Nieuwjaarsreceptie RKDEO gezellig en ongekend druk

zondag, 6 januari, 2019 - 23:35

 

Meer foto's kijk hier

 

 

Het bestuur van RKDEO heeft het jaar 2019 geopend met een zeer drukbezochte Nieuwjaarsreceptie. In een bomvol clubgebouw konden de leden elkaar een Gelukkig Nieuwjaar wensen, terugblikken op 2018 en vooruitkijken naar wat 2019 zal gaan brengen.

Een zekerheid is er daarbij al: de vereniging viert in 2019 haar 85e verjaardag en bij dat lustrum zal traditioneel stil gestaan worden door het organiseren van een marathon voor alle afdelingen van de vereniging. Voorzitter Van Noppen wenste eenieder namens het bestuur een mooi en bovenal gezond 2019 toe en daarmee werd ook een bruggetje geslagen naar een belangrijk vraagstuk: ‘hoe gezond zijn we als vereniging’. Financieel gezond en sportief met een blos op de wangen. Maar het zwaar onderbezet zijn van tal van commissies en zeker ook het bestuur zelf, mag gerust als een stevige verkoudheid uitgelegd worden.

Van Noppen gaf aan dat de vereniging daardoor op zeer ongewenste situaties afstevent. Voorbeelden: geen EHBO-ondersteuning bij wedstrijden, de bar en keuken in het clubgebouw niet meer open, geen actueel financieel overzicht en planning, vacatures in de TC voor jeugdvoetbal. Geen nieuw verhaal, maar de situatie is ernstig en wordt eigenlijk steeds ernstiger.

Daarom een dringend beroep vanuit het bestuur om na te denken over de invulling van diverse vacatures die terug te vinden zijn op de website en ook gepubliceerd worden op het mededelingenbord in de gang van het clubgebouw. Het moet met onze grote vereniging toch mogelijk zijn om griep of zelfs een longontsteking te voorkomen.

Natuurlijk was er volop positief voetbalnieuws in 2018. Kampioenschappen en promoties, een entree op de lijst van hoogst spelende amateurverenigingen in Nederland op plaats 150. Maar ook in 2018 mocht in ieder geval weer gerekend worden op heel veel vrijwilligers die allemaal hun steentje bijdroegen. Bestuurslid René van der Loos, verantwoordelijk voor Vrijwilligerszaken, stond hierbij stil en nam het woord over de verkiezing Vrijwilliger van het Jaar 2018.

Het bestuur had na uitvoerig overleg besloten dit keer een groep mensen deze titel toe te bedelen. Daarbij was de keuze gevallen op de jeugd coördinatoren die het hele seizoen ca. 80 jeugdteams en hun begeleiders in staat stellen veel plezier bij RKDEO te beleven. Henk van der Sman, Jeffrey Rakers, Adri Vervuurt, Hans Koene, Wiebe de Jong, Joris Oostveen, Marina Heskes en Esmeralda Jongejan zijn die groep coördinatoren die wekelijks een groot aantal uren in dat plezier van heel veel leden steken. Het grote applaus voor deze toppers maakte duidelijk dat de leden deze keuze van het bestuur konden waarderen.

 

Er waren ook cadeaus. Roger van Venrooij, als directeur-eigenaar van Bouwbedrijf Van Venrooij  verantwoordelijk voor diverse grote bouwprojecten in de vereniging, bood het bestuur een prachtige schets aan die zijn vader ooit van alle RKDEO bouwprojecten had laten maken. Oud selectiespeler René van der Knaap bood de vereniging een luchtfoto aan van eind jaren 80 waarin het complex van RKDEO met nog de renbaan duidelijk zichtbaar is. De ingelijste schets en de luchtfoto krijgen een mooie plek aan de wand van het clubgebouw.

 

Dan was er nog belangrijk nieuws te melden: RKDEO heeft Wesley Epskamp als hoofdtrainer aangesteld in het nieuwe seizoen, als opvolger van de vertrekkende Corné van Doorn. Epskamp is al jarenlang actief als trainer-coach en Hoofd Opleiding, assisteerde al 2 seizoenen bij RKDEO 1 en krijgt nu de kans om zich als hoofdtrainer te manifesteren.

Het bleef na al deze officiële berichten nog lang druk en vooral heel gezellig. Een mooi begin van 2019.

 

© Pieter Goedbloed

 

Voorafgaand aan de Nieuwjaarsreceptie werd de wedstrijd tussen huidig-RKDEO en oud-RKDEO in ere hersteld. Leider John de Hollander en gelegenheidscoach Fred Schilperoort hadden een select gezelschap bij elkaar getrommeld. De selectie van het huidige RKDEO werd in de eerste helft geformeerd door assistenttrainer Ron Bentvelzen en in de tweede helft had Rene Zoutenbier de spelers van het tweede opgesteld.

Na een twintig minuten kwam de formatie van Ron Bentvelzen goedkoop op voorsprong. Een voorzet van Twan Greeve werd ongelukkig door de oudste speler op het veld, Dick den Hollander, in eigen doel gewerkt, 1-0.

Na 30 minuten werd er gerust en stuurde coach Fred Schilperoort bijna een geheel vers team binnen de lijnen, namens de huidige selectie stuurde Rene Zoutenbier 11 spelers van het tweede de wei in. Na een kleine drie kwartier scoorde Sam Ruinard namens de huidige selectie de tweede treffer nadat een hoge bal van Steven Ripken richting 2e paal door Ruinard binnen gewerkt werd.

Vlak voor het eindsignaal schoot Devin Krul via binnenkant linkerpaal de derde treffer namens de huidige selectie binnen, eindstand 3-0 voor de huidige selectie.

Iedereen was van mening dat dit een geslaagd evenement was en aan publieke belangstelling was ook geen gebrek. Tussen het publiek was ook trainer Corne van Doorn, herstellende van een medische ingreep,  aanwezig om zijn team een hart onder de riem te steken.

© SdH


Terug naar de vorige pagina.