2 binnen te schieten. Helaas had zijn poging iets te weinig vaart en kreeg Stijnman de bal net voor de doellijn toch te pakken.

Het laatste half uur bleef RKDEO vruchteloos zoeken naar openingen in de defensie van TOGB en kwamen Ian Bakker en Merick Heintjes in de buurt van de derde treffer. RKDEO mocht nog tweemaal aanspraak maken op de aansluitingstreffer. Luuk Goedbloed kopte een kwartier voor tijd een voorzet van Sander Kuipers een metertje naast het doel en vijf minuten later verdween een als voorzet bedoelde inzet van Kuipers rakelings langs de tweede paal eveneens naast het doel. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter El-Hayouti, die het duel met vijf gele kaarten (vooral vanwege de  regelmatig voorkomende irritaties onderling) opkleurde, mocht TOGB een feestje vieren en noteerde RKDEO de eerste nederlaag van het seizoen.

Aanstaande zondag (11 november) staat alleen het inhaalduel TOGB-VVIJ op het programma. Bij een zege neemt TOGB dan de eerste plek van RKDEO over. Op 18 november valt de beslissing in de eerste periode. RKDEO gaat dan op bezoek bij Meeuwenplaat, TOGB speelt thuis tegen Wippolder en VVIJ treft in Kerkpolder Delft.

 

RKDEO Razende Reporter

© Dick den Hollander

 

De wedstrijd gegevens:

RKDEO-TOGB                  (0-2)      0-2

7. Ian Bakker 0-1, 8. Rob Gerritsma 0-2.

 

De opstellingen:

RKDEO: Hendriks, Kuipers, Pronk, van der Ende, Pak, Prieto, de Bruin (17. Koutsis), Paats, Goedbloed, Greeve (46. Labari), van Hagen.

TOGB: Stijnman, den Uyl (??. Hagary), Weegman, Urbanus, Assaih, La Cruz, Luyken, Gerritsma (77. v.d. Burg), Bakker (90. Verwey), Vaudo, Heintjes

 

Scheidsrechter: Younes El-Hajouti.

Gele kaarten: Luuk Goedbloed, Michael van der Ende (beiden RKDEO), Damiano Vaudo, Younes Assaih, Hermon Hagary (allen TOGB).

Toeschouwers: 500. 

 

Overige uitslagen:

VFC-Delft                               3-1

Excelsior ’20-XerxesDZB          2-2

VVIJ-Oliveo                            0-0

Hillegersberg-SVV                   5-0

Antibarbari-Concordia              4-3

Wippolder-Meeuwenplaat         1-4

 

De stand:

RKDEO                        7-18

TOGB                          6-16

VVIJ                            6-13

Hillegersberg                7-12

Wippolder                    7-11

Excelsior ’20                7-11

SVV                            7-10

Oliveo                         7-10

Meeuwenplaat              7-  9

Antibarbari                   7-  9

VFC                             7-  8

Concordia                    7-  5

XerxesDZB                   7-  5

Delft                            7-  0

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.