Voorafje: RKDEO 1 op bezoek bij veelscorend Meeuwenplaat

vrijdag, 16 november, 2018 - 16:47

 

Na een vrij weekend mag RKDEO 1 gaan proberen om de teleurstelling van de thuisnederlaag tegen TOGB weg te werken door een goed resultaat bij Meeuwenplaat in Hoogvliet (bij Rotterdam). Het is de 8e speelronde en inmiddels heeft TOGB de koppositie in de 2e klasse D overgenomen met 1 punt voorsprong op ons vlaggenschip. De 1e periode gaat over 8 wedstrijden en dus heeft TOGB het in eigen handen om a.s. zondag de 1e periodetitel te pakken. Dat miet dan gebeuren in een thuiswedstrijd tegen Wippolder. Bij winst is de periode voor de ploeg uit Berkel en Rodenrijs.

 

Meeuwenplaat promoveerde als kampioen van de 3e klasse in het afgelopen seizoen naar het 2e klasse niveau. Daarin neemt de ploeg op dit moment een 9e postie in met 9 punten uit 7 wedstrijden. Opmerkelijk is het doelsaldo: 25 voor en 26 tegen. Meeuwenplaat is de meest scorende ploeg in de 2e klasse D, maar krijgt er na DVV Delft ook de meeste tegen. Saai is het dus nooit met de mannen uit Hoogvliet. Meeuwenplaat speelt met een voorhoede die makkelijk op een veel hoger niveau meekan. Youri Rombouts speelde met Barendrecht al op het niveau van Topklasse (nu 2e/3e divisie) en ook de gebroeders Ott hebben een mooie staat van dienst. In haar laatste uitwedstrijd liet Meeuwenplaat zien dat het verdedigend ook beter gaat lopen, want 2 weken geleden werd Wippolder op eigen terrein met 1-4 geklopt. We zijn gewaarschuwd dus!

 

 

 

RKDEO mag natuurlijk terugzien op een geweldige seizoenstart. Met 6 overwinningen en slechts 1 nederlaag is er iets gerealiseerd om trots op te zijn. Afgelopen dinsdag werd er geoefend tegen zaterdag 1e klasser Westlandia, dat in haar poule een 2e plek inneemt. Ondanks nogal wat ontbrekende basisspelers werd verdienstelijk met 2-2 gelijkgespeeld maar was RKDEO ook grotere delen van de wedstrijd de bovenliggende partij. Voor a.s. zondag zijn er wel wat twijfelgevallen door blessureperikelen maar de groep liet dinsdag zien breed genoeg te zijn om goed voor de dag te kunnen komen. En dus wordt er met een positief gevoel afgereisd naar Hoogvliet. Daar kan nog steeds een prijs gepakt worden. Daar is dan wel de hulp van Wippolder voor nodig, dat TOGB dan van de winst af moet houden. Eerst maar eens voor 100% gaan om zelf de 3 punten mee naar Nootdorp te nemen, dan zien we wel verder. De steun van flink wat supporters kan daarbij wel gebruikt worden. Wees er dus bij a.s. zondag bij Meeuwenplaat in Hoogvliet, aanvang 14.00!

 

Een razende reporter

 

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.