RKDEO verdiend onderuit bij Meeuwenplaat

zondag, 18 november, 2018 - 22:32

 

Meer foto’s kijk hier

 

RKDEO mocht vandaag op bezoek bij de meest scorende ploeg in de 2e klasse D. Bij Meeuwenplaat in Hoogvliet (tussen Rotterdam en Spijkenisse) moest geprobeerd worden de zegereeks te hervatten na de 1e verliespartij tegen TOGB. Dat moest dan gebeuren zonder aanvoerder Rob van Hagen en Tomas Prieto.  Beide middenvelders stonden met een blessure aan de kant. In de warming-up ging centrumverdediger Jordy Pronk door zijn enkel, maar besloot met pijnstillers wel aan het duel te beginnen. Routinier Sam Ruinard kwam in de ploeg op het middenveld en coach Van Doorn besloot dit keer met een driemans voorhoede te spelen, met Chris Nieuwpoort in het centrum waardoor Luuk Goedbloed naar de linkervleugel verhuisde.

Al met al nogal wat omzettingen maar de start van de wedstrijd mocht goed genoemd worden. Ook al was Meeuwenplaat al snel dreigend met haar productieve voorhoede, het was RKDEO dat gelijk van zich af beet en met succes. Twan Greeve dook de linkerhoek van het veld in na een bal in de diepte, draaide zich vrij en speelde Sam Ruinard aan die de 16 meter was binnengelopen. Waar de routinier vaak besluit niet te schieten, deed hij dat nu wel en ook heel zuiver. Het diagonale schot eindigde in de verre hoek langs Meeuwenplaat doelman Cijntje en was goed voor de snelle 0-1.

Meeuwenplaat zocht veelal de linkerflank waar Mitchel Ott de bal een paar keer goed voor de goal bracht. Een van die voorzetten werd in de 10e minuut maar half weggewerkt in de defensie en zo kwam de bal voor de voeten van Arthur Movsesjan die diagonaal inschoot maar bij de 2e paal kon Jordy Pronk de bal nog van de doellijn halen. Het spel golfde op en neer. Meeuwenplaat zette wel wat druk maar RKDEO zocht de snelle tegenaanval. En in minuut 14 was het weer raak. Een Meeuwenplaat aanval werd onderschept, de bal kwam bij spits Chris Nieuwpoort rond de middenlijn en die zag dat Alexis Koutsis op rechts de turbo had aangezet en stuurde hem met een passje in de ruimte. Koutsis won het sprintduel met zijn verdediger en kon door richting de 16 meter en versloeg doelman Cijntje met een schuiver die via de verre paal binnenviel.

Met nog geen kwartier op de klok een riante 0-2 voorsprong. Meeuwenplaat leek niet echt geschrokken. En bleef dus gewoon doen waar het goed in is: aanvallen. In de 18e minuut haalde keeper Dennis Hendriks met een mooie save een inzet van een meter of 12 uit de bovenhoek. En de betere kansen waren in de rest van de 1e helft zeker voor Meeuwenplaat. RKDEO deed niet al te veel moeite om overwicht te krijgen en de matige defensie van Meeuwenplaat te testen en bleek ook onwennig met de 3 mans aanval. Alleen uit een corner van Donny Paats wist Luuk Goedbloed in de 39e minuut in een kluwen van Meeuwenplaat spelers nog tot een schotje op doel te komen, maar nu stond er een verdediger klaar om de inzet op de lijn te blokken. Daarvoor waren er al kansen voor Meeuwenplaat van Mitchel Ott en Youri Rombouts te noteren en zelfs vlak voor het rustsignaal eindigde een boogballetje van Rombouts boven doelman Dennis Hendriks op de lat. Zo ging RKDEO met een prettige maar kwa kansenverhouding geflatteerde voorsprong rusten.

Jordy Pronk kon door de enkelblessure niet meer verder na de rust en werd vervangen door Sander Kuipers die zijn plek in het centrum overnam. In het eerste kwartier werd ons vlaggenschip overdonderd, kwam geen moment aan voetballen toe en moest 3 tegentreffers incasseren, alleen onderbroken door een goede kopbal van Luuk Goedbloed die doelman Cijntje net over kon tikken. Al drie minuten na rust produceerde Arthur Movsesjan de 1-2 toen hij in het centrum voor het doel er doorheen glipte en met gestrekt been de wat weifelende Dennis Hendriks versloeg, in de 57e minuut kwam een voorzetje vanaf links bij de 2e paal voor de voeten van Devon Hemmes die inschoot, de bal werd door de benen van Fabian Pak van richting veranderd en nu was Hendriks volstrekt kansloos: 2-2.

