RKDEO laat kans liggen op herstel

zondag, 25 november, 2018 - 23:24

 

Meer foto’s kijk hier

 

Op een kil Kralings sportpark had RKDEO de kans om door middel van het lager geplaatste Antibarbari het zelfvertrouwen weer een oppoetsbeurt te geven. De twee voorgaande nederlagen waren wel te verklaren maar een mooie overwinning zou zeer welkom zijn.

Vanaf de aftrap waren het de Kralingers die met een groter krijgers gevoel aan de wedstrijd waren begonnen dan ons vlaggenschip.

Na 90 sec. was de eerste grote kans voor Antibarbari een feit maar gelukkig voor ons mikte de schutter een meter te ver naar rechts en konden we de bal naast kijken.

In de 5e minuut was het wel raak. De linksbuiten werd diep gestuurd en kon de bal voorgeven waar Marc Houtman de bal bij de eerste paal droog en hard in kon schuiven.

In de 12e minuut kregen we na een goede aanval op rechts de eerste corner van de wedstrijd. Twee minuten later kon ik via Sam Ruinard het eerst schot richting de goal voor RKDEO opschrijven.

Onze mannen gingen met beter voetbal op zoek naar de gelijkmaker en in de 20ste minuut probeerde Alexis Koutsis dit en in de 22ste Youni de Bruijn oog in oog met de Rotterdamse Keeper net te veel tijd nodig om een hoek uit te kiezen. Het spelbeeld ontstond wat we meer gezien hebben. Een aanvallend Deo en een tegenstander die op de counter loert. De armen had deze reporter al bijna in de lucht in de 35ste minuut. Luuk Goedbloed die regelmatig ruzie had met de bal kreeg deze lekker mee maar waar ik van mening was dat hij lekker uit zou halen dacht Goedbloed dat Alexis Koutsis er beter voor stond. Helaas kwam de bal net iets achter Koutsis waardoor hij meer tijd nodig had en 2 verdedigers voor hem zag staan toen hij wilde afdrukken.

In de 36ste minuut kan Goedbloed op aangeven van Youni de Bruin de kopbal niet genoeg richting en vaart meegeven om de 1-1 op het scorebord te zetten. In de 38ste kon Youni de Bruin op aangeven  van Alexis Koutsis de bal niet genoeg drukken om Keeper Riley Basoski te verontrusten. In de 40ste minuut konden de gastheren via een corner de 2-0 maken maar Dennis Hendriks lette goed op.

In de 45ste minuut pakte Youni de Bruin nog een gele kaart waar mijn inziens wel een stukje frustratie zat over bepaalde gang van zake. Eerst maar een warme bak thee opzoeken.

In de tweede helft was de eerste kans wederom voor de Rotterdammers waarna Deo daar weer een poging tegenover zette maar onze spits zag de bal tot corner verwerkt worden. In de 55ste minuut kreeg Luuk de bal door de midden van Youni lekker mee en kon met links snoeihard uithalen, 1-1 en ik had vond dat wij beter gingen voetballen. Zeer belangrijk was dan ook de prachtige redding van Dennis Hendriks op ook zeer fraaie hakbal van Marc Houtman die richting de kruising ging.

In de 60ste minuut was het Eoin Delaney van Antibarbari die aan de handrem moest trekken bij Youni de Bruin om een belovende aanval te stoppen. In de 66ste minuut kon een schot van Alexis Koutsis de achterlijn niet bereiken.

In de 69ste minuut ging het fout voor RKDEO. Een vrije trap vanaf links werd doorgekopt door Eoin Delaney en viel de bal binnen bij de 2e paal, 2-1.

De thuisploeg kreeg weer meer vertrouwen en begon weer meer persoonlijke duels te winnen. Het feest begon echt vorm aan te nemen toen Nikita Pavlov op links van het strafschop gebied via een sliding binnen wilde glijden. Twan Greeve dacht dit net als onze Keeper te kunnen voorkomen door hier voor te gaan liggen. De bal was echter nog vrij waarna de Rotterdammer de bal zittend over onze spelers heen kon wippen en de bal langzaam over de doellijn stuiterde, 3-1

Chris Nieuwpoort was toen al warm gelopen en verving Sander Kuiper om een extra aanvaller in te brengen. In de 79 minuut dacht Youni de Bruin de 3-2 te scoren maar werd terug gefloten voor buitenspel.

In de 81ste minuut draaide de inde basis gestartte A-junior Irian Boeschoten goed weg van zijn tegenstander maar zijn inzet ging over. De keeper van Antibarbari kreeg nog geel voor tijdrekken en de Kralingers paste nog een dubbele wissel toe om de overwinning veilig te stellen. In de 91ste minuut kregen de gastheren nog een grote kans op 4-1 en terwijl ik dit proberen op te schrijven kon Youni de Bruin in de tegenstoot via 3 bal contacten vanaf een meter of 20 de 3-2 maken.

Na 93 minuten vond scheidsrechter Voogt het genoeg en hebben we de warmte weer opgezocht.

De punten zijn jammer genoeg in Rotterdam gebleven maar we hebben op 2 december thuis tegen Hillegersberg weer een nieuwe kans om ons punten totaal op te krikken.

 

RKDEO Razende Reporter

© Wilco Vieveen

 

De wedstrijd statistieken:

Antibarbari – RKDEO 3-2 (1-0)

Scoreverloop: 5. Houtman 1-0, 56. Goedbloed 1-1, 70. Delaney 2-1, 77. Pavlov 3-1, 90+2. De Bruin 3-2

 

De opstellingen:

Antibarbari: Basoski, Baars, Leunis, Bruijsten, Delaney, Houtman (88. Van Eekhout), Pavlov, Bosman (88. Van Ockenburg), Thomas, Stolk (71. Smits), van der Eijk.

RKDEO: Hendriks, Kuipers (76. Nieuwpoort), Greeve, van der Ende, Pak, Paats, de Bruin, Boeschoten, Goedbloed, Ruinard, Koutsis.

 

Scheidsrechter: Dhr M. Voogt.

Gele kaarten: Basoski, Delaney, van der Eijk (allen Antibarbari), de Bruin (RKDEO)

Toeschouwers: 75

 

De uitslagen van 25 november:

Antibarbari – RKDEO            3-2

Concordia – Delft                 4-0

SVV – OLIVEO                     2-1

VFC – VVIJ                          4-3

Excelsior’20 – Wippolder      2-2

Hillegersberg – TOGB          2-4

XerxesDZB – Meeuwenplaat 0-3

 

De stand na 25 november

1.TOGB               9-25

2.RKDEO             9-18

3.SVV                 9-16

4.VVIJ                 9-16

5.Meeuwenplaat   9-15

6.VFC                  9-14

7.OLIVEO            9-13

8.Anitbarbari       9-13

9.Hillegersberg     9-12

10.Wippolder        9-12

11.Excelsior’20     9-11

12.Concordia        9-8

13.XerxesDZB       9-8

14.Delft               9-0

  

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.