RKDEO pakt zwaarbevochten winst op Hillegersberg

zondag, 2 december, 2018 - 22:56

 

Meer foto’s kijk hier

 

RKDEO 1 was na een ijzersterke start van het seizoen de afgelopen weken in een reeks van nederlagen terecht gekomen. Drie wedstrijden achter elkaar moest ons vlaggenschip de eer laten aan de tegenstander. Achtereenvolgens TOGB, Meeuwenplaat en Antibarbari waren te sterk, waarbij aangetekend moet worden dat de laatste twee nederlagen met 3-2, beide in een uitwedstrijd, onnodig en de laatste ook onverdiend was. Maar daar krijg je geen punten voor. Dus was het tijd om op eigen bodem de goede vorm van de eerste zes wedstrijdrondes te hervinden en dat moest dan gebeuren tegen Hillegersberg dat door koploper TOGB nog beschreven was als de beste tegenstander uit de poule.

Eerlijk is eerlijk, een verklaring voor de mindere resultaten mag zijn dat de ziekenboeg nogal volgelopen was de laatste weken. Van het viertal geblesseerden Jack Theunissen, Tomas Prieto, Jordy Pronk en aanvoerder Rob van Hagen waren de laatste drie weer opgelapt. Prieto startte op de reservebank maar Van Hagen en Pronk waren terug in de basis. Bij Hillegersberg stonden de gebroeders Felix en Wessel Verhaar in de basis, die ooit met andere broer Thomas (nu bij Sparta) een gevreesd trio vormden bij VOC. Maar ook de broers Mustafa en Ismail Celen waren erbij die eerder bij toonaangevende clubs in het amateurvoetbal speelden. Dat geld ook voor Marciano van Homoet, de oudere broer van Jeffrey Bruma, die kan bogen op flink wat betaald voetbal ervaring. 

De wedstrijd startte nogal rommelig. Beide ploegen hadden moeite om vloeiende patronen op het kunstgras te leggen en lieten nogal eens een bal ongewild van de voeten en over de zijlijn schieten. De eerste kans was in de 3e minuut voor Hillegersberg toen Michel van Guldener kon schieten maar zijn inzet naast zag gaan. In de 8e minuut was er een antwoord van RKDEO, na een corner van rechts kon Sam Ruinard na een overstap diagonaal inschieten maar de inzet werd vlak voor de doellijn weggewerkt door een Hillegersberg speler. Een minuut later was het wel raak. Weer een inzet van Ruinard werd tot corner verwerkt en door hemzelf voor het doel gebracht. De lange Hillegersberg sluitpost Van der Leer kon er niet bij en bij de 2e paal kon Twan Greeve binnenkoppen.

De snelle 1-0 gaf RKDEO het vertrouwen dat het nodig had en nu werden er wel een aantal vloeiende aanvallen op de mat gelegd, die verder nog niets opleverden. Een incident aan de andere kant leverde wel wat op. Terwijl een aanval van Hillegersberg al afgeslagen was en de bal het strafschopgebied uit gewerkt werd, bleven een Hillegersberg aanvaller en Michael van der Ende van RKDEO nog wat duwen en trekken. Scheidsrechter Vogelenzang had slechts oog voor het aandeel van Van der Ende en besloot tot verbijstering van velen tot een penalty en geel voor de centrale verdediger. Felix Verhaar pakte het buitenkansje aan en schoot onberispelijk de 1-1 binnen.

RKDEO oogde even wat aangeslagen maar herpakte zich in de 20e minuut met een geweldige aanval waarin Hillegersberg volledig uit elkaar gespeeld werd. Het was uiteindelijk Youni de Bruin die de bal vanaf rechts met een lange voorzet bij Sam Ruinard bracht. Ruinard kapte zijn directe tegenstander uit en schoot in, maar nu lag doelman Van Leer wel goed in de weg. Het spel van RKDEO bleef daarna te slordig om Hillegersberg echt achteruit te dringen. In de 29e minuut ging een direct vrije trap van Rob van Hagen, van net buiten de 16, net langs de verkeerde kant van de paal.

Maar Hillegersberg kreeg een steeds groter aandeel in de wedstrijd en was vooral dreigend vanaf de linkerflank via Mustafa Celen.

Grote kansen leverde het niet op, maar oppassen was wel gewenst. In de 40e minuut ontving Luuk Goedbloed geel, wegens protesteren bij scheidsrechter Vogelenzang. En in de laatste minuten voor de rust was Rob van Hagen nog een keer dicht bij een nieuwe voorsprong. De aanvoerder werd via een goede voorzet van linkerverdediger Fabian Pak vrij gespeeld maar zijn inzet met de borst kon ook nu door Van Leer nog gestopt worden. Rust dus met 1-1.