Nog maar 2 minuten later werd Youri Rombouts halverwege de RKDEO helft door de lucht aangespeeld en zette zijn directe tegenstander weg en kon ongehinderd door naar het doel om daar Hendriks met een droge schuiver voor de 3e keer te passeren: 3-2. Kloppen deed het van geen kant meer die 2e helft bij RKDEO. Het gemis van de geblesseerde spelers en het gebrek aan automatismen speelde behoorlijk op en de aanvallers waren onzichtbaar. Onder aanvoering van de gedreven spelende Sam Ruinard werd wel geprobeerd de thuisploeg onder druk te zetten maar het was Meeuwenplaat dat nog wel een keer of 5 met snelle aanvallen grote kansen wist te creëren, maar ze ook allemaal om zeep hielp en in de 67e minuut redde Dennis Hendriks nog eens fraai op een inzet die richting bovenhoek ging. Daarmee bleef RKDEO nog zicht houden op een beter resultaat al zou dat totaal niet verdiend zijn geweest.

Meeuwenplaat schroomde ook niet om vervelende overtredingen te maken en scoorde rond de 70e minuut nogal wat geel.  Kort daarna bracht coach Van Doorn middenvelder Dion van Duijn in de ploeg als vervanger van Alexis Koutsis. Veel hielp het niet. Ook RKDEO scoorde in de laatste 10 minuten 3x geel (Ruinard, Kuipers en Nieuwpoort) maar bleef vooral onmachtig om de gelijkmaker te produceren. Na wat blessuretijd floot arbiter Joop de Wit voor het einde en kon Meeuwenplaat een zeer verdiende driepunter bijschrijven. RKDEO mocht blij zijn dat er maar 3 tegendoelpunten geïncasseerd werden in de 2e helft maar moet vooral op zoek naar de vorm van de eerste 6 speelrondes. Lichtpunt was het uitstekende spel van Sam Ruinard. Toch nog iets positiefs en daarmee moeten we ook eindigen. Want RKDEO staat nog steeds op een 2e plaats en kan zich de komende week herpakken om volgende week in weer een uitwedstrijd bij Antibarbari in Rotterdam haar ware gezicht te laten zien. TOGB pakte vandaag met een klinkende 6-0 winst op Wippolder de 1e periode. Maar er zijn nog 18 wedstrijden te gaan!

 

RKDEO Razende Reporter
© Pieter Goedbloed

 

De statistieken
Meeuwenplaat-RKDEO 3-2 (0-2)
5.  Sam Ruinard 0-1; 14. Alexis Koutsis 0-2; 48. Arthur Movjesjan 1-2; 57. Devon Hemmes 2-2; 59. Youri Rombouts 3-2

 

De opstellingen:

Meeuwenplaat: Cijntje, Hemmes, Gouw, Maria, Van Gils, G. Ott, Rombouts, M. Ott, Boender (80. Bax), Essen, Movsesjan
RKDEO: Hendriks, De Bruin, Pronk (46. Kuipers), Van der Ende, Pak, Paats, Ruinard, Greeve, Koutsis(71. Van Duijn), Nieuwpoort, Goedbloed

 

Scheidsrechter: dhr. J. de Wit
Gele kaarten: Meeuwenplaat: Bax, Boender, Movsesjan, Hemmes, RKDEO: Ruinard, Kuipers, Nieuwpoort

 

Toeschouwers: 150, waarvan 75 van RKDEO.

 

De uitslagen van 18 november

Meeuwenplaat – RKDEO            3-2

Delft – VVIJ                              2-3

Concordia – VFC                       0-2

SVV – Excelsior’20                    3-1

TOGB – Wippolder                    6-0

XerxesDZB – Antibarbari           1-1

Oliveo – Hillegersberg               3-0

 

De stand na 18 november

1.TOGB                             8-22

2.RKDEO                           8-18

3.VVIJ                               8-16

4.SVV                                8-13

5.OLIVEO                           8-13

6.Hillegersberg                   8-12

7.Meeuwenplaat                 8-12

8.VFC                                8-11

9.Wippolder                       8-11

10.Antibarbari                    8-10

11.Excelsior’20                   8-10

12.XerxesDZB                     8- 8

13.Concordia                      8- 5

14.Delft                             8- 0

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.