Na de pauze startte RKDEO energiek en was dreigend met wat aanvallen over en voorzetten vanaf de rechterflank. Daar kwam niets uit en ook Hillegersberg liet merken naar Nootdorp te zijn gekomen voor een driepunter. Vooral linkerverdediger Mustafa Celen had het de hele 2e helft op zijn heupen, meer als aanvaller dan als verdediger acterend. Jordy Pronk werd na een noodzakelijke overtreding beloond met geel. Na 59 minuten was het toch RKDEO dat tot scoren kwam. Een aanval werd weggewerkt uit de Hillegersberg defensie, maar vanaf een meter of  18 liet Twan Greeve een hoge bal vertrekken van zijn linkervoet, die wellicht wat gedragen door de wind, over de lange Van der Leer in het doel eindigde. De zeer welkome 2-1 stond op het scorebord. Voor rust zorgde het nog niet echt. Daarvoor speelde Hillegersberg te goed en RKDEO toch nog vaak te slordig.

Tomas Prieto kwam Sam Ruinard vervangen in de 68e minuut. Een minuut later moest doelman Dennis Hendriks zich voluit strekken om een directe vrije trap uit de hoek te tikken. Hillegersberg bleef het proberen. Maar in de 79e minuut was het aan de andere kant raak. Twee RKDEO-verdedigers gingen geblesseerd naar de grond, maar terwijl er al geroepen werd om de bal maar uit te schieten, besloot Alexis Koutsis om toch maar vanaf links spits Luuk Goedbloed met een steekbal weg te sturen en vrij voor Van der Leer rondde de topscorer prima af. De 3-1 gaf meer marge en die was ook wel nodig want Hillegersberg gaf nog niet op. Het had echter weer wat hulp nodig van RKDEO kant, want bij een wat onschuldige voorzet vanaf de linkerflank werd er in het centrum totaal verkeerd getimed en kon Wessel Verhaar in de 86e minuut eenvoudig de 3-2 binnenschuiven.

Net daarvoor was Sander Kuipers nog in de ploeg gekomen voor de moegestreden Luuk Goedbloed. De aansluittreffer gaf Hillegersberg de spirit om alles uit de kast te halen voor de gelijkmaker. Die leek in de 88e minuut ook te gaan vallen. Na een voorzet vanaf links konden de gasten tot 3x toe inschieten, maar steeds lag er nog net een RKDEO lichaamsdeel in de weg. Het oogde als een Houdini act dat de 3-3 op dat moment niet viel. Na nogal wat blessuretijd, en nog geel voor Hendriks wegens tijdrekken, floot arbiter Vogelenzang dan toch voor het einde en konden de handen bij RKDEO de lucht in voor de 7e overwinning van het seizoen.

Met deze 3-2 winst kreeg RKDEO op basis van het veldspel wel wat meer dan haar toekwam, maar werd de teamspirit van vandaag wel beloond. Met het fitter worden van teruggekeerde spelers  worden de keuzemogelijkheden voor coach Van Doorn de komende weken weer wat ruimer. Hopelijk levert dat in de laatste 2 wedstrijden voor de winterpauze ook nog de nodige punten op. Na afloop werd Fabian Pak uitgeroepen tot Man of the Match. En dat was zonder meer verdiend te noemen!

 

RKDEO Razende Reporter
© Pieter Goedbloed

 

De wedstrijdstatistieken:

 

RKDEO – Hillegersberg 3-2 (1-1)

Scoreverloop: 10. Greeve 1-0, 16. F. Verhaar 1-1 (penalty), 60. Greeve 2-1, 79. Goedbloed 3-1,87. W. Verhaar 3-2.

 

De opstellingen:

RKDEO: Hendriks, de Bruin, Pronk, van der Ende, Pak, Greeve, van Hagen, Paats, Goedbloed (85. Kuipers), Koutsis, Ruinard (67. Prieto).

Hillegersberg: van der Leer, Oudenaarden (83. Van der Molen), F. Verhaar, M. Celen, I. Celen, Silva, van Guldener( 52. Nijgh), Peeters (45. Tanouti), Rodrigues Semedo Fortes, W. Verhaar, van Homoet.

 

Scheidsrechter: Dhr M. Vogelenzang

Gele kaarten: Goedbloed, Pronk, van der Ende, Hendriks (allen RKDEO), Homoet (Hillegersberg)

 

Toeschouwers: 150

 

De uitslagen van 2 december

RKDEO – Hillegersberg            3-2

Delft – XerxesDZB                   AFG

OLIVEO  Concordia                  0-3

VVIJ – Excelsior’20                  3-0

Wippolder – VFC                      1-1

TOGB – SVV                           4-0

Meeuwenplaat – Antibarbari    3-1

 

De stand na 2 december

1.TOGB                             10-28

2.RKDEO                           10-21

3.VVIJ                               10-19

4.Meeuwenplaat                 10-18

5.SVV                               10-16

6.VFC                               10-15

7.OLIVEO                         10-13

8.Antibarbari                    10-13

9.Wippolder                     10-13

10.Hillegersberg              10-12

11.Concordia                   10-11

12.Excelsior’20                10-11

13.XerxesDZB                  9-8

14.Delft                            9-0

                                          

 

Dossier: 

Terug naar de vorige pagina.